Tuesday, December 23, 2014

Last Gathering For UBrians in 2014 : IKEA

Plan nak pegi IKEA ngan kawan-kawan Blog + FB + Whatsapp = Berkualiti ni dah lama... sebulan sebelum kot...hehehe..

So, memang apply cuti siap-siap la... 

Aku car pool ngan Mar & Ann + Alia (anak Ann) dari Putrajaya. Geng Shah Alam, geng Subang, Geng KL bergabong meletop!!! =p

Gerak kul 10 lebih gak la, sampai IKEA kul 11.15 mcm tu... Jalan dah banyak berubah.. Huhu bersimpang siur dibuatnya dek Projek MRT tu kan... Maklumla, last pegi IKEA tahun lepas.. hahaha...

Sampai-sampai g carik makan dulu.. Lapar wey...


Nasi Lemak RM4.90. Murah dan sedapppp sangat...


Kek Almond... RM5 perslice... sedap jugakkk....


Yang ni wajib! Meatball IKEA... 20 biji RM19.90


OK dah jom mamammm.. kelaparan semuanyaa... Thanks to Tokey Cyrus Amiera sebab belanja semua makanan....:)


Dira & Juelee & Mayyah... Hai Mayyah... :)


Ni geng yang sampai dulu, dah breakfast sesiap.. kitorang datang, dorang breakfast lagi second round..








Yun siap tapau Kek Almond tu... Anak2 dia suka makan...


Tart Cheese Oreo Sponsor by MarZiey...
Sedap gak weyy..

Hahaha, aku ni semua sedap.. tolak batu dan kayu je...=p

Kitorang makan makan dan makan sementara kengkawan yang lain sampai... :)

Dah sampai semua barulah round pusing2 dlm IKEA tu sambil shopping... 




Macam aku punya je gaya carpet tu ek... hihi.. murah je carpet tu RM49.90. Carpet tu Dayu n Juelee punya...



Aku beli pokok bunga n pasu cinonet tu je... baru RM6.80... Cantikkan gabungan hijau daun tu ngan putih basu tu...




Budak sekolah yang pinjam beg mak dorang g shopping...
Kahkahkah... Dina n Cyrus Amiera...:)


Lepas lepak IKEA, masuk The Curve plak...

Nak g Tesco nak g Mr. DIY...

Haa hambek ko... 3 mall sekali kitorang meround..:D




Ni tunggu mak jemahs tak keluar-keluar tak jumpa jalan keluar kat Mr. DIY...
kihkihkih...


Dah setel kat Mr DIY, masuk Curve balik...
Nak g Aidijuma...


Lek lek dulu kat The Curve.. hahaha dah kepenatan masing-masing...


Alamak cam preggy plak perut aku tu... ehem ehem..=p



Mar jumpa kete idaman dia kat IKEA. harusla bergambar,, kihkih..





Dalam kul 3 petang bersurai lah masing-masing... Tapi Nurul, Yun, Reen, Mid n Farah stay lagi sebab dorang dtg lambat so kena balik lambat.. wakakaka.. Takdelah.. Dorang g makan kat Tony Romas nun... Tak dapat la nak joinsebab dah janji nak balik sebelum jalan jem.. Kalau jalan jem, padahnya sampai umah malam la.. hehe..

Thanks guys for the great day!!

Really enjoy that moment!! Hope one day kita jumpa lagi.. happy2 macam ni... :)

Terharu dan cam sebak sikit dgn status FB Farah 


Aku selalu sangka y aku tak ada close friend..
Tapi silap...Mak Mak orang dalam ni memang rapat antara satu sama lain
Dari zaman blogger ke zaman fb now kita sembang dalam whatsapp pulak...hari2 OK kita share journey kehidupan kita....
Korang....sayang korang ketat!!!
Hopefully kita boleh bersahabat selamanya
Till then....next gathering please!!


Jangan sedih-sedih ye Farah.. Kitorang semua ada... :)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment: