Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Taufan Sandy: Kota New York Jadi Mangsa Bencana Banjir

Kita kini gempar dengan taufan sandy yang melanda kota utama di dunia iaitu New York. Taufan ini adalah taufan yang terburuk sepanjang zaman. Bencana ini juga melumpuhkan kegiatan ekonomi di US dan juga dunia akibat menutupan Bursa Saham.




-Sandy membunuh sekurang-kurangnya 17 orang di Amerika Syarikat dan Kanada – termasuk lima kematian di New York

-Presiden Barack Obama telah mengisytiharkan ‘darurat’ di New York dan Long Island

-Sekurang-kurangnya 7.4m hartanah di seluruh US East telah terputus bekalan.

-NYC Datuk Bandar Michael Bloomberg: ‘Kami tahu ini akan menjadi sangat berbahaya. Ini adalah ribut sekali dalam jangka masa yang lama’

-20,000 panggilan sejam diterima dan kawasan tanpa bekalan kuasa di selatan 34 St

-Sistem transit utama, sekolah, bursa saham dan Broadway ditutup

-Lebih 10,000 penerbangan di seluruh Timur Laut dan dunia dihentikan kerana Superstorm Sandy

-NYU Hospital kehilangan bekalan kuasa. 19 pekerja terperangkap di Consolidated Edison

-Paras air di Manhatt…

Aidiladha 2012

Salam Aidiladha 2012..

Huhu.. berhabuk dah blog.. Entry banyak simpan dalam draft. Tapi nak publish tu takde masa.. Anak dah dua. Semua nak berkepit je sekarang ni. Yang sorang nak natik nak natik (nak nasi nak nasi), yang sorang merengek2 nak susu, kadang bukan nak susu pun, nak aku dok sebelah dia je.. Merasa lah sekarang ni dinner kul 9-10 malam yer.. Tunggu enady balik, baru aku leh start bersilat kat dapur.. Masak simple2 je sekarang ni.. takleh nak masak 3-4 lauk dah.. weeekend je lehla masak lebih sket..

Dah lama sangat tak balik Pahang. Raya Haji tadi baru balik. Sian Pak Mak mertua. Kerinduan dah ngan cucu2nya. 4 bulan lebih kot tak balik. Takpelah, dah balik pun kan.. Next time ada rezeki kami balik lagi ye mak abah..

Raya Haji kat Pahang, macam biasa je. Taklah semeriah Raya Puasa. Eh, kat mana-mana pun sama je kan.. Raya Puasa lagi meriah kan.. Sepatutnya, klu dalam Islam, Raya Haji lah sepatutnya yang meriah..:)

Masa cuti mmg habis2 untuk cuti je rehat-rehat kat rumah.. T…

Memanjat

Hari Pengundian sudah sampai! Inilah masa anda untuk mengundi.


Hai aunties..:)

Saya suka panjat2.. paling suka, saya suka panjat badan mama. Wahhh, badan mama best... best peluk2..=p

Kartrij printer HP untuk RM37 je? Betul ke ni ..


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Beliau di bulan yang ke 7 bulan

Gambar-gambar beliau setelah beberapa minit diisytihar sudah berumur 7 bulan.
Pukul 12 tengah malam tadi yer semua ni.
Mata tu segar bugar je lagi takmo tido ajak mama main.
Sudahnya mama bangun kul 6pagi mama bangun.
Tu dah kira lewatlah tu tau!















Harharhar. Banyak sangat. At last aku compile je semua.. Hehehe..
# 9 bulan nanti baru checkup timbang berat dan tinggi..

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥