Skip to main content

aku hanya boleh baca, gelak, senyum dan mengalirkan air mata

visit here..

dani:happy nya

hahaa, makin lama dani makin lasak. seriously, dia makin buntal skrg :)
sgt super duper hyper. sgt suka gelak. sgt suka buat2 geram. herghhh!
hahaa, ape lh dani ni. mlm td lg lh. kitorg semua tgk bola kn.
dia pn nk nyebok gk. last2 bila dh goal tu, kitorg semua dok jerit,
dani terkezzuuuttt gila pulak, dia nangis. tp bila tgk kitorg gelak kn dia,
dia stop crying, lps tu gelak sama pulak. haha. ape lh dani.
well, malaysia won the game. 3-0. well, we felt sorry to indonesia, hahaa.

okay, dani's growing up very very well. thank God. :)
a little bit naughty, always disturb me! hahaa,

see? he's coming :)

naughty, cheeky, sexy. haha :)

he wants to conquer all things, u know!

hahaa, seriously, he's getting very very naughty.
seronok sgt tgk dani grows kn. kt dpn mata sendiri.
dani, dani, u are the king of my heart :)


....................................

dani:gelak gelak

well, semua g knduri. so tnggal berdua lg dgn dani. hahahaa.
aiyokkk, nk wt pe ha? hehehee :)

okay, jum kasi dani mkn smpai kenyang. hahaa.
lps tu main gelak gelak ng dia. suka suka!





eeii.. dani comot! ngeh3. cumel jugak :)
lalalaa, main huhahuhaa.. lps tu bdngkur. ngeh3.
tp kn skrg nie dani ssh gila kot nk tdo. hm, da bsr kot.
hahaa. whatsoever, a few days more!
uwaaaa, x snggup nk separate ng dani. huu :(


................................

kenduri :)


well yeahh. pegi kenduri umah abg ketot je lh td.
ikot ibu ayh skali. hmm, da lh hujan. becak pulak. kain pn basah! *weird =,='
tp x pe. x ksah sgt lh kn. sbb dani ade! yeahh! i like it. i like it.

so, ibu kasi ak mkn dulu. then, ak pgg dani je lh. seronok seronok.
well, know what, dani's starting to recognize people around him. what a go0d! :)
x de lh, td spe ntah tgur plus nk dukung dia. trus dia mnjerit gaban. hahaa.
kt rumah pn sme. abg ketot dtg nk dukung dia. mnjerit gaban lagi.
then, bila mk yang dia ni dukung kn. senyap kot. hahaa. suka suka! :)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…