Skip to main content

Riang Ria Raya Bersama UB

Selagi namanya Syawal, maka entry tentang raya memang takkan habis kan...

ok kali ni beraya ngan kawan-kawan blogger yang paling best dan berkualiti. Kawan-kawan lain yang tak dapat hadir umah Zaza tu jgnla korang fikir tak best dan tak berkualiti plak ye... korang pun best tapi ada aral melintang korang xdpt datang kan.. Next time kita jumpa lagi kan...

Plan asal, nak jenguk baby Amsyar.. anak si Zaza ni.. pastu ramai nak join... maka, kami tak nak menyusahkan tuan rumah, so, makanan bawak sendiri. Zaza dah sediakan rumah tu pun dah bersyukur ke hadrat Illahi dah... Tq so much Zaza...:)

Janjinya pukul 2 petang ke atas la mahu jumpa... aku dekat je ngan umah zaza ni... sempat lagi pagi tu Enady ajak g breakfast, jalan2, dan birthday party Anas... kate dekat kan.. hehe..



Dari kiri : Midmod, Reenpacker, NurulItsme, Zazatuanrumah dan aku sedang mendukung si Zara... Takmo berenggang langsung Zara ni.. haihh



yang ni sama dengan di atas, kecuali tukar Midmod dengan EnaSBU je. hehe



Haaaaaa, dah besar-besar kan anak2 kami ni... dari dorang baby lagi dorang sebenarnya dah ditemukan tapi tak sedar.. hahaha...


Raina anak NurulItsme kakak kawasan... hihi..


NorahJones, FahrinAhmad, ImanArianaRose, DaniAhmad, QasehKita, LuqmanHakimi dan RainaQarina...

Hahaha, sesuka hati je buh nama bebukan... jgn marahhh aaa...




Oh my bff! Lama tak jumpaaaaa... Jumpa jugak kita di sini... Ingat lagi? nilah Founder AmieraHijab ... bussinesswoman berjaya...:)




Sekitar keadaan masa tu...Hiruk pikuk ngan suara anak2... Seronokkk...Baru anak dua ni memasing...




Makanan pada hari tu.. Aku masak mee goreng je. Menu simple... Licinnn, Tq korang tolong habiskan...


Cedok nurul, jangan tak cedok...Reen pun.. hehe..Eh Dira laaaa... Reen celah mane pulakk.. apsal aku nampak Reen ni.. heh..


hany n haziq...


Alia n Deeja... Ann's daughters...


Raifa & Deeja.. Comellll! Rindu bau baby...



Reen & Deeja...


Abang Cyrus & Nazif...


Ni barisan lain pulak..:
Dari kiri : EnaMaembong, aku & Zara, NurulItsMe!, CyrusAmieraHijab, ReenPacker, Mar(xtaunk bagigelaranapa) dan ZazaTuanRumah.



Haaaaaa, ni official gambar... yang xde dalam ni, Miera dan MarQaseh je...


Lagiii...



Ann tengah cedok ape tu Ann?



Alamak, muka aku pun ada? Midmod punya keje gambar2 candid ni...=p



hahaha, Reen.. nasib la...


Reen n Miera


Nurul & Miera...


mamarazi by Midmod...=p




Reen & Amily. anak Marziey.. ala amily, xpandang kamera polakkk



Alia & Haziq.


Haziq n Deeja


And last : Raina, Maman n Qaseh... Ayunya Qaseh...:)

Ok daaa, jumpa lagi Sabtu ni kat umah dotdotdot...Babaiii...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…