Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

Kisah Kesah Aidilfitri 2015

Selamat Hari Raya semuaaa...
Dah raya ke 11 barulah ade mood nak update entry raya... Malas sungguh la... Fikirkan moment gini tak boleh miss citer dalam blog, so aku gagahkan jua...
Tahun ni giliran kampung Enady kat Jengka 17, Pahang. Dah 2 tahun berturut pagi raya aku beraya ngan anak2 je kat kampung aku, alhamdulillah raya tahun ni dapatla beraya sekali kami laki mini... walaupun baru je lapor diri, cuti pun x banyak, gigih jugakla kami balik dua kampung.. Betul2 memanfaatkan cuti 6 hari tu.
Timing balik raya kali ni smooth je... gerak balik Pahang kul 3.30 pagi dari Putrajaya. Sahur atas jalan je. Takde singgah mana2. sebelum masuk highway tu singgah Petronas beli air n roti2. Jem sikit je kat Bukit Tinggi tu tapi xdela jem sampai tak bergerak. Ngam-ngam kul 7.00 pagi sampai ke kampung halaman. Mak tengah sapu sampah kat laman rumah. Abah xde, keluar dah g carik lauk raya. Tido jap semua, pastu kul 10 pagi baru bangun siap2kan semua lauk2 untuk hari raya...
Menu hari raya macam …

Selamat Hari Raya semua!!

Ni dari Unit aku. Pusat Pembangunan Profesional & Eksekutif...



Ni dari seluruh Warga INSPEN... Nampak tak teman?

Tak nampak?

Tu haaa... hujung belah kanan tu. tudung kaler oren yang berpanas tu.. hahaha, hampir2 pitam aku mase tu...


Selamat Hari Raya semuaaaa!!!.. :)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Nak menang duit raya RM300 tak?

Sape nk menang duit raya RM300?
Jom tgk terma dan syarat...
http://bit.ly/1H5lw9H



Barang Keperluan Subsidi Ramadhan

Citer awal puasa hari tu...
Alhamdulillah buat tahun kedua dapat subsidi ni Jabatan sediakan. Bukan dapat free tau. Tiap2 bulan bayar yuran KESUPEN INSPEN.
Tahun lepas masa nak amik barang ni takyah bayar apa2. Tahun ni nampak macam ada kekangan sikit so, kena bayar RM40. Still berbaloi la instead of brg tu berharga RM120 kot. 
Terima kasih KESUPEN INSPEN.


BBQ Time!

Dah lama tak berBBQ...

Kebetulan, peserta kursus yang aku handle nak buat dinner lepas dorang 3 bulan berkursus kat INSPEN ni. Dinner pun biasa-biasa je sebab bajet takde. Peserta guna duit sendiri je nak meraikan yang deme dah habis kursus...
Catering BBQ ni semua akak technition kat opis aku yang buat. Kak Wan. Just panggang je kat tempat dinner tu... Aku ingat nak order je ngan Kak Wan ayam2 tu... Pastu Kakwan kata peserta ajak sekali join... Wahhh memang tak menolak la kan kalau bab-bab makan ni.. hehehe... Tq uolls...

Ada ayam sosej... ikan pun ada..


Buah-buah ni disponsor oleh pegawai unit aku, Pn. Noni...


Air asam by KakWan. SEdappp...


Yang tukang panggang, peserta2 la.. hehehe... kdg aku tgk2 kan jugak...


Ayam dah masak apalagiiii... makannn time!


Zara peggemar tegar sosej. Dani pulak pantang nampak nasik... nasik goreng.


Dah kate, just makan santai-santai je... Tetamu kehormat malam tu, lecturer2 yang ajar dorang ni la, Tn Hj Khairudin, En. Shahudin, En. Wan Jamaludin, En. A…