kenduri kawen ajib @ jengka 25

ok, sambung citer kat pahang...
ni dah sampai umah kenduri...
umah pengantin dekat je ngan Gunung Senyum..
sape tau Gunung senyum...
hehe..tak tau g google ek...
rumahnye jauh ke bawah..makk aiiihh..aku dahla pkai high heel..
sabo aje lah..
lauk dia sangat best..
tak sempat nk snap gambar..
ate...perut udoh lapo...makan siap tak pandang dah kiri kanan..
tu dia pengantin laki..pengantin pompuan aku tk sempat tgkap..
laju beno dia jalan..=p kate pun kecik...
ajib ni kira dua pupu la aku ngan dia..
mak dia sepupu mak aku..


aku pegi umah en.ady kat pahang..
tetiba cakap nak jumpa ajib la..
kebetulan ajib balik kampung...
oh ye...ajib kat Jengka 25 n en.ady kat jengka 17..
jumpa ajib tu, knala angkut sekali en.ady kan..
jumpa mak ayah ajib...then kenalkan sekali enady kat dorang...
sembang2 punye sembang..rupa2nya, ayah ajib kawan baik ngan ayah enady..
hah, apelagi..riuh la citer itu ini..
kebetulan...

ni anak abg hisham, adik kpd mak ajib...kira ni anak sedara ajib la ni..
sian dia...kulit dia sensitif, tak boleh kna panas...
kna sejuk je...irfan ape ntah nama dia...
sangat putih kan..geram je tgk...
tapi kuat nangis..pegang sket nangis..
yg dukung tu bukan mak nye ye...
itu ucu aku yg kat port klang tu..


aku attend kenduri ni, ramaila yg kater aku dah gemuk...
tapi aku abaikan je sebab dah ready awal dari kat Port klang lagi...
senyum senyum dan senyum je...
takpun aku ckp..takpe ..senang hati..
padahal dlm hati..
uwwwwaaaaaaaaa.........aku dah cuba utk berdiet..
tapi...dia naik jugak badan ni...
tula sape cakap bila derma darah badan tak gemuk..
huhu..jadik gemuk tauuu...

oklah dh habis citer kenduri...
alhamdulillah, disebabkan lauk dia sangt sedap,
ala lauk kari daging, gulai labu, ikan masin n sambal bacang..
huhu, citer pun dok terliur ni...
tuan umah kasik tapau lauk...
tapi sayang...petang tu balik kenduri siap g jalan2 lagi...
sampai umah en.ady dah malam...
sekali kuarkan lauk..tengok dh berbuih dlm plastik tu...
takpe lah takde rezeki aku ...

Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...