Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

Resepsi Pizul & Naza @Seri Iskandar, Perak

Anak Andak kawen. Andak ni pakcik aku aka abang ayah aku... Makanya haruslah pulang untuk makan nasi minyak free..=p di samping mengeratkan silaturahim sesama sanak saudara yang dah lama sangat tak jumpa... Time kenduri2 macam ni la kita jumpa sembang2 dan bergambar adalah perkara WAJIB!. hahaha... Kenangan tuh...:)

Mulanya tak dapat nak balik sebab Enady keje siang, so takde cuti. Keje malam baru dapat cuti yer.. Biasala kalau keje bidang security. Nak memantau anak2 buah ni bukan senang. Apa2 hal ketua dulu kena kan... So, jangan carik pasal.. hehe..

Tanya kat adik2, sape yang dapat balik.. Ahaa, Anep yang dapat balik, so ngendeng2 la wasap kat dia.. "Adik, along nak ikut.." Ok jom! =p

Dipendekkan cerita.

Sebelum kuar rumah, haruslah selfie dulu dulu.. eh bukan selfie dah ni.. groupie dah ni sebab ramai2 kan..=p



Aku, Ibu, Anep n Kakyang.. Kemain Ibu kan... Ibu nak buat peace ke rock u tu bu?... hehe


Ibu ngan anak dara not available. Belajar tak habih lagi.


Ni pon not avail…

Tadika ohh tadika

satu entry tak sah kalau xde gambar..:)
Alkisah hari ini, sedang survey2 tadika untuk si abang Zara ni... actually dah register kat Cendiakawan kat Presint 18 nun... cuma belum dapat detail lagi payment untuk register... bajet dua belah tangan jugak ni untuk register sahaja... monthly rm320...
Tiba2 tadi terservey tadika lain plak... Nak carik yang macam tadika Pasti. Terjumpa Tadika Amaniah kat dalam IPD Putrajaya tu. Dah call, katenye 1 Julai baru bukak untuk pendaftaran. Yuran register RM203.00. Monthly plak RM20. kalau nak daycare tambah RM130.00. (Macam best gak yang ni.. hehe) Tapi nak menempuh ke Presint 7 nun.. banyaknye trafik light pagi2 kan... dan lagi satu, cuti sekolah tutup yer tadika ni.. satu lagi masalah pulak tu...(hidup mmg sentiasa ada masalah, tapi semuanya atas kebijaksanaan kita lah yg nak mengatasinya...=p)
Tapi mujur taska kat opis ni ade transit RM15 sehari. kalau cuti lama, konfem la Aki n Nenek ajak balik kampung kan..:)
Dua tadika ni terpahat dalam hati n…

Penang Part 6 : Bersantap di Line Clear

Hai uolls... sambung lagi ok... ada masa sejam ni time rehat nak citer pasal Penang...
Lepas dah turun dari Bukit Bendera tu...
Round2 bandar Penang, terjumpa Nasi Kandar Line Clear ni.. asalnya nak singgah la kat Chowrasta tu nak carik jeruk madu pak Ali... jalan punya jalan, ternampak la Line Clear tu.. hehe, apalagas, makan makan lah kite.
Makan takde beria sangat. janji makan.. so, kitorang order la.. eh bukan kitorang order, mamak tu yang suggest kan itu ini dan kami makan dan bayar sahaja.. hehe... Bagi aku not bad lah.. Ntah, rasa mcm sama je semua kedai mamak... kalau kat kedai mamak lain, aku tak berapa nak lalu sangat makan lauk pauknya.. selalu makan goreng2 dan roti2 je.. which mean dia masak kejap2 tu... yg lauk2, tak boleh telan la.. kenape ntah...
Tapi kat Line Clear ni, aku lalu makan sebab aku dapat tgk dia masak kat dapur tu. Hahaaa, pengaruh internet betul aku ni... Yelah.. dulukan ade kecoh yang makan kari kat kedai mamak ni kari yg semalam punya pun dorang campur…