Friday, September 19, 2014

Pokok Semalu Itu Pemalu Sifatnya

Hari-hari lalu ulang alik kat bawah blok kuarters aku ni nak g keje balik keje...

Asal lalu je mesti terpandang pokok daun semalu ni.

Lantas teringat la kenangan masa kecik-kecik dulu suka main pokok ni.

Bila mana kita pegang je dia terkatup daun dia kan...

Pokok daun semalu namanya... :)




Lama jugak aku perhati bebudak ni

Takde pulak keinginan dorang nak usik pokok ni...

Jalan je sampai lobi nun...



Satu petang syang santai-santai...

Aku ajak dorang usik pokok tu...

Mula-mula Dani macam takut-takut sebab ada duri kan.

Tajam dia kata...


Tapi Zara, selamba.

Eh syok pulak tengok pokok2 tu bergerak tutup daun ye...

Dani dah mula seronok.

join sama adik dia dok usik pokok tu..



Sekarang, kalu lalu situ, mesti dorang singgah nak usik pokok semalu tu.

Tapi time balik keje jelah...

Time nak pegi keje rumput basah plus mama rushing nak pegi keje...



Seronok tengok anak2 explore something.

Nanti mama bawak lagi explore macam-macam benda exactly mcm masa mama kecik2 dulu.

kalau jumpa lah. Hehe...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: