Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

Ronda-Ronda Kat Banda Hilir

Selesai naik Cruise pastu tido...

Esoknya, selesai breakfast, lepak jap kat Hotel... Bagi budak-budak main bath tub... Dalam kul 12 kitorang check out...

Dah check out harusla romda-ronda Banda Hilir dulu kan...



Ala tempat yang standard je kalau pegi Melaka ni... Dulu-dulu pernah pergi.. Kali ketiga kot aku pegi sini...








Dulu-dulu dalam gerabak tu xde orang jual-jual... Ari tu pegi ada orang jual macam sourvenior... Baju dan lain-lain...





Jumpa pulak kuda ni... Dani Zara apa lagi kan... RM25 sekali round.. aku tawar-tawar, dapatla RM20. Takpelah, bagi dorang merasa... Mama n papa pun nak merasa jugak.. hehehe...



Kuda tu baik je...







Tak sah kan kalau tak pegi sini... Panas merembang masa ni.. Fuhhhh!


Sian, xde orang nak amikkan gambar family...


Sekali ada tourist tu suh amikkan gambar dia, aku pun suh dia amikkan gambar kitorang gak.. hahaha.. Tapi sayang, Zara moody taknak bergambar... Takpelah, asalkan gambar dia masuk haa kat tepi tu...


hahaha, kat sini aku ade pernah amik gambar dulu.…

Melaka River Cruise + Dinner Kat Alai + Ronda-ronda Naik Beca

Sambung edisi pertama hari tu... http://honeysour00.blogspot.my/2015/10/zoo-melaka-night-safari.html

Lepas Check in kat Hotel Orkid tu, relax-relax dulu pastu lepas Maghrib baru keluar nak g jalan-jalan naik Melaka River Cruise. Nak naik cruise ni kena naik kat Taman Rempah nun. Waze je Taman Rempah, nanti dia bawak g sana.. hehe.. Alaaaa... Tak ingat la nak naik Cruise ni bape RM... KOrang google lah ek... Tapi 4 orang ni tak lebih kot RM50...

















Lepas setel naik Cruise, jommlah kita g carik makan... Dalam kepala ni dok ingat Alai alai je... Maka zassss, jomlah ke sana...



Ni je yang kitorang makan.. Nak makan banyak2 tak lalu kang tak habis... Sedappp semuanya... Total RM40 rasanya... Murah kan... Puas lah makan 4 beranak ni...







Habis makan... jalan-jalan lagi keliling Banda Hilir... Berhenti kat Menara Taming Sari tu... Dani ngan Zara dah berzikir dah nak naik beca lampu2 tu... Dani dah pernah naik dulu masa kecik2... Kali ni bawak kakak plak... harung 4 orang naik satu beca.. ko hado? …

No.3 is coming.. :)

First of all, Alhamdulillah, syukur yang tak terhingga kepada Allah SWT sebab mengizinkan aku pregnant anak ke-3... :)


Tak ramai yang tau pada mulanya kecuali family n kawan2 terdekat, Bos n kolig of cos. Bukan sebab tak excited tapi lebih kepada privasi... Lagi pun masa tu aku tak pegi klinik untuk sahkan pun. Just buat upt sendiri. Seawal 5 minggu aku dah check n dapat tau aku pregnant again. Tu pun sebab nak pegi kursus team building kat Trolak bulan 5 ari tu... 
Nama pun team building kan... Harusla ada aktiviti lasak-lasak gitu... Tapi aku harung je... Sebab dah lama tak buat aktiviti lasak. Masa tu tawakal je, kalau ada rezeki, adalah kamu wahai anak... Lasak tak lasak mana pun, main rakit je.. hehe...
Then alhamdulillah survive juga anak ini sehingga minggu ke 16 baru aku g buat buku... Apa lagi, dari nurse kat pendaftaran, nurse masa check perut, doctor untuk scan semua lah bebel2 sebab aku buat buku lambat... Hihi.. Maafkan saya yer nurse2 n doctor. Sian baby, nampak nau mam…

Zoo Melaka & Night Safari

Beberapa minggu lepas la... sebelum cuti raya Haji ari tu. 19 ngan 20hb September 2015. Haaa, dah sebulan dah berlalu.. hehe.. busy busy...
Plan nak g jalan2 Melaka ni adhoc je. Tiba-tiba je ting! jom jalan Melaka Ma... Enady punya usul. Tido la satu hari... alah apa barang pa oi, Melaka dekat je.. balik hari pun boleh... Dalam hati je lah aku berkata-kata.. hahaha.. aku ok kan je. Janji duit ada kan... Takde duit lebih, dok diam2 kat umah. =p
Disebabkan xde rushing pun, so makan-makan dulu kat Warung Bunian hari Sabtu tu.. Pastu dalam kul 10 lebih baru gerak ke Melaka.
Plan pertama, nak g Zoo Melaka. Panas merembang atas kepala, ko nak masuk Zoo.. hahaha.. ape ade hal. Nasib baik Zoo tu redup je.. banyak pokok2.
Tiket dewasa rakyat Malaysia RM17.++, aku tak ingat dah berapa. Kanak-kanak atas 3 tahun baru dia caj. So, Dani jelah kena... RM14.++ kot. Ade amik gambar harga tiket tu... tapi kat hp Enady plak...

Disebabkan taktau keluasan Zoo tu besar mana.. ada pulak disediakan tramp ka…