Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Check up Dani & Zara

Alhamdulillah... pada masa aku menulis ni umur Dani dah 3 tahun 7 bulan 14 hari dan Zara 1 tahun 7 bulan 8 hari... Senang citer dua-dua dah 3 tahun 7 bulan, Zara setahun 7 bulan.. Ya Allah, sekejapnya rasa dorang ni membesar..

Kawan bermain, bergaduh, menangis, gelak ketawa, buat lawak, carik gadoh.. haha, semualah..:)  Mama positifkan diri, cakap ngan diri sendiri, "Its normal la anak2 macam2 tu, kalau dorang tak buat semua tu, un normal plak kan.. ada yang tak kena tu..":)

Alahai, positifnya...:)

Kadangkala aku kalah ngan dorang ni... xpelah, xyah cerita..nanti dah besar, Dani n Zara jangan lupa tanya mama k apa yang korang dah buat.. hehe..

Hari Khamis lepas bawak dua-dua ni pegi check up.. Zara cucuk setahun setengah. Last cucuk. Alhamdulillah, princess mama ni kejap je nangis nya.. Perkembangan lain, berat Dani dah 17 kg, berat Zara dah 10.3kg.

Yang paling kelakar masa nurse tu soal Dani alphabet kan, huruf A je dia sebut.. A. Nurse tanya ni gambar apa. Ayam. Dani jawab…

Lunch @ Serai, Empire Gallery

Tak ingat dah bila. Tapi bulan ni lah rasanya... Pegi HQ Shaklee memborong.. Dah setel, lunch teruslah..:)
 Nasi lemak dia sedapp tapi sambal sikit..

 Pavlovanya mavelesss..:)
 Air milk bandung dia pun sodappp! haiii, teringat2...:)
 Zana, blogger terkenal merangkap anak buah Shaklee..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Shaklee Collagen Powder :Sebab wanita berebut nak dapatkannya!

Kenapa semua orang nak cuba kolagen? Betul ke kolagen ni dapat menjadikan kita lebih muda?
Kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan KULIT, RAMBUT, KUKU, LIGAMEN, OTOT, TULANG, SENDI, TENDON, MATA, GUSI & SALURAN DARAH.
KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis (sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

Mungkin ramai yang dah tahu.. Dan mungkin juga ada yang belum tahu tentang produk terkini daripada Shaklee iaitu Shaklee Collagen Powder. Ia adalah antara kolagen terbaik di pasaran!!

Hari Raya Aidiladha 2013 kami

First time balik kampung bertiga. Aku, Dani dan Zara. Alhamdulillah, dorang ok je dalam kereta. Papa dorang keje n ada interview on Wednesday. So, xyahlah balik. Plan asal nak balik ngan Kakyang. Last minute Kakyang cancel sebab dia nak keje. Aku dah cakap plak kat Ibu Ayah yang aku nak balik. Xsedap plak tetiba cancel kan... Ntah mana datang kekuatan, aku tercakap kat Enady yang aku nak balik kampung bertiga je. Nasib baik bagi. Tapi bersyarat. Kena balik waktu siang.

Geraklah aku naik kete dr Putrajaya kul 7.15 pagi. Ngam2 tiga jam perjalanan. kul 10.15 sampai.. haha, Ibu kata lajunya aku bawak kereta..:) hehe, tak singgah mana2. memang cepat ler sampai bu..

Sepanjang kat kampung banyak aku upload gambar kat instagram je. so dr instagram aku transfer ke sini lah..

 sempat lagi pegi pos barang customer.

 Raya Haji kali ni, ni saja adik beradik yang balik... yang bujang2 semua keje..:(

Pagi Raya Haji tu... hujan rahmat turun. Sedap betul kalau dapat sambung tidur kan.. tapi xbest lah …

Rumah Terbuka Warga RMC

Bape hari bulan ek Open House RMC ni? Tak ingat dah.. Japp...
Yeay! 5 Oktober lah.. Bertempat kat rumah mak n babah kami.. Ainul dan Faiz kat Shah Alam.
Kebetulan plak Enady cuti on that day, apalagas, hangkut sekali ler..:) Start kul 10. tapi aku lewat sket. Al-maklum ler, ada dua 'handbag' yang nak kene siapkan..kemas rumah sket, pastu terus gerak..
Open House RMC ni lebih kepada kitorang makan-makan je.. Haha, makan adalah acara wajib dan utama! Kate Open house kannn..:) Tapi sambil makan-makan tu sambil dok citer2 dok gosip2 (gosip bende baik yer.. hehe) dok bagi tips, citer pasal bisnes.. macam-macam lah.. takde fix kepada shaklee je. Isu2 semasa pun kitorang sembang...santaii je.. best!
Siap babah Faiz ajar hands on lagi pasal macam mana nak letak watermark kat Youtube...senang je rupanya..:)
Thanks to anak2 buah yang hadir, Zana n Ummi. Bila join aktiviti macam ni, lagi bertambah erat silaturahim kita. Jangan lupa, silaturahim tu salah satu punca datangnya rezeki kat k…

Hepi Bufday Mikael!

Hehe, minta izin yer Seri..Ana amik gambar2 ni nak taruk dalam blog. Kenangan nih..:)

Ok, kejadian ni kat Taska anak-anak aku. Taska Narizan, MOF. Ingat nanti kalau ada rezeki, nak buat jugak kat school dorang. Dah bulan sama kan, buat sekali jelah. Jimat dah kat situ, hehe.. Dani asyiklah nyanyi bebeday tu yu.. pastu siap sebut nama sendiri plak tu, lagilah hati mama ko ni sayu Dani oi..:)

Bebedayyyy tu yu... bebedayyyy tu yu... bebedayyyy tu yu Dani... Bebedayyyy tu yuuuu...
Dia nyanyi.. hehe


 Bufday boy. 3 tahun.
 Carik Dani n Zara.. hehe.. Dani baju pepel depan ni, yang muka bergeak tu.. Zara kat belakang nun yang tgh gosok mata, belakang budak pakai baju putih., Rizqi.


 Tu Zara.. Haha, tengok orang makan kek? awak makan ke kek Zara? Tak makan kan, mama tauuu..:)
 Cantikkk kek ni.. Dani dok cakap makan kek boboiboy je..:)
 Dani ngan kawan baik dia, Ammar. Dulu suka gaduh ngan Ammar ni, sekarang berkepit plak..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥