Skip to main content

Dani lagi : tiru title entry EmiliaMore

*
*
* seperti biasa, entry ini ditulis oleh EmiliaMore. Aku salin dan tampal..:) Terubat rindu tengok gambar2 Dani.. alahaiii...


mesti lh dani lagi. mama dia dh dok bising suh update psl ank kesygn dia ni.
okay, td pergi karnival jom masuk u. before that, snappy lh dgn si kcik ni jp.
baru bgn tidur, semngat diaaa. hahaa. kelakar betul dani ni. haishhh.


see, pndai dh geram2 dia. :)

lepas tu kn, bila letak dia kt ats bday present yg mama dia kasi tu,
pehh, x payah ckp lh. mengamuk sakan dia x nk.
si kecik ni mmg penakut betul lh. hahaa.
merata rata tangan dia nk something utk pgg sbb cuak sgt.



muka cebik dia tu, rasa nk picit. dh kena pun. ngeeee.




dh pndai main auchakkk! cute dohhh.

hehee, seronok dia ambik beg mak yang dia.
x sabar nk pergi sekolah ye, dani.





see? semangat kn? bagussss.

heyy, know what, dani yg masuk kn sendiri tali beg tu kt kepala dia tau.
hehee, amaze x? amaze x? i likeeee...
lepas tu dia buat hal. kacau nenek dia.
ehh, bukan buat hal. main2 je tu.
acah2 x mau mkn. pd hal nk lg.
dani2, dh tu, digigitnya buku abc cumel dia tu.
hahaaa. x sbr nk belajar. budak bijak! :)





ahahaa, mama dani, puas x? hmm, video ada.
tp lambat gila plus lama nk upload.
nnt i upload kt fb, kalau x lambat yeaa. :)

sekian.
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…