Skip to main content

salam maal hijrah 1430H & selamat tahun baru 2009


salam maal hijrah dan selamat tahun baru buat semua yang menyambutnya...
azam tahun baru????
mmm...banyak wish list dalm kepala otak ni...
tapi yg ni jer dulu yg saya nak fokuskan..hehe..
nak kawen..hiks:p ni sudah tentula tahun depan..
pastu nak sah jawatan n nak amik exam KPSL n PTK...
pastu nak naik pangkat cepat...hehehe....
harap2 tercapaila azam saya ni kan...

ok ok saya dah idea nak tulis wishlist saya untuk tahun 2009 ...

~ azam tahun 2009 ~
*******************
1. saya kena kawen gak tahun 2009 ni sebab umo dah 25 tahun
2. hidup bahagia di samping family tersayang
3. nak setlekan kursus induksi umum utk sah jawatan
4. dah sah jawatan, nak amik exam KPSL n PTK ~ utk naik pangkat la tu...
5. tak mo sedih2 n gaduh2 lagi ngan en.ady...bak kate wawa no more drama 'airmata' :p
6. belanja berhemah mengikut keperluan.."owhh mampukah aku"
7. kumpul harta sikit2 nanti jadi la banyak...
8. kawan2 ramai...

******************

syukur alhamdulillah.. azam saya waktu tahun 2008 dah ade yang tercapai...
satunye, dapat keje tetap...yg blh menjamin hidup saya nanti...
dua, hubungan saya n en.ady bertambah kuat dengan ikatan pertunangan pd bulan Feb 2008 yg lalu.
tiga, dapat meningkatkan prestasi kerja yang sangat tinggi ~ ni bukan bodek bos ok...dia yg bagi markah LNPT saya tinggi..LNPT ~ Laporan Penilaian Prestasi Tahunan..
empat, adik saya dapat 8A dlm PMR...penat tau marah2 dia suh baca buku...
lima, tiada lagi org ketiga antara saya n en.ady...syukur...
semuanya berjalan lancar...

SELAMAT TINGGAL 2008 YANG PENUH KENANGAN............
6 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…