Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

ikan-ikanku

sekarang ni kat opis aku dah jadik macam trend plak bela2 ikan ni...
setiap partition mesti ade ikan...
bukan sekor, tapi berekor2..hihi...
termasuklah aku...

dulu bekas ikan aku kecik...
tapi sekarang dah besar...
sian plak dulu tempat berenang2 kecik sangat kan...
hah ni, aku beli yg besar terus...
RM15 je..
aku kirim kat Cik Mas..kat Melaka...

akurium kecik ni aku letak kat atas kabinet...
kat belakag kerusi aku duduk...
seronok bela ikan ni...
tambah2 ade sekor tu tgh bunting...
lagi banyakla ikan aku tu nanti...


jemputan kahwin ana aka miera

mmg sahabat sejati kan... aku kawen , ko pun kawen kan..
hiiii...
insyallah na, aku g kenduri ko nanti...
kalau takde ape2 aral, sampaila aku kat raub tu...
kalau aku sakit demam..tak dapek la weyyy..
hahahah..~~gelak jahat..
kate baru pas kawen kan...hihii
miera ni x-opis mate aku..
dulu dia keje kat MOF ni..
pastu tkr ke Shah Alam...sebab dia study lagi buat PLK kat itm S.Alam nun...
miera with ibu afiqah...
dtg nak menjemput la ni...
aku tolong tulis aje la....

minggu terakhir aku bergelar bujang

huhu..tup tup
tinggal lagi seminggu je aku bergelar isteri..
no more bujang2 ek..
sedih pun ade
suke pun ade..

tak sabar rasenye nak menempuh alam rumahtangga...
org kate penuh berliku...
aku harap aku dipermudahkan la dalam segala hal..
aminnn...

bermula dengan salam perkenalan....
banyk kali dah rasenye aku tempek gambar ni...
utk mkluman korang,
dulu dia bos aku mase aku keje kilang dulu...
aku jadi final checker..
dia supervisor..
memula masuk aku mmg single...
so, ramaila laki nk tackle..
aku kan keje kilang ramai laki...
tetiba aku sorang je bunga...no wonder la kan..hikhik
nanti2 la aku citer kesah2 aku ngan enady ni..
dia yg setia menemani...

kawan hampir 3 tahun..kami mengikat tali pertunangan..
tanggal 09 Februari 2008..
perasaan ketika itu alangkah indahnya...


ala..aku tak reti nak buat ayat2 jiwang di kala aku kebusyan ni..
aku mmg betul2 busy lately..

tanggal 07 jun 2009..
aku akan menjadi isteri kepada lelaki ini...
owhh papa, ma amat mencintaimu...
semoga mahligai yang kita bina akan kekal selaman…

Ayam golek Bidor

secara tak sengaja saya termasuk kat gerai ni...
asalnye...jalan dari susur keluar Bidor sangat jammed..
pastu en.ady masuk simpang ke kiri utk elakkan jem
umah saya menghala ke simpang kanan kat pekan Bidor tu...
kalau dr highway la..
gerai ni terletak betul2 kat Pekan Bidor...
kalau korang exit Tol Bidor...
sampai kat traffic light kat KFC tu...
korang kena turn left...
dan terus pandang kanan..
akan nampaklah ayam bergolek2 kat sebelah kanan..
sesape yang pegi wedding aku nanti..
singgah lah sape yang nak singgah...
ayam dia aku gerenti sedap...
fuuhhh marvelesss...
nasebla ko jauh kalau tak lauk makan beradab aku,
aku beli 2 ekor nanti...=p

dia bukak sabtu ahad je...
sebab permintaan banyak pd weekend shaja..
hari biasa takde orang nk beli kate nye...

ok..korang boleh la hubungi abang ni
ape ke name nye...
haaa...badrul..
di no. 012-5472032
aku tak dapat ape pun promote ni...
saje nak kongsi ngan korang ape yg aku rase sedap...
kan kan kan...

membusy

huhu..aku sedang membusy..
busy busy busy...
adooiiyaaiii..
bila nak habis 5s ni...

Nantikan Juara-Juara Eropah

nantikan perlawanan yang hebat antara manchester United dan Barcelona
pukul 2.45 pagi nanti...
makanya, aku akan bersengkang mata mengadap bola..
dan juga akan mengantuk2 lah aku kat kaunter esok..
sebab esok pagi duty aku jaga kaunter ye...
harap maklum..

uii korang...
sokong Man U ek...
sayang korang...
tata


fiqah dah pandai jalan

macam anak aku plak kan....
takpelah..aku aplod bagi pihak ibu dia..ibu afiqah...
ibu dia tak sempat nak apdet...
hikhikhik...
dari kecik Fiqah membesar ngan aku n kawan2 kat opis ni...
perkembangan terbaru Fiqah...
dia dah pandai jalan sket2..
dah tak banyak ragam..
nak ngan orang bila org nak dukung dia...
suka tgk fish..
suke gelak balik dah...
yg lain2 ibu nye tolong tambah ye...

caayyaaaanngggg fiqahhh..

saya sudah lulus!!

yesss..tercapai jugak azamku tahun ni...
nak setelkan kursus induksi umum...
seterusnya sah jawatan pulak...
tak sabar nye...




hadiah kahwin

lom kawen lagi tapi dah dapat hadiah...
suke suke....
yg bagi adiah awal ni dah cakap awal2 tak dapat datang...
tu yg pos adiah awal2 tu...

thanks to kak izzah...
pada big bos aku...tuan hj. othman
dan juga pada fiza aka ibu qaisz..~ mbr blog ni...
tak lupe yang baru aku dapat tadi..
dr en. zul aka zorro...~ pegawai kat opis aku ni...

terima kasih banyak2...
sape yang nak bagi lagi tu..
boleh lagi ...dialu-alukan...
hikhikhik=p

~~ dr tuan. haji Othman



~~ dr fiza...yang ni terpaksa la aku bukak..sebab dia tak balut..
hikhkhik..hantar by skynet..
cantikkkk...dah siap hantar kat taylor dah...
nak pakai time g umah mak mentua nanti...
sempat siapkan kak amy?...lalalalla

saje nak apdet

petang2 ni aku dah serabut nak buat keje...
keje makin banyak wooo...
tak larat nak buat...
uwaa....

aku tgh sedih memikirkan ika..
sian dia...
dari tadi call kampung nak ckp ngan ika...
tapi ibu cakap ade kelas tambahan la, mengaji la...
ibu suh call malam kang...

ibu ckp kuning dah tanam...
ayah ngan ika yang tanam...
kat belakang umah bawah pokok kelapa...
ibu citer lagi..
ika tak lalu nak makan pun mase kat sekolah tadi...
sarapan..waktu rehat..
monyok je...
yang kak yang lagi la...
nangis2 jugak nak kuning..nak kuning...
aku ni lagila ralatnye..
baru je jumpa kuning semalam..
huhu..dahla..citer pasal kuning lagi aku haru kang...
dah mati pun kan...
owhh..kuning..kaulah kucing yang paling aku best aku pnah jumpa n bela..
*sempat gak aku bela dulu...
pengumuman pengumuman...
sepupu aku sorang ni...
boleh tak tak citer kat aku yg dia nak kawen sekian2 tarikhnye...
uwwwwwaaaaa...ain...
kecik ati tau...
hikhi..takdela...
tak tau pun yg ain nak kawen 2 ogos tau...
ape2 pun..tahniah...
semoga kita kekal bahagia hingga…

kucing kesayangan familyku dah mati

salam pagi semua...
sori tak apdet..
baru balik dari kampung so, penat sket...
ni pun aku apdet sebab aku teringin nak share ngan korang semua
berita sedih...
sampai meleleh air mata aku pagi ni..
~ika dan kucing kesayangannye, kuning..mase ni kuning kecik lagi..~

dalam kul 8.05 minit tadi..
aku dpt msg dr ibu...

"kuning kena langgar dah mati pagi tadi"

ya Allah...air mataku bergenang...
sungguh..tak tipu...
mase tu aku kat cafe tgh Q utk bayar...

aku balas msg ibu...tanya bila, macam mane...

"kul 6.30 ibu nak kerja...depan mata ika...ika meraung..kat sekolah pun nangis lagi..."

bila aku dpt msg tu terus aku call ibu...
ibu citerla...
mase nak g kerja nk start moto...
selalunye kuning just lari2 kat halaman rumah je..
tapi knape ntah ari ni dia boleh nk lintas jalan raya tu...
**umah aku kat tepi jalan raya besar ye..
sekali dia nk lintas ke umah aku balik..mase tu la kna langgar..
ika yg baru nak naik atas motor...
menjerit2 meraung...kuning kuning kuning...
mase ibu citer tu aku dah mel…

selesaikan

selamat hari minggu...selesaikan perkara yang belum selesai...

gambar tak habis lagi

gambar2 ni aku amik kat blog N
thanks N...
nak tau kisah2 semalam lagi..
korang g kat blog N ok...
oh ye..kat blog eja pon ade...
lagi...kat blog aja n zue lom lagi rasenye...
na, sweet kan gambar ni...