Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Last Gathering For UBrians in 2014 : IKEA

Plan nak pegi IKEA ngan kawan-kawan Blog + FB + Whatsapp = Berkualiti ni dah lama... sebulan sebelum kot...hehehe..
So, memang apply cuti siap-siap la... 
Aku car pool ngan Mar & Ann + Alia (anak Ann) dari Putrajaya. Geng Shah Alam, geng Subang, Geng KL bergabong meletop!!! =p
Gerak kul 10 lebih gak la, sampai IKEA kul 11.15 mcm tu... Jalan dah banyak berubah.. Huhu bersimpang siur dibuatnya dek Projek MRT tu kan... Maklumla, last pegi IKEA tahun lepas.. hahaha...
Sampai-sampai g carik makan dulu.. Lapar wey...

Nasi Lemak RM4.90. Murah dan sedapppp sangat...


Kek Almond... RM5 perslice... sedap jugakkk....


Yang ni wajib! Meatball IKEA... 20 biji RM19.90

OK dah jom mamammm.. kelaparan semuanyaa... Thanks to Tokey Cyrus Amiera sebab belanja semua makanan....:)

Dira & Juelee & Mayyah... Hai Mayyah... :)

Ni geng yang sampai dulu, dah breakfast sesiap.. kitorang datang, dorang breakfast lagi second round..







Yun siap tapau Kek Almond tu... Anak2 dia suka makan...

Tart Cheese Oreo…

First Time Teman Dia

Jujur sejujur jujurnya aku tak minat memancing... Tambah-tambah kalau melangut tunggu lama... ERghhh! lotih la kepala otak... Banyak lagi keja lain yang boleh dibuat selain dari melangut tu.. Ok tu just my 2cent... jgn marah aaaa.. semua org ada persepsi masing2...
Dah 5 tahun kahwin ni pun tak pernah langsung aku teman Enady pegi memancing walaupun pernah dulu kolam mancing tu depan rumah je...
Eh, pernah la... Tapi tu lain situasi.. ala-ala picnic gitu...ngan anak2 n adik, adik ipar, anak buah... 
Kali ni berdua saje. Memang semata-mata teman... Ate anak-anak kan kat kampung... Macam mana ntah Enady leh terajak aku g mancing...
"Ma, nanti teman ma gi mancing nak?"
Aaa... aaaa...aaa..aaa.. ok...
Hahaha... tu sedang berfikir tu nak bagi alasan apa untuk taknak ikut... 
Kahkahkah...


Memandangkan aku tak de apa nak buat kat rumah, maka aku jadikla teman kan dia g memancing... 
Hahaha sebelum pegi tu macam2 tu aku tanya dia...
"Pa, ade plug tak nak cucuk kabel laptop...?&…

Amik Gambar Pakai Flash. Jaga-Jaga!

Bolehkah elektrik memasuki badan kita melalui flash kamera digital?
Ya 100% ia boleh berlaku. Kejadian ini berlaku kepada seorang remaja lelaki berusia 21 tahun yang belajar kejuruteraan. Beliau meninggal dunia di hospital Keshwani. Beliau telah dimasukkan ke hospital dalam keadaan terbakar. Sebab ??  Dia pergi ke Amravati untuk lawatan sambil belajar.beliau sedang menunggu kereta api di stesen kereta api bersama-sama dengan kawan-kawannya. Ramai daripada mereka telah mengambil foto dalam telefon bimbit mereka dan juga kamera digital. Pelajar ini juga cuba untuk mengambil gambar. Remaja lelaki itu tidak boleh mendapatkan gambar yang baik dari tempat dia berdiri. Jadi, untuk mendapatkan gambar lengkap, dia berundur sedikit. Tempat di mana dia berdiri, terdapat wayar elektrik 40,000 volt. Sebaik sahaja dia menekan butang kamera digital, elektrik 40,000 volt memasuki kamera melalui flash kameranya dan kemudian jari dan kemudian seluruh badan remaja itu. Semua ini berlaku dlm beberapa saat …

4 & 2 Tahun 9 Bulan

Hai la anak-anak... Kejap kamu kamu dah besar...

Zara officially hari ni masuk 2 tahun 9 bulan. Dani 4 tahun 9 bulan...


Semalam ada majlis merisik kat umah Mak Uda kat Kg. Gajah. Selang 2-3 buah rumah je dari umah ibu... Insha Allah 28 dis ni Majlis Bertunangnya... Weeewooo, tak sabar nak balik jumpa anak2... Tak sabar gak nak gosip-gosip ngan kazen2.. hahaha.. lama wooo tak kumpul ramai2...

Hai kakak Zara... Botol tu tak lekang yer... :) Minggu depan kita jumpa hokey...


Dani & Zara tolong nenek buat kuih... Kuih Bom!

 Tengah melantak nasik ngan kuah kari... Penggemar kari rupanya anak2 aku ni...


Hai abang Dani... x comot pun abang makan yer...

Kakak makan comot laaaaa...

Nenek whatsapp gambar ni, bangun tido tak mandi terus makan nasi lemak.. Adoi la kakak Zara...g basuh muka berus gigi dulu la... =p


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥