Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Soya Penyebab Kanser

Rasa macam terpanggil pulak nak jelaskan sesuatu...Jeng jeng jeng...:)

Artikel dia kat sini >>> http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Dietkayasoyabaikuntukkulit//Article/index_html
Gambar kat atas tu aku pos kat Instagram aku pada Isnin 27 Mac 2014. Dan my fren question lah, bukan ke soya ni tak elok untuk badan? punca cancer and so on...

Untung jugaklah aku join Shaklee n aku study pasal produknya. Dan baru tau, soya ni ada yang akan mendatangkan kebaikan dan keburukan. So, betul la question dr kawan i tu... In general, soya maybe will cause cancer, exzema n lain2...

Sumber protein soya yang terbaik adalah soy yg non GMO.

Non GMO ni apa?

Non genetically Modified. Maksudnya, genetic soya tu tidak diubah suai. Protein soya Non-GMO ni dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ni  memastikan kacang soya bebas dari pendeda…

Diskaun Zalora sehingga 80% !!

Sape peminat shopping kat Zalora?

G terjah Zalora punya laman web...

Ada offer sampai 80%!

Best kan..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Pengalaman mengandung tanpa ESP Shaklee

Kalaulah ditakdirkan aku mengandung lagi, aku nak minum ESP ni sepanjang kehamilan.

Haha..

Sebab apa?

Ok, ini serius.

Pengalaman dua kali mengandung bukanlah dh kata aku ni cukup banyak ilmu ketika mengandung. Tak.. tapi pengalaman kan mendewasakan.. ecehhh..:)

Mengandungkan Dani, hooooo! Berat naik mendadak-dadak. Yelah, first time kan... Makan apa saje takde sapa yang larang... Bila berat naik mendadak, kenalah minum air gula. Sekali kantoi lah pulak bila result MGTT tu...Bila kantoi, kenalah buat BSP. Blood Sugar Profile.. Ni cerita masa aku kena buat BSP... Klik je..

Bersalin pon kena induce sebab tiba2 darah tinggi n disyaki diabetes... Hahaha, sedih bila kat buku laporan tulis, induce because blood pressure and diabetes. Hehe... Alhamdulillah keluar jugak si Dani tanpa masalah dengan induce dua kali. Sakit kot induce ni... fuhhhh!

Mengandungkan Zara pulak. Ok, dah serik kena ulang alik buat klinik buat BSP tu, aku nekad la, xnk sampai berat naik banyak dan makan pon sebolehnya …

Macam2 ragam anak2

Situasi 1 :


Dia main masak2. Pastu dia mintak botol susu dia kebetulan ada kat tepi laptop aku ni.. "mama, nak kicap, nak kicap" " aaaaa, nak buat ape?"

Rupanya botol susu tu dia main mcm botol kicap.. kahkahkah...

Sekali abang menyampuk bila dgr aku gelak terbahak-bahak, "hey, tu utk minum la, bukan kicap. Kicap kat dapur.."

Kahkahkah.. mama gelak lagi..

Sel-sel otak berhubung... ‪#‎danizara‬‪#‎nurizzaradania‬





Situasi 2 :



Ni lagi satu, buat aku senyum je ni...

Kat Buletin Utama tadi, ada berita pasal kereta. Dani kecoh la, "wahhh, mama, kete hebatlah mama. Cantik.. Canggihnya..." Ntah apa lagi la dia membebel.

pastu dia terdengar, pengulas tu cakap jual...

yang si dani, " Mama, Dani nak beli! Dia jual!"

Ok abam...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Majlis Hari Lahir Dani 4 tahun & Zara 2 tahun

Alhamdulillah... selesai jugak niat di hati nak buat majlis kecil-kecilan sempena hari lahir Dani 4 tahun and Zara 2 tahun bulan Mac ni...Plan asal nak buat makan2 ngan family je. Like pegi makan kat mana2 restoran n potong kek sudah kan.. Tapi ntahla, rasa nak berkongsi dengan rezeki yang aku dapat so, aku buat la makan2 sket jemput kawan2 opis dan kawan2 blog. Dan sedara mara terdekat. 
Majlis start sekitar pukul 3 petang... Dalam atucara pun aku tulis start kul 3 petang sampai kul 6 petang,
Tq pada designer bunting ini. Sharul.. nak banner lelawa, korang boleh deal ngan dia..:) Rizal Othman

Thanks Ijai n Fyqa dan Icha yang datang tolong Along pada hari tu... :)


Menu pada hari tu ialah :
- Soto - Mihun goreng - Laksa - Koktail - Buah-buahan - Air Sarsi - Nugget
Hehe, simple je menu. Tapi ya ampunn, tak muat meja! Nak beli meja bankuet lah nanti.. senang nk taruk makanan.. Eh! macam ada je lagi tahun depan.. hehe.. Insha Allah, kalau ada rezeki lebih, apa salahnya... Bak kata Ena, &q…