Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

Jalan-jalan Cari Makan Kuantan

Plan asal, dah lama plan ni... lepas siap makan kenduri bagai tu, ingat nak stay kat Kuantan la, tido satu malam, saje jalan-jalan cari makan dah alang2 sampai Kuantan tu kan... sekali tak cukup kereta nak bawak mak ngan abah balik ke Jengka semula. Sebab satu kereta tu ada hal ngan family mertua dia. Oklah, kita tukar plan. Balik dulu hantar mak n abah... then esoknya kita g Kuantan semula. Xde hal lah... :)
So pagi2 tu siap2 la bawak baju sikit2 nak tido satu malam je kat Kuantan. Pagi tak pagi, kul 9 gak bertolak nya.. haha... sampai Kuantan kul 11 lebih, otw ke Kuantan tu, tak tau nape Iman menangis2 dalam kereta.. semua tak kena, itu tak kena ini tak kena, menyusu pun xnk... dah sapu minyak kat perut tak jalan. Hampi2 la nak patah balik tak jadi la nak holiday bagai kalau dah anak macam tu kan.. Kecik lagi plak tu...
Xpe, Enady kata kita singgah umah adik Udin dulu kat Padang Jaya bagi dia baring rehat-rehat jap. Alhamdulillah, ok... Sakit perut aku rasa... Tak pernah-pernah mac…

Selamat Pengantin Baru Adik Udin & Eypa

Adik bongsu Enady. Maknanya inshaAllah majlis kawen yang last dalam family mertua saye.. hehe..
Majlis nikahnya pada 19 Mac 2016 yang lepas. Ingat nak update awal-awal ari tu, tapi gambar family kat pelamin xdapat dari pengantin... k takpelah, proceed je dengan gambar yang ada ni...
kalau ikut plan asal, aku tak ikut majlis nikah ni kat Kuantan. sebab baru habis pantang. Dan aku kononnya masih kat kampung. Tapi disebabkan aku dikerah pulang ke Putrajaya, hihi, dikerah ye... not la, Enady minta aku sambung cuti pantang kat Putrajaya sebab dekat ngan dia kalau apa2 hal... SYMP lah kan... :) jadiknya, ikut jugakla balik ke Jengka untuk hantar adik ipar nikah kat Kuantan. tu pun ingat nak tinggal je kat Jengka,bukan apae, baby kecik sangat lagi nak travel jauh2, Enady suh ikut gak, risau katenye.. baiklah. SYMP sekali lagi...

Lepas sarapan pagi, kami gerak dalam 4 buah kereta ke Taman Padang Jaya, Kuantan. Nikah kul 11 pagi kalau ikut pada plannya. Aku lepak luar je ngan Iman..


Iman pula…

Sukan Tahunan Tadika Al-Hidayah MAIWP

Tahun ni awal pulak MAIWP buat hari sukan. Dahla seluar hijau tu Dani hilangkan, mujurla sempat cikgu dia bagi dia sepasang baju sukan untuk tahun ni. 
21 April ari tu Hari Sukan nya. Buat kat Pusat Kejiranan Presint 11. Oklah sikit, indoor. sempit sikit la but better then tahun lepas buat kat Dewan MZ Cafe kat Kg. Ayer Hitam nun, dewannya open, berhabuk... habis sukan, budak2 main habuk ke pasir ntah tu... not good.


Tahun ni, aku saje bagi Dani naik bas ngan kengkawan dia.. Padahal boleh je kan aku hantar pagi tu. sebab kat Presint 11 je pun. dekat je. Bagi can dia naik basla.. merasa.. :)


Dah sampai lobi.

Keadaan dalam dewan. Bising sikit dengan hiruk pikuk suara anak2..





Dani masuk acara lari berhalangan... Oklah tahun ni dapat tempat pertama. Dani pulak yang lari dulu... hehe... Maybe melepaskan rajuk dia ngan aku.. hahaha, sebelum tu dia dari bawah mintak minum air. Aku takkan la nak turun naik turun naik.. sebab tempat duduk mmg crowded.. Kang marah lak orang kang kuar masuk kua…

Trial 3 Hari Hantar Iman Ke Taska Bijak Cerdik

Iman dah booking tempat untuk dia while aku bekerja sama ngan kakak Zara dia. Seawal 2 bulan dalam perut lagi kot, aku dah book taska Iman. So, tiba masanya, ada free trial untuk Iman 3 hari untuk dia serasi ngan taska. 
#Hari Pertama
20hb April ari tu aku hantar. 4 beg ni wajib dibawak hari2. Handbag, beg Zara, beg Iman dan beg susu Iman. Zara bolehla di harap bawak beg dia n Iman sekali.. lega banyak. Tq kakak.. :) Tapi tak boleh berat2.. haha... nanti dia bad mood.. hikhik... pastu bebel2...

 Trial day ni half day je sampai kul 12 tengahari. Lepas hantar Iman Zara, breakfast jap ngan kolig, pastu dah kul 9.30 pagi dah tak tau nak g mane dah... huhu... Termasuk parking Alamanda.. banyak kedai tak bukak lagi.. lepakla jap Roti Boy... jalan-jalan window shopping... dah kul 12 amikla si dua beradik tu...


Begini mukanya bila amik dia tengahari tu... hahaha... lama dia tenung aku... siannya... hihi tapi comel awak buat muka gitu Iman... lagi seronok mama sakat awak...



Aktiviti pertama I…