Skip to main content

Pagi yang indah jangan disangka indah sampai ke petang...=p




Tengah drive. Benti jap sebab trafic light merah. Pandang Kanan. Eh cantiknya awannnn... Masukkan sket building MOF tu, takyah snap pakai any effect, still nampak cantik.. bagi aku la... Taktau la org lain. Berbekalkan sedikit hobi yang suka ambil gambar dan juga ilmu masa menuntut di itm dulu terhasil la gambar di atas. Konon nak buat collection je.. hehe...

Masa tu tak perasan lagi kereta high tempreture. Aku bawak je sampaila kat taska, stop enjin. terdengar macam bunyi gas bocor... sssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.. macam tu lah bunyi dia... Cam cuak sket lah aku. hantar anak2 then check apa2 yg aku tau la... 

Bunyi tak hilang lagi.. Tapi aku tgk semua ok. then nak sambung perjalanan ke tempat kerja... On je aircond, hah kau! Menanak jarum tempreture tu naik. Cepat2 parking pastu call boyfren la..=p Dalam hati, mujur lah tak jauh lagi... sambil tgu boyfren sampai, breakfast kat cafe jap... Terjumpa plak ngan Lenon.. exopismate... hehe.. jangan marah aa Qila... =p


Setel breakfast, boyfren sampai... Dia check2 lah apa yang patut... Rupanya ada satu host leeking... nak pegi bengkel kat Shah Alam mcm jauh sangat.. so decide pegi bengkel kat Desa Pinggiran Putra jelah... Haha, jenuhla jugak tadi, boyfren bawak kete, aku jaga pintu bukak sikit bagi angin masuk... tingkap xleh bukak ma.. power window rosak. Bawak laju sket, pastu matikan enjin... on enjin balik, mati balik on jalan mati on jalan mati.. sampai la kat workshop... hehe.. mati enjin sebab tempreture naik tu lah...

Sampai workshop, pomen tu tgk.. rupanya radiator tersumbat.. Haila kete, makin dekat ko nak habis dibayar, ade je problem kamu yer,,=p..

Tunggu jelah sampai petang ni... aku suh pomen tu siapkan sebelum kul 6 ptg.. sebab nak amik anak2 kul 5.30 paling lewat pon.. Harapnya siaplah kan...

Oh ye, thank you so much opismate, Ummy, sebab amik aku kat DPP..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…