Skip to main content

ke majlis perkahwinan adik ipar en.ady

sebelum story dgn lbih lanjut, saya kasik can dulu sama mereka2 ini utk berposing di keta mahal ni...hehe..
ni akak n abg ipar en.ady...
abg ipar dia aka abg lan baru amik teksi LCCT ni...
nak tau bape sewa sebulan?
eh tapi abg lan bayar sewa hari...
sehari RM 92.00...darabla dengan 29 hari...
sebulan 2 hari je cuti...
lbih kurang RM 2668 sebulan harga sewa keta ni!!!
mahal kan...
tapi abg lan kater, dia tak kisah sebab customer dia ramai...
dato'2, VIP2, ramaila...
tapi mmg cantik keta ni...
saya dah naik dah...nissan celfiro excimo 2.0...abg lan tgh borak2 ngan pak mentua dia...itu ini begitu begini...
ok...citer nak g kenduri kawen diteruskan lagi...
sebenarnya hari isnin tu, adik ipar en.ady aka awi..
awi ni..adik laki dia yg kawen...alahai susahnya nk explen...
aper2 jer lah kan...
weols satu family pergi ke umah pengantin tu kat Kota Gelanggi 02, Jerantut, Pahang...
pegi 2 buah keta, satu keta nissan tu, satu lagi keta waja kami ni haa...
kami sedondon kan...:) padan tak..his :p
hari gelap la..nak ujan...
nilah pengantinnya...
name dia aday..ngan isterinya, hawa...
alahai kecik ajer kan pengantin pompuan ni..
oppss..ni adalah ank buah en.ady aka ank awi n ati..
name dia aina batrisya...panggil aina...je..
yg baju biru tu bakal pak mertua saya...
oren ni adik udin...
awi, aina, ati n en.ady..
ati tu adik pompuan en.ady...umo 26 tahun..
saya 24 tahun...hiks :p kakak ipar lagi muda dari adik ipar...hehehe..
bila en.ady sudah memegang kamera...
nilah akak sulong en.ady...
saya panggil akak je atau kak long..
isteri kpd abg lan..
yg tudung putih tu bakal mak mertua saya...
kecik ajer kan?
"nape mak, pandang2 ana ni.." hiks :p
baby..anak akak en.ady yang bongsu...
tu pasal panggil baby..hehe..
saya suke mate dia..canteekkkkk...aina ni mmg suke nangis...
ade je yg dia tak puas hati...
ni mase ni weols nak balik dah...
dia pon nak balik jugak.tu yg meraung2 tu..
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…