Skip to main content

Episod 3 Gunung Jerai : Posing sakan

Hari Kedua : 25 Disember 2010..

sambung lagi kisah Gunung Jerai.. tapi rasa macam tak habis lagi kisah pasukan bola sepak Malaysia semalam kan.. takpe.. dorang dah menang.. aku nak habiskan kisah Gunung Jerai ni, sayang pulak gambar tak upload lagi kat sini.. banyakkk..

hari kedua memang banyak aktiviti la..aktiviti berkumpulan. Kami yang seramai 74 orang ni dibahagikan kepada 5 kumpulan. campur la semua dengan dato' dato', datin datin.. eh datin takde.. dato'2 je.. Memang bestla.. bila orang2 atasan tu semuanya sporting morting..hehe..

Gambar tak banyak yang aku dapat snap sebab kamera tak bawak.. gambar2 ni amik guna hp Qila.. thanks ya..

jom tgk kitorang posing2 di sekeliling Gunung Jerai ni.. sakan wooo..hehe..

wakil Seksyen Wang Awam I : Qila, Dayan, Aku n Ecah..
sorang lagi Zizi yang tukang amik gambar..:)

Dengan Big Bos kami.. Ketua Seksyen Wang Awam I..

dan kat bawah semua gambar dengan wakil Seksyen Wang Awam II.. Jom tengok bila Wang Awam I dan II bergabung.. giler sakan bergambar..:)













nampak tak pulau kecik tu.. sayup2 je.. tu la laut.. pastu ada sawah berpetak2 kan..
sangat cantik viewnya..



antara tarikan di atas Gunung Jerai.. pokok apa aku pun tak tau namanya..:)

aktiviti pagi : mase ni segmen game semakin jauh semakin sayang kot.. ala, kena baling belon yang berisi air tu.. mula-mula dekat..pastu jauh jauh jauh dan jauh.. kena baling belon tu.. sapa yang pecah belon tu dikira kalah..

dah tengahari sikit.. matahari pun dah terik..

sambung lagi..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…