Skip to main content

Mybuddies Run 2016

For the first time aku join run2 yang sebegini... Ni atas desakan kawan-kawan blog aku lah ni... baiklah, lets challenge it!

Minta izin dulu ngan boyfren, leh ke tolong jagakan anak2 sementara aku g lari2 ni. Dah dapat green light barulah register dengan suka hati.. :) sekali register RM57 dapat T-shirt, medal n bip. Ni boleh dikira me time gak kan ni..hehe

Fun run ni kat Cyberjaya. Dekat je ngan umah... Lepas Subuh dah gerak kuar, sebab nak kena ada kat sana kul 7 pagi. Janji ngan Mar n Fad kat sana kul 7 pagi. Yaya n family dia. Kalau jumpa, jumpalah... Alhamdulillah jumpa ngan yaya n family dia... muka2 excited semuanya...


Fun Run ni ada best costume. So banyakla tgk orang pakai costume superhero... kat bawah ni antaranya...

Baymax kurus.. hihi... yang pink tu robocar poli kot... hikhik..



Gambar 2 keping kat atas tu dalam FB My Buddies Run. Mar yang ternampak gambar aku terus dia whatsapp.. thanks Mar!


ni ikhsan kamera hp yaya... ngan star wars n auf, anak yaya... adoih mak, cane la dia leh lari 5km dengan sut tu... 



Yeszaaaa, i'm a finisher. Habis jugak 5 km aku. Walaupun dalam 4 orang tu akan yang paling belakang sebab aku jaln kaki je.. hahaha, malas aku nak lari.. kehkehkeh... aku sesuai masuk fun walk kot eyh.. hihi... ;)


ecehhh, ngan medal. cantikkk... deme2 tu dah banyak kali join, xayah tunjuk medal pun takpe, bagi mak yang first time ni, haruslah kan... hahha


duduk sambil tunggu lucky draw... first lucky draw proton Iriz uolls.. bertuah sunggah budak lelaki tu dapat kete free... 





Harap-harap lepas ni dapat join lagi... :)

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…