Skip to main content

Open House Fad + Bufday Party Isma @ Seri Kembangan

Every weeekend dah macam acara wajib plak jumpa kawan2 berkualiti ai ni... Tambah-tambah time raya bulan lepas kan... Selepas rumah Zaza hari tu..., next weekend nya rumah N kat Dengkil, , esoknya umah mertua Izza, sebab buat Aqiqah sekali n open house .. (ni blm buat entry lagi), then umah Fad ni laa...

Lagi special nya time umah Fad ni, dah macam reunion dah... Mekna aka Nano Nor turun dari Kuantan ke KL ni... Siap bawak desert bagai... Fuhhh, memang yang dinanti2 lah..:)


Enady dapat mc dua hari tu. Maka wajiblah hangkut dia kan.. hehehe, selalu kalau gath mak2 ni dia malas nak ikut.... Mula2 g Shah Alam dulu open house umah Kak Ila, pastu terus g Seri Kembangan ni...


Ni antara muka yang awal datang.. hehe


Dani & Isya. Nasib baik Dani ok je Isya pinjam tab dia..


Ainaaaaa! Gebu betul awak ni....Adik Isya...



OK, start dah aku pegang batang paip ni untuk amik gambar... Hahaha.. Bak kata deme la. ana ngan monopod berpisah tiada... mana peginya kamera dan monopod pasti mereka akan ada. Cayalah korang! ...:)


Marshyful, Ena SBU, aku, Dayu Photobook, Hany Haziq, Dina Misswish 360, Dira Firefly =p, Nurul Its me, Yaya AufAfiy *ko nyorok apehal yaya..=p, dan reen akacan!... lov u guys!


Mereka lagi!






Zara dah minat plak anak patung ni.. Sorry dear, mama takut nak beli.. hahaha...



OK, sesi kat luar pulak.. Habis umah fad kitorang konker..haha, sori Fad.


Kat luar ni tambah Miera CyrusAmieraHijab, Zaza PA & Nano Nor.



Pja! Lama giler tak jumpa dia ni... Sejak Gath kat Cyberjaya dulu kot kan... Haaa, betulla !


Pja n Aina.


Muka yang sama cuma tambah Marziey Donlod. =p Jgn marahh aaa...


Sukanya Dira.. hehe


Husband Dayu yang selamba duduk ngadap kek bufday Isma.. hahaha...


Kembornye si Marziey. Marshyful.


Zuris!! Sempat gak jumpa ko kan.... :) Comel mcm dulu..


Hai Esya...


Sampai malam haaa geng yang ni... Aku dah balik dah masa ni...


# mama yang gojes. Semua anak dua dah. Bila nak tambah kome? =p


Gambar tadi, cuma tambah tuan rumah yang hujung tu, Fad The SweetWonder


Aku pedajal muka Dayu... wakakakakaka...


Anak-anak bahagia je main mainan tuan rumah.. Sian tuan rumah.. Bersepah haaa.. Maaf yer tuan rumah. Bukan selalu.. hahaha


Haaaa, gambar ni tambah Elly ape la aku nak bagi gelaran ni.. geng, korang ada idea? hihi



Mama Gojes. Dina Misswish 360



Reen and Aneem... anak Nano Nor.


Devil Choc Cake. Dari Nano Nor.



Kawan-kawan berkualiti. Haaaa, ade pun gambar ko Yun. Bukti ko datang ni.. hahaha...

Ok, Fad, thanks menganjurkan majlis begini. Mengeratkan lagi ukhuwah kita... Hepi belated bufday Isma... Semiga besar nanti jadi anak yang solehah ye Isma.. Muah Muahhh...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…