Skip to main content

Geng UB Bergosip Di Rumah Ann.. =p

Bila Intan Hezliyana update kata nak mai Putrajaya, cepat weolls plan nak jumpa dia. Update waktu jam sekian-sekian nak together gether...Yeayyy, Intan nak mai Putrajaya Intan nak mai Putrajaya Intan nak mai Putrajaya.... Seee, aku antara orang yang happy!....

Last jumpa aku berpantang kan Zara kot. Lamaaaa. Padahal dekat je umah dia kalau aku balik kampung nun.. Takde rezeki nak jumpa masa tu kan tan...

Intan datang Putrajaya sebab nak amik adik dia yang baru balik dari Jepun. So, dah alang2 cuti lama tu kan... menyinggahla sana sini... Kena pulak time cuti Merdeka kan...At least ada aktiviti yang terisi dan diingati.. cewahhh ayattt ko ana!

Venue nya kat rumah Ann. Thanks Ann coz jadi tuan rumah. Tuan rumah masak laksa Johor weyy. Aku yang tak berapa gemar laksa johor terus rasa suka.. Eii sedapnya laksa johor...



Khalish n Jazz.. Hensem Khalish ni...


Geng UB ni takde muka lain yer.. hahaha, Dira! Sanggup datang jauh2 dari Subang nun. Salutela ngan ko n husband. :)


Dani n Zara. Aku suh makan dulu kenyang-kenyang. Lepas tu baru main.



Ayana!!!! Awak dah umur setahun lebih baru aunty dapat jumpa... Comel jek. Ayana Zayra Sofea.


Alia ngadap si Amsyar...


Sesi memujuk mummy untuk ikut Hany balik.. hehehe.. Tak Berjaya. Kalau satu blok kan senang. Leh share makanan. Tumpang jagakan anak sekejap. Tumpang makan kalau malas masak. Bergosip. Hahahaha... Bayangkan! Satu blok apartment tu geng2 UB yang duduk. Itu idea dari Zaza.. haha..



Deeja! Tido jer dia ni.. Ayra Khadeeja.



Hai handsome. Amsyar nama dia.


Makanan pada hari itu. POtluck macam biasa.. :) Aku bawak kek coklat moist.


Haziq dah ketiduran.


Ngan Intan. Ade gak gambar ngan ko Kak Tan.



Last2 baru nak main sama2... :)


Padiaa tu Hanyyy.. hehe...


Ada lagi gambo ngan KakTanTinTun.





Cikgu Ann tengah mengajar.. haha..


Bapak-bapak dok hujung sana bersembang...


Acara wajib!... Group Photo. Dah rasa penuh gambar kan bila masing2 anak dua.. =p






OK Finish. Banyak lagi entry lain menyusul ni... Thans Ann dan kengkawan yang lain...

Gambar : Kredit to Wasap UB.



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…