Skip to main content

Last Gathering For UBrians in 2014 : IKEA

Plan nak pegi IKEA ngan kawan-kawan Blog + FB + Whatsapp = Berkualiti ni dah lama... sebulan sebelum kot...hehehe..

So, memang apply cuti siap-siap la... 

Aku car pool ngan Mar & Ann + Alia (anak Ann) dari Putrajaya. Geng Shah Alam, geng Subang, Geng KL bergabong meletop!!! =p

Gerak kul 10 lebih gak la, sampai IKEA kul 11.15 mcm tu... Jalan dah banyak berubah.. Huhu bersimpang siur dibuatnya dek Projek MRT tu kan... Maklumla, last pegi IKEA tahun lepas.. hahaha...

Sampai-sampai g carik makan dulu.. Lapar wey...


Nasi Lemak RM4.90. Murah dan sedapppp sangat...


Kek Almond... RM5 perslice... sedap jugakkk....


Yang ni wajib! Meatball IKEA... 20 biji RM19.90


OK dah jom mamammm.. kelaparan semuanyaa... Thanks to Tokey Cyrus Amiera sebab belanja semua makanan....:)


Dira & Juelee & Mayyah... Hai Mayyah... :)


Ni geng yang sampai dulu, dah breakfast sesiap.. kitorang datang, dorang breakfast lagi second round..








Yun siap tapau Kek Almond tu... Anak2 dia suka makan...


Tart Cheese Oreo Sponsor by MarZiey...
Sedap gak weyy..

Hahaha, aku ni semua sedap.. tolak batu dan kayu je...=p

Kitorang makan makan dan makan sementara kengkawan yang lain sampai... :)

Dah sampai semua barulah round pusing2 dlm IKEA tu sambil shopping... 




Macam aku punya je gaya carpet tu ek... hihi.. murah je carpet tu RM49.90. Carpet tu Dayu n Juelee punya...



Aku beli pokok bunga n pasu cinonet tu je... baru RM6.80... Cantikkan gabungan hijau daun tu ngan putih basu tu...




Budak sekolah yang pinjam beg mak dorang g shopping...
Kahkahkah... Dina n Cyrus Amiera...:)


Lepas lepak IKEA, masuk The Curve plak...

Nak g Tesco nak g Mr. DIY...

Haa hambek ko... 3 mall sekali kitorang meround..:D




Ni tunggu mak jemahs tak keluar-keluar tak jumpa jalan keluar kat Mr. DIY...
kihkihkih...


Dah setel kat Mr DIY, masuk Curve balik...
Nak g Aidijuma...


Lek lek dulu kat The Curve.. hahaha dah kepenatan masing-masing...


Alamak cam preggy plak perut aku tu... ehem ehem..=p



Mar jumpa kete idaman dia kat IKEA. harusla bergambar,, kihkih..





Dalam kul 3 petang bersurai lah masing-masing... Tapi Nurul, Yun, Reen, Mid n Farah stay lagi sebab dorang dtg lambat so kena balik lambat.. wakakaka.. Takdelah.. Dorang g makan kat Tony Romas nun... Tak dapat la nak joinsebab dah janji nak balik sebelum jalan jem.. Kalau jalan jem, padahnya sampai umah malam la.. hehe..

Thanks guys for the great day!!

Really enjoy that moment!! Hope one day kita jumpa lagi.. happy2 macam ni... :)

Terharu dan cam sebak sikit dgn status FB Farah 


Aku selalu sangka y aku tak ada close friend..
Tapi silap...Mak Mak orang dalam ni memang rapat antara satu sama lain
Dari zaman blogger ke zaman fb now kita sembang dalam whatsapp pulak...hari2 OK kita share journey kehidupan kita....
Korang....sayang korang ketat!!!
Hopefully kita boleh bersahabat selamanya
Till then....next gathering please!!


Jangan sedih-sedih ye Farah.. Kitorang semua ada... :)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…