Check up Dani & Zara

Alhamdulillah... pada masa aku menulis ni umur Dani dah 3 tahun 7 bulan 14 hari dan Zara 1 tahun 7 bulan 8 hari... Senang citer dua-dua dah 3 tahun 7 bulan, Zara setahun 7 bulan.. Ya Allah, sekejapnya rasa dorang ni membesar..

Kawan bermain, bergaduh, menangis, gelak ketawa, buat lawak, carik gadoh.. haha, semualah..:)  Mama positifkan diri, cakap ngan diri sendiri, "Its normal la anak2 macam2 tu, kalau dorang tak buat semua tu, un normal plak kan.. ada yang tak kena tu..":)

Alahai, positifnya...:)

Kadangkala aku kalah ngan dorang ni... xpelah, xyah cerita..nanti dah besar, Dani n Zara jangan lupa tanya mama k apa yang korang dah buat.. hehe..

Hari Khamis lepas bawak dua-dua ni pegi check up.. Zara cucuk setahun setengah. Last cucuk. Alhamdulillah, princess mama ni kejap je nangis nya.. Perkembangan lain, berat Dani dah 17 kg, berat Zara dah 10.3kg.

Yang paling kelakar masa nurse tu soal Dani alphabet kan, huruf A je dia sebut.. A. Nurse tanya ni gambar apa. Ayam. Dani jawab. Bila nurse tya B plak... terussss maluuuuu peluk kaki papa.. hahaha.. malulah sangat. ke tak tau? haha.. kat rumah bukan main lagi dok nyanyi2 lagu ABC, AlifBaTa, 123.. Ish ish abang ni..:)

Next check up Dani bulan 4 tahun depan. Zara bulan 9 ni untuk amik ubat cacing..

Sekian dari mama korang yang comell..:)







#gambar baru balik check up..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...