Episod 3 Gunung Jerai : Posing sakan

Hari Kedua : 25 Disember 2010..

sambung lagi kisah Gunung Jerai.. tapi rasa macam tak habis lagi kisah pasukan bola sepak Malaysia semalam kan.. takpe.. dorang dah menang.. aku nak habiskan kisah Gunung Jerai ni, sayang pulak gambar tak upload lagi kat sini.. banyakkk..

hari kedua memang banyak aktiviti la..aktiviti berkumpulan. Kami yang seramai 74 orang ni dibahagikan kepada 5 kumpulan. campur la semua dengan dato' dato', datin datin.. eh datin takde.. dato'2 je.. Memang bestla.. bila orang2 atasan tu semuanya sporting morting..hehe..

Gambar tak banyak yang aku dapat snap sebab kamera tak bawak.. gambar2 ni amik guna hp Qila.. thanks ya..

jom tgk kitorang posing2 di sekeliling Gunung Jerai ni.. sakan wooo..hehe..

wakil Seksyen Wang Awam I : Qila, Dayan, Aku n Ecah..
sorang lagi Zizi yang tukang amik gambar..:)

Dengan Big Bos kami.. Ketua Seksyen Wang Awam I..

dan kat bawah semua gambar dengan wakil Seksyen Wang Awam II.. Jom tengok bila Wang Awam I dan II bergabung.. giler sakan bergambar..:)













nampak tak pulau kecik tu.. sayup2 je.. tu la laut.. pastu ada sawah berpetak2 kan..
sangat cantik viewnya..



antara tarikan di atas Gunung Jerai.. pokok apa aku pun tak tau namanya..:)

aktiviti pagi : mase ni segmen game semakin jauh semakin sayang kot.. ala, kena baling belon yang berisi air tu.. mula-mula dekat..pastu jauh jauh jauh dan jauh.. kena baling belon tu.. sapa yang pecah belon tu dikira kalah..

dah tengahari sikit.. matahari pun dah terik..

sambung lagi..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

admire kat Khairul Fahmi ??

Tahniah to Team Malaysia di atas kemenangan itu..(semua dah tau kan..=p) dan disebabkan kemenangan itu, terus dapat cuti esok.. yang tu thanks to our PM lah..

Memang best game semalam.. salute giler kat goally Malaysia tu.. Khairul Fahmi. terus admire.. hahaha.. taklah, gurau saje.. anggap jelah macam aku admire kat Berbetov..wahhh.. terus macam player Man U dah Fahmi ni.. dasat dasat..

Actually semalam aku dah beli tiket wayang citer Gullivens Travel tu.. kul 7.45 pm kat Alamanda nun.. mase aku beli on9 tu boleh pulak aku terlupa Rabu ada game Malaysia vs Indonesia.. disebabkan semangat Malaysian yang sangat membara, aku cakap kat enady,

aku : pa, takyah la kita g tgk wayang.. kita tgk bola ek..
enady : a'ah la.. papa pun lupa ada bola malam ni.. pa tak kisah..ikut mama je la..
aku : tula.. nak keluar pun hujan lebat ni..kita tgk bola jelah k..jom kita beli makan dulu jom..
enady : aik, tak nak masak?
aku : hari ni cuti la ek..hehe.. kang tak sempat nk tgk bola.. mama kul 8 tu mama nak dok depan tv dah..
enady : hehe.. macam-macam la mama ni..

First half mmg haru sikit lah.. bola banyak kat Indon je.. sesekali je dapat kat player Malaysia.. itupun jantung ni dup dap dup dap bila Indon masuk kat kawasan Malaysia..sambil berdoa mintak-mintakla si fahmi tu dapat save bola.. dan mmg fahmi terer pun.. banyak tul bola Indon dia dapat save.. lap u lah fahmi.. upss.. sori Elia..gf fahmi

Second half baru la terasa Malaysia agresif sket. Gol Safee Sali tu mmg hebat.. kencang tul bola dia..perghhh..(ayat Qila..=p)

dan pagi ni, nama Khairul Fahmi bin Che Mat mula meniti di bibir-bibir Malaysian.. why dia tak dapat award pemain terbaik tu la kan.. haishhh.. nak fair n square kot..

plan asal aku nak buat entry pasal aku suka kat khairul fahmi tu.. ( suka as aku suka kat Berbetov ok, kang ada yang cakap aku ni gatai lak kang.. dah ada anak satu pun nak gatai lagi.. no lah!! i love u papa forever n ever..tetiba..=p)

aku google la carik nama Khairul Fahmi.. mak aihhh.. ramai tul orang carik sama macam aku..hehe.. dan terjumpa lah blog girlfren dia Elia..


pic copy paste from blog dia la..sori dik, aku cilok sekeping k..

dan dah follow pun... semoga berbahagia buat Khairul Fahmi dan Elia..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Episod 2 Gunung Jerai : The Regency Jerai Hill Resort


sorry, ari isnin ari tu aku janji nak apdet malam kan.. tapi line berukband digi kat umah aku tu time time kul 8 hingga 10 malam, busy ya amat.. dah nak dekat kul 11 baru ok.. atenye, org2 yang dok kat DPP ni dah berubah arah ye.. pakai Digi pulak..huhu.. kalau tak, dulu aku sorang je kot pakai, mmg line laju gilerrrr..phewww..sekarang..cannottt..

Episod 2 kali ni, aku nak citer pasal resort yang kitorang menginap...eh bukan aku nak cerita, tapi nak suruh korang tengok gambar je..hehe..aku citerla sikit2 k..:)

Nama tempat tinggal yang kitorang menginap ni The Regency Jerai Hill Resort (TRJHR) Korang leh la google kot kot nak tengok dengan lebih detail. Aku nak citer pasal rate dia, tidakla pulak ku tahu sebab bukan aku yang handle kursus ni.. aku datang sebagai peserta je..=p

Resort ni satu-satunya yang ada kat atas Gunung Jerai ni. Actually, ni bukan puncak lagi, Puncak Gunung Jerai hanya ada stesen pemancar satelite TV3 je.. (orang resort yg cakap ye, kalau salah, tolong betulkan..:) TRJHR ni pada aras 1200m dari aras laut. Walaupun bukan puncak, aku rasa dah cukup tinggi sangat bagi aku.. View yang sangat cantik..nanti korang tgk ek..

Yang sempat aku baca kat pamplet yang ada kat bilik tu ialah.. kat TRJHR ni ada beberapa jenis bilik.. ada yang kecik, besar, besar besar, dan besar besar besarrr..:) Boleh memuatkan 70 orang dalam satu satu masa. Bilik nya di tepi lereng2 gunung. So, bagi berat badan macam aku ni, agak mengah la sikit nak turun naik turun naik..aku dapat bilik paling bawah sekali..huhu.. Mula-mula je diorang hantar dengan naik buggy yang macam kat golf tu..pastu..pandai-pandai la..

Jom, layan gambar...


kawasan sekitar Reception..

antara jenis bilik..

katil single ada 2.. so bilik ni untuk 2 orang..:)

tu..kan kat tepi lereng tu kan..

view di waktu pagi sekitar jam 10 pagi..



view dari Restoran Puncak Kedah..

nampak petak petak sawah dan laut..

tangga nak turun ke bilik aku..

Bilik yang no.3 dari kiri tu adalah bilik aku..




ok dah.. nanti aku sambung citer lagi..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

dani kat kampung taktau part berape dah..hihi


dani:suka ria

hahaa, sempat pulak ambk video ni td.
okay, motif : kasi mama&papa dani yg sudah kerinduan teramat tu :)



hahaa, see? dani da mula ikut ckp org kot.
dia suka buat geram, hahahaa. *gedik gedik pulak.

lps tu, bila nyanyi lgu twinkle twinkle little star tu,
dia pn nk nyebok jugak. suka suka dia je ckp ape ntah.
hahaa, bahasa dia lh tu kot.

one more, dani pn da pndai tepuk tgn sikit2 tau.
nyanyi la kt dia lagu tepuk amai amai tu.
cmfirm suka punya lahh.
hahaa, dani sudah semakin hyper! :)


yeahh, dani pn da pndai bawak inspira dia tu. *walker.
hahaa. macam macam lh syg dani ni. :)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Episod 1 Gunung Jerai : Tiba di destinasi (hari pertama)

cantik kan..nanti aku tunjuk lagi gambar masa siang..waktu ni senja dah..dan macam nak hujan lebat..

Kursus Teambuilding BSWP Gunung Jerai ( tapi dah macam family day daa..)
Peserta seramai 74 orang..(termasuk Dato', Datin)


24 Disember 2010 :

10.30 pagi : bertolak dari MOF ke Gunung Jerai. Perjalanan sangatlah lama.. aku siap tertido bangun tido bangun.. berapa kali ntah..hehe..

Singgah lunch kat RnR Tapah. Orang pack gile. Aku malas nak amik gambar.. dengan perut lapar nye lagi, siap nak rebut meja lagi.. haishhh.. lain kali malas aku nak berhenti kat sini lagi. dah lama tak berenti kat RnR tu. so, jakun jap bila tengok dah sambung ke belakang..parking n tandas.. maklumla, aku kalau balik kampung tak lalu pun exit Tapah. aku lalu Exit Bidor.. kalau lalu Tapah tu, dah macam patah balik..lalu Bidor senang..sape org Bidor? *tetibe..=p

banyak kalila berhenti.. biasala kalau naik bas kan.. nak terkucil la, peninglah, muntahla.. oppss.. muntah takde..=p

sampai dalam kul 6 petang. aku ingatkan dah sampaila kat bawah tu.. sekali naik atas daa.. untuk sampai ke Puncak Gunung Jerai. Bas takleh naik. Jalan sempit. Kitorang ssemua naik van. Adela dalam 20 minit jugak nak sampai kat atas tu.. scarry woo nak naik atas tu.. jalan dia lebih kurang jalan nak naik Genting n Fraser Hill.. paling ngeri bila ingat2 balik, van yg kitorang naik tu termati lak enjinnya masa betul2 kat selekoh tajam nak naik atas.. cuakkk.. pakcik yang bawak tu relax je.. hehe.. dah biasa kot..:)


sampai atas, kami disambut dengan receptionist yang cantik lagi jelita..hehe.. Register n terus dapat bilik. Aku dapat sebilik ngan Dayan, Ecah ngan Qila. Zizi ngan sape ntah..


dan kami dibawa ke bilik masing-masing dengan menaiki buggy.. yg macam kat padang Golf tu.. fes time naik tu.. best. rupanya buggy tu pakai battery je.. takde enjin pun..

aktiviti malam, takde. Sebab hujan turun dengan lebatnya. Tapi gigih jugak pegi naik atas tu (dewan) untuk dengar taklimat aktiviti keesokan harinya..

sambung malam kang ek... babai..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

aku hanya boleh baca, gelak, senyum dan mengalirkan air mata

visit here..

dani:happy nya

hahaa, makin lama dani makin lasak. seriously, dia makin buntal skrg :)
sgt super duper hyper. sgt suka gelak. sgt suka buat2 geram. herghhh!
hahaa, ape lh dani ni. mlm td lg lh. kitorg semua tgk bola kn.
dia pn nk nyebok gk. last2 bila dh goal tu, kitorg semua dok jerit,
dani terkezzuuuttt gila pulak, dia nangis. tp bila tgk kitorg gelak kn dia,
dia stop crying, lps tu gelak sama pulak. haha. ape lh dani.
well, malaysia won the game. 3-0. well, we felt sorry to indonesia, hahaa.

okay, dani's growing up very very well. thank God. :)
a little bit naughty, always disturb me! hahaa,

see? he's coming :)

naughty, cheeky, sexy. haha :)

he wants to conquer all things, u know!

hahaa, seriously, he's getting very very naughty.
seronok sgt tgk dani grows kn. kt dpn mata sendiri.
dani, dani, u are the king of my heart :)


....................................

dani:gelak gelak

well, semua g knduri. so tnggal berdua lg dgn dani. hahahaa.
aiyokkk, nk wt pe ha? hehehee :)

okay, jum kasi dani mkn smpai kenyang. hahaa.
lps tu main gelak gelak ng dia. suka suka!





eeii.. dani comot! ngeh3. cumel jugak :)
lalalaa, main huhahuhaa.. lps tu bdngkur. ngeh3.
tp kn skrg nie dani ssh gila kot nk tdo. hm, da bsr kot.
hahaa. whatsoever, a few days more!
uwaaaa, x snggup nk separate ng dani. huu :(


................................

kenduri :)


well yeahh. pegi kenduri umah abg ketot je lh td.
ikot ibu ayh skali. hmm, da lh hujan. becak pulak. kain pn basah! *weird =,='
tp x pe. x ksah sgt lh kn. sbb dani ade! yeahh! i like it. i like it.

so, ibu kasi ak mkn dulu. then, ak pgg dani je lh. seronok seronok.
well, know what, dani's starting to recognize people around him. what a go0d! :)
x de lh, td spe ntah tgur plus nk dukung dia. trus dia mnjerit gaban. hahaa.
kt rumah pn sme. abg ketot dtg nk dukung dia. mnjerit gaban lagi.
then, bila mk yang dia ni dukung kn. senyap kot. hahaa. suka suka! :)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...