Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2014

Melawat Haziq + Pisang Cheese Jakarta

Puteri bongsu Hany masuk wad sebab demam n asma...
Siannya Haziq... mak dia tak larat dah nak observe lalu diwardedkan lah Haziq untuk doctor pantau Haziq.
Tengahari time lunch hour, N ajak g melawat Haziq...  Amik N kat MPOB, pastu terus hoot ke Hospital Annur Bangi.


Lunch sama-sama.  N belanja Nasi Ayam Penyet Wong Solo.... Sedapppp...  Orang belanja lagi sedaplah kan... =p Tq N...
2-3 hari lepas tu Haziq dah discharge dah...
Tapi tadi kat group Hany g tau Haziq demam muntah lagi.. 
Alahaiii, siannya anak kecik sakit tak sihat ni... Moga tabah ye Hany. Anak-anak nak membesar selagi tak umur 2 tahun ni, memang macam2 la...
Get well soon Haziq! Aunties sayang kamu tau...
Balik dari Annur, menyinggah lah jap kat Pisang Goreng Cheese ni... 
Ala yang femes the emes tu la.... Pisang cheese beratuq org panggil ..
Hahaha...

Nah menu!
Chocolate tu sedap.


N n Ana.. =p
N, sila update blog pls...

Dah berhabuk kot blog Princess N ni... dah lebih 5 tahun kita kenal dari alam maya kan... :)



Gerai…

Trial Art Class @ Globalart, Presint 15

Lama dah citer ni.. sayang pulak terperap kat dalam draft.. :)
Ok kat grup wassap, Ann n Hany ajak aku join trial art class ni...  Aku pun set.. ok je kan..
Free je takyah bayar.
Kul 11 pagi aku datang, hangkut la 2 ketols ni...

Masuk2 terus dok meja depan. bagus bagus...

Cantik2 kan...

Ala... Faqihah anak Hany ngan Alia anak Ann.. nak amik gambar dorang, dorang dok toleh ke lain plak..

Haaa, kan comel tu...  Dani kusyu' sebab baru sampai..  Dia excited tu... :)

Dani mewarna... mula2 dia mewarna dulu, memang comot.. terkeluar2... So, kat umah, aku ajar dia kaler gini gini...  Alhamdulillah lepas tu elok dah mewarna..  Xde terkeluar dah... Nak ajar kaler satu hala pulak lpas ni...


Zara. Ade slide n toys kat situ... Adik xleh mewarna sebab bawah 4 tahun. Dia 4 tahun ke atas sahaja... Eh ke 3 tahun ke atas ek.. lupa dah...


Tu cikgu-cikgu2 dia... Speaking.. Terkebil2 anak aku.. Si Dani takat name, age, live tu tau lah... hha.. siann... Nanti dah sekolah belajar la ek...

Kaler shape p…

Nak try nasi beriani sedap kat Bangi?

Ahaaaa! Mohla kita survey tempat makan yang best lagi kat Bangi ni..

Restoran Sri Ghazal, Bandar Baru Bangi

Kalau korang datang Bangi n nak try nasi beriani ni...
Memang high recommend lah nasi kat sini...

Sedap pun sedap..
Murah pun murah..
Nyumm nyumm..



Restoran ni sederet ngan Fareeda kat Bandar Baru Bangi.


Aku amik set ayam masak merah... Perghhhh... Teringat2 ni sambal ayam tu..


Tu dia Afif... salute lah kat awak, banyak nasi tu dia boleh makan habis..


Aku dah cakap jangan gerak kan..
aku nak amik gambo..
Ish ko ni mi...
Hahaha.. maapler yer..
xde dah gambo elok yg lain..

Nilah geng makan aku kat opis baru ni..
Ummy amik set nasi beriani ngan kambing...
Pun perghhhh.. Nyum nyum...


ok last,. wajib la gambar tuan tanah kan... =p

Ok bai!

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Bercuti

Hehe.... bukan iolls yang bercuti.. tapi anak2 ai lorr.. =p
Deme dua orang tu dah balik dah ikut nenek dia malam tadi... Huwaaaaa, rindu dh malam tadi tido sensorang. Papanya pulak keje malam... huhu...
Takpela, bagi deme kebebasan sket mama takde.. haha... Takdela dengar mama marah2 n jerit2 kan abang n adik? hehe...

Dani Zara n Icha.. cousin dorang. Anak Ijai n Fyqa.


Aku tengah membayangkan kalau aku anak 3, mesti cam ni kan.. haha... cam best plak ramai2...


Yang kelakarnya, si cha takleh nak cakap proper lagi. Cakap bahasa Jerman. Boleh pulak budak 2 orang tu paham n sambung sembang.. kahkahkah... pastu dani ngan zara jadi translator bagi Icha... Icha nak sikat.. Dani cakap : Adik, Icha nak sikat la.. g amik. wakakaka... Comel ok korang ni... Pls jadi cousin yg kamceng ok... :)

Budak2 dh takde ni, pagi2 aku cepat la sampai opis.. kuar kul 7 pagi, 7.15 dh sampai... bersih rekod attendance bulan November ni.. haha... pastu selalunya pagi2 lepas dorang siap aku mandikan n pakai baju,…