Skip to main content

Jalan-Jalan Hujung Minggu

Hari Ahad lepas papa dorang cuti... Dah asyik g jalan taman je kan, aku ajak cuci mata kat Mall... Plan nak Main Place, Puchong tu, The Mines, One City, IOI Mall, at last, Alamanda jugekkk hehehe...

Sian dia baru balik keje malam kan, so, kita g dekat2 je...

Alamanda pun best hape???? hihi..

Cepatla Shapadu Putrajaya Haven tu siap, kita jalan situ pulak okeyy..






Pose2 dalam kete tu semuanya masa tengah tunggu papa dorang g beli susu pampers bagai kat Darussalam Presint 9, tulah kedai kalau nak shopping pampers n susu.. Ahaaa! Dani teruk dah atas tu... Dah takde gigi dah... Bila la mama nak g bawak abang Dani g jumpa dentist lagi ni? Ari tu doctor suh operate, aku yang risau sebab dia tak berapa kuat lagi.. asyik demam batuk selsema on off... Sekarang ni dah ok kot... Nantilah mama set appointment ye abam... :)


Ok senyum macam ni bagusss. Tak nampak gigi.. hehe..


Lepak kat depan Noodles Station tu bagi dorang main kat playground tu.. Tup tup ada meja kerusi ni..Lepak jap kat situ... Bagi dorang main puas2...



Naik kete Batman.. hehe



OOTD katenye! Hahaha... pandai dah anak aku ni... nak pakai baju ni mama, nak paka spek mata lah mama nak pakai beg lah mama...

Hurmmm... ikut awok la nakk oii..

Besar dah anak2 aku ni kan... cam baru je bersalinkan kome ni...

Thanks papa bawak kami jalan-jalan... :) Muahhh Muahhhh...

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…