Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

Taipless Thursday

Wordless Wednesday

Naik bas?

*
*
*
Don't blame at me. That's all. Aku tahu ramai yang agak marah dengan aku sebab biarkan Ibu dan Dani datang sini naik bas. Ada sebab kenapa aku tak ambil sendiri Ibu, Dani dan KakYang dari kampung tu. Jangan risau, balik nanti aku yang akan hantar Ibu dan Dani sendiri naik kereta.


Sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

*
*
*

My hero kecil pulang menjenguk mama dan papa

Budak kecik ni akan balik petang ni menjenguk mama dan papanya. Hehehe.. Dah naik bas pun kul 4 petang tadi. Akan turun di Hentian Bukit Jalil pada jam 7 petang. My bro akan pick up mereka then terus hantar ke rumahku. Arghhh.. Ikutkan hati mahu saja aku suruh adik aku tu datang sini je. Biar aku yang ambil mereka. Rindu tahap gaban dah. Tak sabar nak jumpa ngan My hero kecil tu. Hahaha, tapi apakan daya. My bro, Ijai cakap, " Alaa..biarlah Ijai yang amik. Ijai pun rindu ngan Dani. Tengok video kat FB, alahaiii..geram je nak peluk-peluk cium-cium dia.." Tengok Dani, mama ngan Pak Ngah berebut-rebut untuk ambil awak tau..=p

Opss, lupa pulak. Mereka tu adalah my sis, Kak Yang, my mom and Dani. KakYang bercuti seminggu sebab nak amik result SPM ari tu.So, on Thursday, maybe she back to work.

My hero kecil tu pulak, balik sini sekejap saja. Ada appointment ENT dan cucuk untuk setahun. Orang kata cucuk telur. Aku ingat cucuk tang telur dia tu..Hahaha.. Rupa-rupanya cucuk untuk teng…

Crabstick Popia yang mantapp

ni breakfast aku ahad lepas. Banyak kan..Hahaha.. Tapi, makan roti canai sekeping tu ngan setengah dari crabstick tu pon dah kenyang. Plus air teh o secawan. Roti telur hancur tu enady yg makan. Aku tapaukan untuk dia bawak g mancing. =p see..kadang-kadang aku merestui jugakla dia pegi melangut kat kolam ikan tu..:) dan bila balik tu, mesti dia cakap "mama restu papa pegi mancing hari ni, banyak gila papa dapat ikan" ceh..dah nama pun kaki pancing. ayat pun nak pancing jugak ke?

Tapi, percayalah, aku nak cerita lain sebenarnya..hahaha. pasal crabctick popia tu. Akhirnya, dapat jugak aku makan crabstick popia yang femes emes tu. Walaawehh... sedapp.. makan lah ketika masih panas ye.. confirm akan berbunyi krrupp kraapp krupp kraapp..=p pastu cicah pulak sos pencicah tu kan.. Huhu..mantapp..

Meh, aku cerita. aku order crabstick popia (panjang lak nk taip, kita shortformkan ajelah ye, CSP) aku beli CSP ni kat kak Ejan, rakan blogger jugak. Sementelah, beliau juga rakan kepada ofi…

Terrific Tuesday

Review : World Invasion : Battle Los Angeles

Film: World Invasion: Battle Los Angeles
Cast: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Bridget Moynihan, Michael Pena
Director: Jonathan Liebesman

First of all, aku memang suka cerita pasal perang-perang ni. Tambah-tambah dengan alien kan..Hehe..

Battle: Los Angeles (juga dikenali sebagai Battle: LAand World Invasion: Battle Los Angeles, dan sebelumnya Battle for Los Angeles) ialah sebuah filemfiksyen sains tenterapeperangan diarahkan oleh Jonathan Liebesman, dan dinbintangi oleh Aaron EckhartMichelle RodriguezMichael PeñaNe-YoDavid PhamRamon Rodriguez dan Bridget Moynahan. Ia mula ditayangkan pada 11 Mac 2011, filem ini berlatar di masa kini Los Angeles dan mengikuti marin A.S. semasa serangan makhluk asing. copy from wikipedia.

Filem ni okla..not bad. As you know, US punye filem kan, confirm la diorang buat cerita yang .. camne nak kata ek.. (jangan ada yang banned aku sudah) cerita yang akan menunjuk-nunjukkan dorang punya kehebatan dan kekuasaan tentera diorang.

Di samping  menunju…

Dani Emir

*
*
*

selamat pagi terima kasih pampers, dani tidur lena sentiasa. ouh, yeahhh! lena sgt smpai berdengkur2 haaa. hihiii.
nenek dani pergi pasar lh. atuk dani keluar kejap. haa, tggl mak yang n dani. hiii. suka suka (!)





Mourning Monday

Its time for movie

Setelah sekian lama tidak menonton.
Sementara masa masih ada untuk bersama.
Melupakan seketika kerinduan terhadap anak tersayang...:(

Dani lagi : tiru title entry EmiliaMore

*
*
* seperti biasa, entry ini ditulis oleh EmiliaMore. Aku salin dan tampal..:) Terubat rindu tengok gambar2 Dani.. alahaiii...


mesti lh dani lagi. mama dia dh dok bising suh update psl ank kesygn dia ni. okay, td pergi karnival jom masuk u. before that, snappy lh dgn si kcik ni jp. baru bgn tidur, semngat diaaa. hahaa. kelakar betul dani ni. haishhh.

see, pndai dh geram2 dia. :)
lepas tu kn, bila letak dia kt ats bday present yg mama dia kasi tu, pehh, x payah ckp lh. mengamuk sakan dia x nk. si kecik ni mmg penakut betul lh. hahaa. merata rata tangan dia nk something utk pgg sbb cuak sgt.


muka cebik dia tu, rasa nk picit. dh kena pun. ngeeee.

Selamat hari lahir yang pertama Zarif

*
*
*
Putra Muhammad Zarif 1 year today! Happy bufday!
noted: http://anaadydani.blogspot.com/2010/04/baby-dua-pupu-dani-n-zarif.html

Mana la dia belajar

Entry ini ditulis oleh my beloved sis, Emilia. aku salin dan tampal from her blog.


okay, to mama & papa dani yang sgt merindui dani.. these are for u. lalalaaa..  hahaa, ni nk mengadu ni..

mama&papa dani, nk tauuu? dani's getting naughtier tau skrg ni. improvement : pandai buat2 geram, pndai jelir lidahh!

haishhh, nk kena babap lh dani ni. x tau lh mana si nakal ni dpt. siap main jelir2 lidah tu. keluar masuk, keluar masuk lidah cumel dia.

bila mak yang tinggal berdua ng dani. ehemmm.. lalalaa. hihiii. kita main lh puas2! ouh, yeahhhh! jum jum jum!









Taipless Thursday : Nk bdn mcm ms kwin dl..tsk tsk

Selamat hari ulang tahun yang ke-2 Nik Muhammad Naufal

Naufal,

Awak dah 2 tahun hari ini tau. 24 Mac 2011. Auntie masih lagi teringat-ingat masa auntie dukung awak masak awak kecik-kecik dulu. Sekejap je hari ni sudah dua tahun. Sekarang sudah tak mahu didukung-dukung. Tak mahu dipegang-pegang. Hihi.. Rimas yer..:)

Naufal,

Auntie doakan awak bila besar nanti akan jadi anak yang baik., anak yang dengar cakap ibu bapa. Manusia yang berguna. anak yang solehah. Ramai yang sayang awak. Sebab awak membesar di depan mata kami warga Seksyen Wang Awam ni.

Oklah Naufal,

Nanti dah besar, kalau terbaca entry ni, jumpa auntie tau...=p See u...