Sunday, March 30, 2014

Soya Penyebab Kanser

Rasa macam terpanggil pulak nak jelaskan sesuatu...Jeng jeng jeng...:)



Gambar kat atas tu aku pos kat Instagram aku pada Isnin 27 Mac 2014. Dan my fren question lah, bukan ke soya ni tak elok untuk badan? punca cancer and so on...

Untung jugaklah aku join Shaklee n aku study pasal produknya. Dan baru tau, soya ni ada yang akan mendatangkan kebaikan dan keburukan. So, betul la question dr kawan i tu... In general, soya maybe will cause cancer, exzema n lain2...

Sumber protein soya yang terbaik adalah soy yg non GMO.

Non GMO ni apa?

Non genetically Modified. Maksudnya, genetic soya tu tidak diubah suai. Protein soya Non-GMO ni dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ni  memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpannya, yakinlah dengan Shaklee dalam penggunaan bahan2 yang semulajadi dan berkualiti.

Produk-produk soya yang GMO lah yang berkebarangkalian boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi cancer. lagi2 zaman sekarang ni, produk2 GMO memang dah makin banyak di pasaran sebab tu macam2 penyakit sekarang. contoh yang paling glemer adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic. Tu memang common laa kan.. Antara makanan yang tinggi potetnsi GMO adalah jagung dan soya.

Oleh sebab tu, kalau korang nak beli protein dari sumber soya, pastikan korang baca dulu labelnya. Pilih produk yang berlabel non-GMO.. Jangan la korang nak beli sebab murah atau sebab rasa sedap dan sebab ikut-ikutan... atau lagi sebab nak dapat barang free, hargai dan sayangi lah badan korang.

Salah satu produk yang korang akan rasa selamat kalau ambil adalah ESP from Shaklee. Bulan ni promo tau. Taktau lagi akan promo bila ESP ni.. ESP ni takde flavour ya. Bukan sebab kedekut nak taruk coklat ke, jus ke dan lain-lain. Tapi Shaklee nak kekalkan ketulenan rasa soya yang asli

Istimewanya ESP Shaklee. Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.



ESP ni hot stuff dalam banyak2 produk Shaklee...

Sebab apa?

Sebab ESP ni menjadikan kulit cantik, halus, gebu, berseri dan anjal. ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka. ESP memberikan tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih. ESP juga adalah suplemen asas untuk badan sihat, langsing dan awet muda..

Try la segelas ESP today and you will ask for more. Better late then never kan. Jadi buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO.

Ingat tau!

Soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan kanser dan allergic...Lepas ni semua pakat check label tin soy protein masing2...

Tepuk dada tanya selera!

GMO atau Non-GMO?

:)


Sementara tengah promo ESP ni..lai lai lai... Buy 6 Free 1, Free membership, Cash Rebate, Free consultation.

________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Call | SMS | Whatsapp / 0182244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store





♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: