Saturday, May 24, 2014

Penang Part 5 : Naik Bukit Bendera

Bila ntah nak habis cerita g Penang tahun lepas ni? hehe...

Ok hari kedua lepas breakfast, memang aku plan nak ke Bukit Bendera... So, pagi2 keluar sebab tau orang akan ramai... cuti sekolah kan... Terpusing2 gak mencarik Bukit Bendera ni... Ikut GPS, habis kena tipu.. haha, dibawaknya kitorang ke Taman Botani... salah daa...Last2 pakai navigation kat hp jelah... sampai jugak akhirnya...

Seperti yang dijangkakan, mmg ramai orang... beratur gak menunggu tiket, menunggu turn nak naik atas...berpeluh2.. mujur jugak Dani n Zara tak berapa nak meragam.. Tepi2 tu banyak jual jajan2 n sourvenior, hulur aje duit, diam lah dorang...


Cubaan untuk family potret kat sini... Dani susah betul nak bergambar masa ni...


Tengok tu..


Ibu ayah setia menunggu... 


Tu orang beratur beli tiket.. harga tiket aku tak ingat dah.. korang leh gugel, sebab aku pon gugel hari tu... kitorang dah kuar pagi2, tapi sebab sesat, sampai tengahari jugak kat sini..




Bergambar dulu sebelum naik..



Gambar tengah tunggu train takde plak... excited semuanya.. semua first time naik bukit bendera ni.. Eh, Ijai ngan Fyqa dah pernah naik rasanya...


Dalam train... laju dah train dia... dalam 20 minit je nak naik atas tu.. eh, ke tak sampai 20 minit ek? tak ingat dah..




Cantikkan?


Ok dah sampai atas... Cantikkkk sangat.. beragmabr dulu.. bukti dah naik atas ni.. hehe.. Jom layan gambar2 kat atas...













 Masa ni ada pameran dinosour.. Zara menangis2 takut.. hehe




Lunch dulu kata atas sebelum turun ke bawah...


Ok dah jom turun.. tak lama pun kat atas sebab bos ayah dah tunggu kat bawah nak bagi gaji anak2 buah nya.. Haha, sampai ke Penang, ayah kerja...




Dah turun tu, round2 jap bandar Penang... carik jeruk madu pak ali...




Try beli jeruk kat sini... sebab tak ramai orang..




Gambar2 dari kamera anep :













Lepas beli jeruk2 ni kitorang singgah jap kat nasi kandar Line clear... ok tu next entry.. babai...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: