Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Mybuddies Run 2016

For the first time aku join run2 yang sebegini... Ni atas desakan kawan-kawan blog aku lah ni... baiklah, lets challenge it!
Minta izin dulu ngan boyfren, leh ke tolong jagakan anak2 sementara aku g lari2 ni. Dah dapat green light barulah register dengan suka hati.. :) sekali register RM57 dapat T-shirt, medal n bip. Ni boleh dikira me time gak kan ni..hehe
Fun run ni kat Cyberjaya. Dekat je ngan umah... Lepas Subuh dah gerak kuar, sebab nak kena ada kat sana kul 7 pagi. Janji ngan Mar n Fad kat sana kul 7 pagi. Yaya n family dia. Kalau jumpa, jumpalah... Alhamdulillah jumpa ngan yaya n family dia... muka2 excited semuanya...

Fun Run ni ada best costume. So banyakla tgk orang pakai costume superhero... kat bawah ni antaranya...
Baymax kurus.. hihi... yang pink tu robocar poli kot... hikhik..


Gambar 2 keping kat atas tu dalam FB My Buddies Run. Mar yang ternampak gambar aku terus dia whatsapp.. thanks Mar!

ni ikhsan kamera hp yaya... ngan star wars n auf, anak yaya... adoih mak, cane …

Jamuan Hari Raya Unit Latihan 2016

Dah habis raya rasanya masa ni... ala 2 3 hari je habisnya... Takpe, yang penting makanannya.. hihi...

Rupanya tahun lepas aku tak blog kan pun jamuan raya Unit Latihan.. huhu.. last jamuan raya 2014 yang ada... http://honeysour00.blogspot.my/2014/09/majlis-aidilfitri-bahagian-latihan.html

Jom jamu mata dengan makanan yang sangat sedap-sedap semuanyaaaa...


Of course la secara pot luck kan... ada kuah durian kak Ila bawak, agar2 n kuih lopez kak ijah bawak, nampak tak Anabella Sandwich di situ...:)


Iffa menyibuk.. hehehe... suka la dia dapat makan banyak2 hari tu...


Sebahagian warga Latihan yang baru... Welcome to Latihan dear... :)


Tengok je dah terliur kan... slurpppppp! memang sedap uolls.... :)






Kahahkah, gambar tak ready pun aku haruk gak letak kat sini....yang bestnya kali ni partition aku dah turun ke aras 3. No more aras 6 macam tahun2 sudah. partition plak sedang elok sebelah makanan... hahaha... memang sesuai lah kan... makan berulang makan berulanggg je...

Sambung, tengahari …

Selamat Berumur 6 bulan Nur Iman

27hb Julai hari tu genap Iman 6 bulan... Yeay dah boleh mamam... Tapi mama delay kan jugak la 2 3 hari, bagi rasa-rasa je dulu... 
First yang mama buat untuk Iman ialah bawak dia g sunat... Dah lama tertangguh2 ni Iman, sorry... Bawak g sunat kat tempat yang sama ngan kakak Zara dulu. Kat Klinik Dr. Maria, Alamanda. Kena la caj RM45. 



Sambil tunggu giliran, ada ruangan untuk kanak2 main... bagus Klinik ni... 
Selesai la sunat dia dah...
Then esok nya mama bawak Iman g check up 6 bulan kat klinik kesihatan Presint 11.
Alhamdulillah setelah 2 bulan mama risau berat awak tak naik2, akhirnya naik jugak. naik 300gram je pun dah syukur banyakkk dah...:) 
Bila berat naik, graf2 jugak naik lah kan, takdelah jatuh menjunam dah ke border kuning... Doctor n nurse dah suh bagi makan.. ok Iman, nanti mama masak, awak makan yer.
Overall semua ok. Proses development Iman cukup cepat compare to abang n kakak dia. 5 bulan dah merangkak, 6 bulan dah merangkak laju, dah boleh duduk dan yang paling maca…

Aidilfitri 2016

Alhamdulillah, merasa juga suasana Aidilfitri buat sekian kalinya... Seronok bila tiba hari raya ni adalah sebab dapat jumpa ibu ayah mak abah, adik beradik, ipar duai, sedara mara... pastu seronok tengok gelagat anak-anak bising pagi2 nak pakai baju baru.. pastu sebab makanan semua sedap2.. hihi...
Tahun ni ikut giliran adalah rumah ibu n ayah. Beraya kat Kampung Gajah.

Pagi-pagi dah siapkan cekmek molek ni dulu... seronok dia pagi-pagi rasa fresh je...


Pastu siapkan 2 beradik ni pulak, kakak n abang. Icha, mama dia siapkan...

Favourite dani n zara la rendang n nasi himpit ni... kita makannn dulu...



Dah makan, kena la tolong mama kat dapur yer.. hihi...
Orang lelaki dah habis sembahyang raya, jadi tradisi sebelum2 ni, amik gambar sebagai kenang kenangan.. jom layan gambar yer.. no caption nak tulis.. hehehe

Anak sulung kennn.. :)






Zara angin tak berapa baik la pagi raya tu... eiii geram aku tau.. dah pakai cantik2 leh pulak moody.. tak ingat pasal apa...