Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

Episod 3 Gunung Jerai : Posing sakan

Hari Kedua : 25 Disember 2010..

sambung lagi kisah Gunung Jerai.. tapi rasa macam tak habis lagi kisah pasukan bola sepak Malaysia semalam kan.. takpe.. dorang dah menang.. aku nak habiskan kisah Gunung Jerai ni, sayang pulak gambar tak upload lagi kat sini.. banyakkk..

hari kedua memang banyak aktiviti la..aktiviti berkumpulan. Kami yang seramai 74 orang ni dibahagikan kepada 5 kumpulan. campur la semua dengan dato' dato', datin datin.. eh datin takde.. dato'2 je.. Memang bestla.. bila orang2 atasan tu semuanya sporting morting..hehe..

Gambar tak banyak yang aku dapat snap sebab kamera tak bawak.. gambar2 ni amik guna hp Qila.. thanks ya..

jom tgk kitorang posing2 di sekeliling Gunung Jerai ni.. sakan wooo..hehe..

wakil Seksyen Wang Awam I : Qila, Dayan, Aku n Ecah..
sorang lagi Zizi yang tukang amik gambar..:)

Dengan Big Bos kami.. Ketua Seksyen Wang Awam I..

dan kat bawah semua gambar dengan wakil Seksyen Wang Awam II.. Jom tengok bila Wang Awam I dan II bergabung.. giler sakan…

admire kat Khairul Fahmi ??

Tahniah to Team Malaysia di atas kemenangan itu..(semua dah tau kan..=p) dan disebabkan kemenangan itu, terus dapat cuti esok.. yang tu thanks to our PM lah..

Memang best game semalam.. salute giler kat goally Malaysia tu.. Khairul Fahmi. terus admire.. hahaha.. taklah, gurau saje.. anggap jelah macam aku admire kat Berbetov..wahhh.. terus macam player Man U dah Fahmi ni.. dasat dasat..

Actually semalam aku dah beli tiket wayang citer Gullivens Travel tu.. kul 7.45 pm kat Alamanda nun.. mase aku beli on9 tu boleh pulak aku terlupa Rabu ada game Malaysia vs Indonesia.. disebabkan semangat Malaysian yang sangat membara, aku cakap kat enady,

aku : pa, takyah la kita g tgk wayang.. kita tgk bola ek..
enady : a'ah la.. papa pun lupa ada bola malam ni.. pa tak kisah..ikut mama je la..
aku : tula.. nak keluar pun hujan lebat ni..kita tgk bola jelah k..jom kita beli makan dulu jom..
enady : aik, tak nak masak?
aku : hari ni cuti la ek..hehe.. kang tak sempat nk tgk bola.. mama kul 8 tu mama nak …

Episod 2 Gunung Jerai : The Regency Jerai Hill Resort

sorry, ari isnin ari tu aku janji nak apdet malam kan.. tapi line berukband digi kat umah aku tu time time kul 8 hingga 10 malam, busy ya amat.. dah nak dekat kul 11 baru ok.. atenye, org2 yang dok kat DPP ni dah berubah arah ye.. pakai Digi pulak..huhu.. kalau tak, dulu aku sorang je kot pakai, mmg line laju gilerrrr..phewww..sekarang..cannottt..

Episod 2 kali ni, aku nak citer pasal resort yang kitorang menginap...eh bukan aku nak cerita, tapi nak suruh korang tengok gambar je..hehe..aku citerla sikit2 k..:)

Nama tempat tinggal yang kitorang menginap ni The Regency Jerai Hill Resort (TRJHR) Korang leh la google kot kot nak tengok dengan lebih detail. Aku nak citer pasal rate dia, tidakla pulak ku tahu sebab bukan aku yang handle kursus ni.. aku datang sebagai peserta je..=p

Resort ni satu-satunya yang ada kat atas Gunung Jerai ni. Actually, ni bukan puncak lagi, Puncak Gunung Jerai hanya ada stesen pemancar satelite TV3 je.. (orang resort yg cakap ye, kalau salah, tolong betulkan..:…

dani kat kampung taktau part berape dah..hihi

dani:suka ria hahaa, sempat pulak ambk video ni td. okay, motif : kasi mama&papa dani yg sudah kerinduan teramat tu :)


hahaa, see? dani da mula ikut ckp org kot. dia suka buat geram, hahahaa. *gedik gedik pulak.
lps tu, bila nyanyi lgu twinkle twinkle little star tu, dia pn nk nyebok jugak. suka suka dia je ckp ape ntah. hahaa, bahasa dia lh tu kot.
one more, dani pn da pndai tepuk tgn sikit2 tau. nyanyi la kt dia lagu tepuk amai amai tu. cmfirm suka punya lahh. hahaa, dani sudah semakin hyper! :)

yeahh, dani pn da pndai bawak inspira dia tu. *walker. hahaa. macam macam lh syg dani ni. :)
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Episod 1 Gunung Jerai : Tiba di destinasi (hari pertama)

cantik kan..nanti aku tunjuk lagi gambar masa siang..waktu ni senja dah..dan macam nak hujan lebat..
Kursus Teambuilding BSWP Gunung Jerai ( tapi dah macam family day daa..)
Peserta seramai 74 orang..(termasuk Dato', Datin)


24 Disember 2010 :

10.30 pagi : bertolak dari MOF ke Gunung Jerai. Perjalanan sangatlah lama.. aku siap tertido bangun tido bangun.. berapa kali ntah..hehe..

Singgah lunch kat RnR Tapah. Orang pack gile. Aku malas nak amik gambar.. dengan perut lapar nye lagi, siap nak rebut meja lagi.. haishhh.. lain kali malas aku nak berhenti kat sini lagi. dah lama tak berenti kat RnR tu. so, jakun jap bila tengok dah sambung ke belakang..parking n tandas.. maklumla, aku kalau balik kampung tak lalu pun exit Tapah. aku lalu Exit Bidor.. kalau lalu Tapah tu, dah macam patah balik..lalu Bidor senang..sape org Bidor? *tetibe..=p

banyak kalila berhenti.. biasala kalau naik bas kan.. nak terkucil la, peninglah, muntahla.. oppss.. muntah takde..=p

sampai dalam kul 6 petang. aku in…

aku hanya boleh baca, gelak, senyum dan mengalirkan air mata

visit here..
dani:happy nya hahaa, makin lama dani makin lasak. seriously, dia makin buntal skrg :) sgt super duper hyper. sgt suka gelak. sgt suka buat2 geram. herghhh! hahaa, ape lh dani ni. mlm td lg lh. kitorg semua tgk bola kn. dia pn nk nyebok gk. last2 bila dh goal tu, kitorg semua dok jerit, dani terkezzuuuttt gila pulak, dia nangis. tp bila tgk kitorg gelak kn dia, dia stop crying, lps tu gelak sama pulak. haha. ape lh dani. well, malaysia won the game. 3-0. well, we felt sorry to indonesia, hahaa.
okay, dani's growing up very very well. thank God. :) a little bit naughty, always disturb me! hahaa,
see? he's coming :)
naughty, cheeky, sexy. haha :)
he wants to conquer all things, u know!
hahaa, seriously, he's getting very very naughty. seronok sgt tgk dani grows kn. kt dpn mata sendiri. dani, dani, u are the king of my heart :)

....................................
dani:gelak gelak well, semua g knduri. so tnggal berdua lg dgn dani. hahahaa. aiyokkk, nk wt pe ha? hehehee :)
okay, jum …