Skip to main content

admire kat Khairul Fahmi ??

Tahniah to Team Malaysia di atas kemenangan itu..(semua dah tau kan..=p) dan disebabkan kemenangan itu, terus dapat cuti esok.. yang tu thanks to our PM lah..

Memang best game semalam.. salute giler kat goally Malaysia tu.. Khairul Fahmi. terus admire.. hahaha.. taklah, gurau saje.. anggap jelah macam aku admire kat Berbetov..wahhh.. terus macam player Man U dah Fahmi ni.. dasat dasat..

Actually semalam aku dah beli tiket wayang citer Gullivens Travel tu.. kul 7.45 pm kat Alamanda nun.. mase aku beli on9 tu boleh pulak aku terlupa Rabu ada game Malaysia vs Indonesia.. disebabkan semangat Malaysian yang sangat membara, aku cakap kat enady,

aku : pa, takyah la kita g tgk wayang.. kita tgk bola ek..
enady : a'ah la.. papa pun lupa ada bola malam ni.. pa tak kisah..ikut mama je la..
aku : tula.. nak keluar pun hujan lebat ni..kita tgk bola jelah k..jom kita beli makan dulu jom..
enady : aik, tak nak masak?
aku : hari ni cuti la ek..hehe.. kang tak sempat nk tgk bola.. mama kul 8 tu mama nak dok depan tv dah..
enady : hehe.. macam-macam la mama ni..

First half mmg haru sikit lah.. bola banyak kat Indon je.. sesekali je dapat kat player Malaysia.. itupun jantung ni dup dap dup dap bila Indon masuk kat kawasan Malaysia..sambil berdoa mintak-mintakla si fahmi tu dapat save bola.. dan mmg fahmi terer pun.. banyak tul bola Indon dia dapat save.. lap u lah fahmi.. upss.. sori Elia..gf fahmi

Second half baru la terasa Malaysia agresif sket. Gol Safee Sali tu mmg hebat.. kencang tul bola dia..perghhh..(ayat Qila..=p)

dan pagi ni, nama Khairul Fahmi bin Che Mat mula meniti di bibir-bibir Malaysian.. why dia tak dapat award pemain terbaik tu la kan.. haishhh.. nak fair n square kot..

plan asal aku nak buat entry pasal aku suka kat khairul fahmi tu.. ( suka as aku suka kat Berbetov ok, kang ada yang cakap aku ni gatai lak kang.. dah ada anak satu pun nak gatai lagi.. no lah!! i love u papa forever n ever..tetiba..=p)

aku google la carik nama Khairul Fahmi.. mak aihhh.. ramai tul orang carik sama macam aku..hehe.. dan terjumpa lah blog girlfren dia Elia..


pic copy paste from blog dia la..sori dik, aku cilok sekeping k..

dan dah follow pun... semoga berbahagia buat Khairul Fahmi dan Elia..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…