Recognition & Motivation Rally Shaklee @ SACC Convention Centre


















Antara kenangan aku bersama anak2 dalam bisnes Shaklee.... Korang nak jugak macam ni? Meh kita sembang2 kat whatsapp 0182244135.. :)


Wordless Wednesday #42

Jalan-Jalan Hujung Minggu

Hari Ahad lepas papa dorang cuti... Dah asyik g jalan taman je kan, aku ajak cuci mata kat Mall... Plan nak Main Place, Puchong tu, The Mines, One City, IOI Mall, at last, Alamanda jugekkk hehehe...

Sian dia baru balik keje malam kan, so, kita g dekat2 je...

Alamanda pun best hape???? hihi..

Cepatla Shapadu Putrajaya Haven tu siap, kita jalan situ pulak okeyy..






Pose2 dalam kete tu semuanya masa tengah tunggu papa dorang g beli susu pampers bagai kat Darussalam Presint 9, tulah kedai kalau nak shopping pampers n susu.. Ahaaa! Dani teruk dah atas tu... Dah takde gigi dah... Bila la mama nak g bawak abang Dani g jumpa dentist lagi ni? Ari tu doctor suh operate, aku yang risau sebab dia tak berapa kuat lagi.. asyik demam batuk selsema on off... Sekarang ni dah ok kot... Nantilah mama set appointment ye abam... :)


Ok senyum macam ni bagusss. Tak nampak gigi.. hehe..


Lepak kat depan Noodles Station tu bagi dorang main kat playground tu.. Tup tup ada meja kerusi ni..Lepak jap kat situ... Bagi dorang main puas2...



Naik kete Batman.. hehe



OOTD katenye! Hahaha... pandai dah anak aku ni... nak pakai baju ni mama, nak paka spek mata lah mama nak pakai beg lah mama...

Hurmmm... ikut awok la nakk oii..

Besar dah anak2 aku ni kan... cam baru je bersalinkan kome ni...

Thanks papa bawak kami jalan-jalan... :) Muahhh Muahhhh...

Tips Kecantikan Dalaman Wanita






1.    Minum banyak air

-    Bukan air coke atau air berperisa seperti kopi dan teh tapi air suam atau air mineral! Dengan minum banyak air bersih dapat membantu membuang toksin dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan. Senang bukan?.




2.     Bersenam

-    Baik utk kesihatan..elok utk rohani! Berjalan di sekitar rumah pun satu bentuk senaman yg mudah! Jgn malas utk bersenam...lepas bangkit tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan utk melancarkan kembali peredaran darah.

overcome-teenage-smoking

3.    Jangan merokok. 

-    Merokok merosakkan kulit dan juga menjejaskan kesihatan. Semua orang tahu tu..jadi kenapa nak merokok? Nak kuruskan badan? Kurus sebab merokok hanya kerana badan kita dah berpenyakit, jadi kuruslah! Jika org memilih antara sihat dan berpenyakit..pasti org lebih nak sihat, kan?


051810_SleepGirl

4.    Tidur yg cukup

-    Jgn asyik berjaga waktu malam...tak elok tu. Waktu malam kan dikhaskan utk tidur?Tak cukup tidur akan membuat anda kelihatan lebih tua dan mata lebam.

natural-beauty-opener-lg

5.    Rehatkan kulit tanpa sebarang mekap
-    Pada waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat dari memakai sebarang mekap. Kulit juga perlu bernafas! Jgn biarkan sisa2 mekap melekat di muka ketika masuk tidur. Rajin-rajinlah cuci muka. Kat rumah..tak payahlah sapu itu ini...cukuplah dgn wajah yg bersih

1200caloriedietmenu

6.    Makan yg cukup tapi bukan berlebihan. 

-    Jgn sebab nak kurus, anda rela berlapar setiap hari.Cara yg baik, makan ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang. Makanan memberikan tenaga dan vitamin yg diperlukan badan tetapi jeling-jelinglah makanan anda. Pastikan ia menu sihat dan bukan penuh lemak atau junk food dan fast food semata-mata.

spa4

7.     Manjakan diri

-    Luangkan masa utk memanjakan diri seperti membuat facial atau mencuci rambut di salun, sauna dan spa atau nikmati saja mandian buih di rumah! Tak semestinya di salun..anda juga boleh memanjakan diri dengan melakukan sendiri di rumah.Jika rajin..cari pelbagai jenis bunga yang wangi dan lakukan sendiri mandian bunga. Bunga dikatakan mempunyai energi tersendiri untuk mencantikkan tubuh badan.

Listening-to-Music

8.    Elakkan stress. 

-    Stress mempercepatkan proses penuaan. Nikmatilah muzik lembut di kamar bagi meredakan ketegangan.

confident-woman

9.    Don't worry, be happy. 

-    Anggap diri anda hebat dan cantik, pasti anda akan kelihatan hebat!! Jika kita yakin dengan diri kita, tentu penampilan kita pun cantik!

laughing-women-friendship-greetings

10.    Ketawa penghibur duka

-    Jadi ketawalah apabila bergurau senda dgn famili atau kawan2.Jangan memoyokkan diri atau menarik muka masam. Anda hanya menambahkan kedutan di muka.













♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Cara Senang Nak Jadi Ahli Shaklee





Ramai yang tanya...

Macammana nak buat bisness dengan Shaklee??

Modal kena banyak ke??

Susah ke??

Haaaa.. meh sini nak cerita sket...

Kalau join group yang betul dan tepat... memang akan dapat bimbingan... yang penting jangan salah pilih group...group saya join memang 100% dibimbing..so jangan silap langkah!!!!


Bisness dengan Shaklee sangat mudah..sebab ape nak tau??


- Modal hanya dengan register sebagai ahli RM 75 seumur hidup

- Tak perlu keluarkan modal untuk beli stok dan simpan stok

- If ada order, just direct dengan branch @ HQ..depa uruskan penghantaran

- Tak pyh pening2 nak packing order bagai (terutama bg yg bekerja)

- Tak perlu risau stok tak habis

- Coaching 100% online..xperlu kluar pi meeting malam2 semua online je

- Akan dibimbing dari A to Z..buta IT ke..xtahu marketing..semua akan diajar


Apa yang perlu ada kalau minat nak buat Shaklee sebgai income sampingan??


Hanya bermodalkan KECEKALAN + INTERNET + PC/LAPTOP + KESABARAN + USAHA + KERAJINAN + TIDAK CEPAT PUTUS ASA = ANDA MAMPU DAPAT INCOME 5 ANGKA - 6 ANGKA SEBULAN

Jika anda tergolong dalam golongan di atas...

Come n join us...

Anda decide...

Kami tunjukkan jalannya.. :))




________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Pokok Semalu Itu Pemalu Sifatnya

Hari-hari lalu ulang alik kat bawah blok kuarters aku ni nak g keje balik keje...

Asal lalu je mesti terpandang pokok daun semalu ni.

Lantas teringat la kenangan masa kecik-kecik dulu suka main pokok ni.

Bila mana kita pegang je dia terkatup daun dia kan...

Pokok daun semalu namanya... :)




Lama jugak aku perhati bebudak ni

Takde pulak keinginan dorang nak usik pokok ni...

Jalan je sampai lobi nun...



Satu petang syang santai-santai...

Aku ajak dorang usik pokok tu...

Mula-mula Dani macam takut-takut sebab ada duri kan.

Tajam dia kata...


Tapi Zara, selamba.

Eh syok pulak tengok pokok2 tu bergerak tutup daun ye...

Dani dah mula seronok.

join sama adik dia dok usik pokok tu..



Sekarang, kalu lalu situ, mesti dorang singgah nak usik pokok semalu tu.

Tapi time balik keje jelah...

Time nak pegi keje rumput basah plus mama rushing nak pegi keje...



Seronok tengok anak2 explore something.

Nanti mama bawak lagi explore macam-macam benda exactly mcm masa mama kecik2 dulu.

kalau jumpa lah. Hehe...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Geng UB Bergosip Di Rumah Ann.. =p

Bila Intan Hezliyana update kata nak mai Putrajaya, cepat weolls plan nak jumpa dia. Update waktu jam sekian-sekian nak together gether...Yeayyy, Intan nak mai Putrajaya Intan nak mai Putrajaya Intan nak mai Putrajaya.... Seee, aku antara orang yang happy!....

Last jumpa aku berpantang kan Zara kot. Lamaaaa. Padahal dekat je umah dia kalau aku balik kampung nun.. Takde rezeki nak jumpa masa tu kan tan...

Intan datang Putrajaya sebab nak amik adik dia yang baru balik dari Jepun. So, dah alang2 cuti lama tu kan... menyinggahla sana sini... Kena pulak time cuti Merdeka kan...At least ada aktiviti yang terisi dan diingati.. cewahhh ayattt ko ana!

Venue nya kat rumah Ann. Thanks Ann coz jadi tuan rumah. Tuan rumah masak laksa Johor weyy. Aku yang tak berapa gemar laksa johor terus rasa suka.. Eii sedapnya laksa johor...



Khalish n Jazz.. Hensem Khalish ni...


Geng UB ni takde muka lain yer.. hahaha, Dira! Sanggup datang jauh2 dari Subang nun. Salutela ngan ko n husband. :)


Dani n Zara. Aku suh makan dulu kenyang-kenyang. Lepas tu baru main.



Ayana!!!! Awak dah umur setahun lebih baru aunty dapat jumpa... Comel jek. Ayana Zayra Sofea.


Alia ngadap si Amsyar...


Sesi memujuk mummy untuk ikut Hany balik.. hehehe.. Tak Berjaya. Kalau satu blok kan senang. Leh share makanan. Tumpang jagakan anak sekejap. Tumpang makan kalau malas masak. Bergosip. Hahahaha... Bayangkan! Satu blok apartment tu geng2 UB yang duduk. Itu idea dari Zaza.. haha..



Deeja! Tido jer dia ni.. Ayra Khadeeja.



Hai handsome. Amsyar nama dia.


Makanan pada hari itu. POtluck macam biasa.. :) Aku bawak kek coklat moist.


Haziq dah ketiduran.


Ngan Intan. Ade gak gambar ngan ko Kak Tan.



Last2 baru nak main sama2... :)


Padiaa tu Hanyyy.. hehe...


Ada lagi gambo ngan KakTanTinTun.





Cikgu Ann tengah mengajar.. haha..


Bapak-bapak dok hujung sana bersembang...


Acara wajib!... Group Photo. Dah rasa penuh gambar kan bila masing2 anak dua.. =p






OK Finish. Banyak lagi entry lain menyusul ni... Thans Ann dan kengkawan yang lain...

Gambar : Kredit to Wasap UB.



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...