Tuesday, May 20, 2014

Bagus sangat ke minum Cinch Tea Mix ni?




Hai all..:)

Dah dua hari start keje balik dari kursus kat Morib hari tu... Penat tak hilang lagi. Tapi mana lah boleh tak buat kerja yang dah jadi rutin harian ni kan... masuk kerja, bos  plak nak report kewangan. Memerah otak lagi... Berganda penat. Penat kursus tak habis lagi... penat balik kg lagi... Tapi hidup perlu diteruskan... *ayatorangpositifmelampau =p

Kita ada pilihan kan... dan ini adalah pilihan saya!

Cinch Tea Mix!

Best sangat ke Cinch Tea Mix ni?

Bagus la, sebab ianya boleh membekalkan tenaga bagi sesapa yang dalam proses diet yang sihat untuk kurus. Hehehe, tengokk, dua dalam satu. Aku minum hari ni sebab i need energy! Dalam masa yang sama ia untuk kurus jugak ni.. Memang bestlah!


Tu je? Apa kebaikan CTM ni lagi?

Haaa, meh sini nak citer. Ia juga penggalak tenaga secara semulajadi. Ini bermaksud, bagi sesapa yang environment dia kat opis yang sejuk tu, celah mane peluh nak keluar kan sebab air cond, so, CTM ni dia penggalak tenaga dengan mengeluarkan toksin secara buang air kecil atau besar...ditambah pulak ngan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.


Pengganti Kopi dan Nescafe dan minuman ringan yang lain

Semua tau kan, kopi nescafe dan minuman ringan yang lain tak bagus minum selalu atau diambil dalam kauntiti yang banyak. Kopi pun ada certain je yang elok untuk kesihatan. So, korang boleh gantikan dengan CTM ni untuk mengekalkan kecergasan tubuh.


Estrak terbaik dari bahan semulajadi terbaik

Sebab apa aku kata terbaik? Sebab dalam CTM ni terkandang, eh terkandung :

1)  TAURINA
2) MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun
3) RED TEA EXTRACT
4) WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
5) ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai  THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)


Apa tu? Taurina lah Matcha green Tea lah Red Tea lah.. banyak nya Tea...

Haaaa... ok, aku huraikan secara point2 jelah ek...

1) MATCHA GREEN TEA
* antioksida yang sangat tinggi
* energy booster
* metabolisme booster
* bakar kalori up to 4x

2) TAURINA
* menggalakkan metabolisme
* lebih bertenaga
* larutkan lemak
* membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA
* membakar lemak-lemak berlebihan
* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
* meningkatkan metabolisme
* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA
* melarutkan lemak
* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
* agen detox yang kuat

5) RED TEA
* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

dapat? Best kan khasiat tea-tea ni...


Besttt nya CTM! Ada lagi khasiat dia?

Of cos la ada... ni antara khasiat dia...

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan


Banyak kan fungsi CINCH ENERGY TEA MIX ni...Memang amat bagus untuk buang berat badan berlebihan. 

Bagi yang kurang bersenam dan yang kurang melakukan aktiviti fizikal amat-amat digalakkan ambil CINCH ENERGY CINCH TEA MIX ini kerana ia membantu untuk boost metabolisme kita.

CINCH ENERGY TEA MIX datang dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk.


 

Ok dah.... habis satu entry aku citer pasal CTM.... Nak order meh kita wasap wasap...yo!

________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Call | SMS | Whatsapp / 0182244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥