Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2008

salam maal hijrah 1430H & selamat tahun baru 2009

salam maal hijrah dan selamat tahun baru buat semua yang menyambutnya...
azam tahun baru????
mmm...banyak wish list dalm kepala otak ni...
tapi yg ni jer dulu yg saya nak fokuskan..hehe..
nak kawen..hiks:p ni sudah tentula tahun depan..
pastu nak sah jawatan n nak amik exam KPSL n PTK...
pastu nak naik pangkat cepat...hehehe....
harap2 tercapaila azam saya ni kan...

ok ok saya dah idea nak tulis wishlist saya untuk tahun 2009 ...

~ azam tahun 2009 ~
*******************
1. saya kena kawen gak tahun 2009 ni sebab umo dah 25 tahun
2. hidup bahagia di samping family tersayang
3. nak setlekan kursus induksi umum utk sah jawatan
4. dah sah jawatan, nak amik exam KPSL n PTK ~ utk naik pangkat la tu...
5. tak mo sedih2 n gaduh2 lagi ngan en.ady...bak kate wawa no more drama 'airmata' :p
6. belanja berhemah mengikut keperluan.."owhh mampukah aku"
7. kumpul harta sikit2 nanti jadi la banyak...
8. kawan2 ramai...

******************

syukur alhamdulillah.. azam saya waktu tahun 2008 dah ade yang ter…

burger king at alamanda..

semalam lpas pusing2 carik adiah bufday untuk en.ady...
terasa lapar sangat...
saya nampak ramai orang kat belah parkson tu..
jalan punyer jalan..ooo...
burger king dah bukak la...
mmm..saya pon niat nak try la makan kat cni...
burger king letaknya kat depan kenny rogers, berdekatan dgn Parkson, Cold Storage dan bersebelahan dengan Post Office...
dah majula sket alamanda ni...
mase ni dah kul 9.30 malam..
nak ttup dah...tu pasal org tak ramai...
saya keseorangan semalam...cian kan..hiks :p

thanks to asman n ashykin

thanks to man n shykin...
dan selamat pengantin baru buat kalian berdua...
dorang kawen 28 hb ari tu..
klik sini...
maaf tak dapat pegi...aku balik kampungla man..hiks :p
walaupun tak pegi tapi still dpt goodies ni...
ala beg2 yang selalu dapat kat umah org kawen tu...
ni isi2 dalam dia...
saya dah habiskan semuanya...
sedap tol kek2 span tu..lembut je..
man..nak lagi boleh?
kehkehkehkeh...

cupcakes from cik nani

cantik kan cupcakes ni...
sebab cantik la saya tempek kat cni...
ader saper yg mau tanya quatation ke..? hiks :p
oh ye, cupcakes sponsored by Cik Nani...
nak amik gamba dia, dia cakap tak yah... malu ek...:p

cupcakes from cik nani

cantik kan cupcakes ni...
sebab cantik la saya tempek kat cni...
ader saper yg mau tanya quatation ke..? hiks :p
oh ye, cupcakes sponsored by Cik Nani...
nak amik gamba dia, dia cakap tak yah... malu ek...:p

ke majlis perkahwinan adik ipar en.ady

sebelum story dgn lbih lanjut, saya kasik can dulu sama mereka2 ini utk berposing di keta mahal ni...hehe..
ni akak n abg ipar en.ady...
abg ipar dia aka abg lan baru amik teksi LCCT ni...
nak tau bape sewa sebulan?
eh tapi abg lan bayar sewa hari...
sehari RM 92.00...darabla dengan 29 hari...
sebulan 2 hari je cuti...
lbih kurang RM 2668 sebulan harga sewa keta ni!!!
mahal kan...
tapi abg lan kater, dia tak kisah sebab customer dia ramai...
dato'2, VIP2, ramaila...
tapi mmg cantik keta ni...
saya dah naik dah...nissan celfiro excimo 2.0...abg lan tgh borak2 ngan pak mentua dia...itu ini begitu begini...
ok...citer nak g kenduri kawen diteruskan lagi...
sebenarnya hari isnin tu, adik ipar en.ady aka awi..
awi ni..adik laki dia yg kawen...alahai susahnya nk explen...
aper2 jer lah kan...
weols satu family pergi ke umah pengantin tu kat Kota Gelanggi 02, Jerantut, Pahang...
pegi 2 buah keta, satu keta nissan tu, satu lagi keta waja kami ni haa... kami sedondon kan...:) padan tak..his :p hari gelap la..…

cat dinding

lpas pasang kipas, barulah cat dinding pulak...
plan memula nak kaler light purple tu..
tapi takde...
abah dah belikan kaler biru pulak...
mmm..maner2 aje lah...
sebenarnya bukan saya yg nak kaler light purple tu,
en ady la..dia yg beria nak ...konon tu kaler fav saya kan...
saya ikut aje..so, bila dah jadi camtu, frustla dia sket...
pastu minta maaf kat saya sebab tak dapat buat kaler purple...
alahaiii..nak tergelak pon ade...saya takde emo aper2 pun...
hahaha
dia ngan adik dia yg bertungkus lumus mengecat bilik ni..
gambar bilik yang dah siap di cat lupe plak nak amik gambo...
teruja lah katakan..hiks :p

pasang kipas di bilik pengantin

hahaha..tajuk entry tak bley blah...
macam dekat dah sangat nak kawen...
padahal lambat lagi nun...yg saya sensored tu adalah en.ady..
dia tgh seksi la uols...
tak molah kasik uols tgk..saya je boleh..hiks :p
nilah bilik pengantin nanti..
pengantin tu kami lah.. yang pasangkan kipas adalah adik en.ady sendiri, adik udin...
dia mmg terer tau buat wiring ni...
sekarag dia study lagi lat Kolej PSDC ~ Pahang Skil Development Centre...ok kipas dah siap...
thanks adik udin..

perjalanan ke Pahang

ingat tak entry yang ni...klik sini..
yang saya cakap subuh2 saya nak balik ke pahang tu kan...
so, pagi tu saya n en.ady bangun subuh2...
lpas solat subuh, weols gerak dalam kul 6.30 la kuar dari umah ucu...
sangat mengantuk tau...
sepanjang perjalanan saya lelap2 mata je, tak tdo sangat...mase ni dah sampai kat kawasan Jengka la...
tgk tu.., kiri kanan depan belakang..
semuanya sawit sawit sawiiitttt...
bukan hutan tau..hiks:pok..ni dah sampai simpang masuk ke Jengka 17...
umah mak abah en.ady..stret, stret dan stret..jumpa simpang pertama belok kanan...
dan jumpa surau terus belok kanan...
stret lagi dan stret...~ macam nk kasik direction saya kawen je..
ahaks...oppss., tu lambat lagi...
tgu...
ok ok..dah sampai dah umah mak abah en.ady ni..
rumah dia biasa aje uols...
tapi saya suke keliling umah dia..
sebab aper tau...,
sebab banyak ngan pokok buah2 buahan...
baru2 ni, abah dia siap buat kolam ikan pulak...
dlm kolam tu ade ikan keli..nyum nyum..
ikan talapia...banyak tau..
ok next entry...dush!

majlis perjumpaan dengan SBSWP

pada 19 disember 2008 bertempat di Dewan Teater, Aras Satu...
jam 9.30 pagi..
telah diadakan majlis perjumpaan warga Bahagian dasar Saraan, Wang Awam Dan Perkhidmatan Awam dengan Setiausaha Bahagian ( SBSWP )
majlis ini diadakan sempena dengan kemenangan BSWP telah menang Pejabat berkualiti peringkat Kementerian tahun 2008...
siap masuk paper lagi tau...
klik sini utk pergi entry yg bahagian ni masuk paper tu...