Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Raya pertama

Pagi Syawal semangat aku n anak2 bangun pagi sebab nak makan ketupat rendang... Riuh rendah mulut aku suh dani n zara mandi n siapkan dorang.. dah pakai cantik2 pagi raya, boleh tetiba xde mood nak amik gambo dorang. Kenapa ntah.

Aku pun tengahri baru pakai baju kurung. tu pon sebab ada orang kampung berarak. Tradisi orang kat sini. orang banjar panggil bara'an. yang lelaki je lah ikut. Lepas sembahyang raya, abah n en.ady terus pegi bara'an tu. Xde salam-salam n sesi bergambar macam aku kat Perak.. Huhu.. sentap jap aku ngan en.ady. padahal dah pesan, lepas balik masjid, salam-salam n bergambar.

Dani ikut papa dia bara'an. Yang tinggal aku, mak n Zara. tengok tv dari pukul 9 pagi sampai kul 1 tengahari. bayangkan. haha.. yang adik2 aku dah wasap gambo dorang gedik2 bergambor  n beraya. ciskek betul.

Lepas Zohor, sampai turn umah kitorang plak.. Segan lak nak amik gambo. hehe.. Petang, Dani tido, so zara plak ikut papa dia pegi bara'an.. Banyak gak dapat duit raya hasi…

Cerita balik raya dan malam raya

Selamat Hari Raya uolls.. haha.. lambat update citer raya.. Takpe, still raya lagi kan..:)

Tahun ni best sebab beraya berempat dan berayalah kami suami isteri. Tahun lepas tak dapat nak raya sama sebab en.ady keje. Tahun ni dia dapat cuti 4 hari. tambah lagi 2 hari. So 6 hari lah.. nak ikutkan adil.. kami decide nak balik kampung kat Pahang 3 hari, kat kampung Perak 3 hari.

Bertolak balik raya dari Putrajaya jam 4 pagi. Jalan memang clear lah. mata segar bugar sebab mandi. Tapi bila dah sampai Temerloh, mulalah mata layu.. nyaris nak accident. So, benti jap kat RnR Temerloh.. Kitorang bersahur kat Tol Gombak..

Sampai Jengka kul 8 pagi kot..

Rehat jap then sembang ngan mak abah lepas tu terus buat kerja dapur. Menu 1 Syawal ialah rendang rusa ko.. hebat kan fil aku.. haha.. rendang rusa, kuah lodeh n nasi himpit. Cukuplah kami sekeluarga. Yang ada mak abah family aku, ngan adik ipar bujang. sunyi sket tpi sebab ada Dani n Zara, riuh jugak jadinya..:)

Malam raya, memang perang bunga api…

Macam org tua!

Seronok tgk anak2 membesar..Yg paling teruja bila si abang dh pandai cakap. Mengalahkan org tua. Kahkahkah..Situasi 1,Papa dia baru balik mancing.. bukak pintu je Dani cakap.."Papa, baru balik pancing?"Kahkahkah.. satu rumah gelak beso.Situasi 2,Nenek dh habis makan. Pastu nenek cakap.. yeay nenek menang, dani kalah...  dani pulak cakap.. "kenyang tak?"Kahkahkah.. gelak besar lagi kitorang..Situasi 3,Aku sembang2 ngan dani sebelum tido. Bercerita. Bla bla bla.."Dani tau tak?"Dani cakap, "tak tau.."Kahkahkah.. mama belum habis cerita lagi abang oi..:)

Otw balik kampung Aki & Nenek

Bertolak pukul 4 pagi hari Sabtu 10 Ogos 2013,  sampai Perak dalam kul 8.00 pagi.. kematu vontot ku duduk dalam kete beriba kan Zara.. tu baru 5 jam.. belum lagi orang yang balik Kelantan, Johor, Perlis tu kan... mau asyik berhnti2 kat tepi jalan sebab lenguh drive atau duduk saje dalam kete..

Selamat Hari Raya Uolls..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Jerawat batu hilang dengan GLA Complex Shaklee!

Tuan punya badan pun xpercaya yang kulit muka dah pulih.. ;)

Good Choice dear!
Bukan sahaja untuk kesuburan, tapi bermacam lagi khasiatnya..
- membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
- membantu meningkatkan kesuburan
- melegakan PMS (sindrom pra haid)
- membantu dalam menangani menapous
- menguatkan kuku dan rambut
- menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
- menghilangkan jeragat
- membantu menangani ekzema
- melegakan simptom akibat artritis reumatiod
- mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
- menguatkan imuniti tubuh
- memperlahankan proses penuaan
- mengurangkan blood-cot yang menyebabkan serangan jantung
- mengawal kencing manis dan darah tinggi
- mengawal kolestrol
- untuk fungsi saraf
PM me untuk detail dan harga istimewa! :) ________________________________ Ana Lyana Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ] Hp | 0133396435 / 0182244135 anacomey_84@yahoo.com FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

COD Shaklee di sekitar Bandar Pusat Jengka, Pahang & Kampung Gajah, Perak

Assalamualaikum wbt..

Orang-orang Jengka, kalau nak COD Vitamin Shaklee boleh call/sms saya di no. 018-2244135
Insyallah saya akan berada di Jengka start from 7hb Ogos sehingga 9 Ogos 2013.

Dan

Akan berada di Kampung Gajah, Perak pada 10 Ogos sehingga 12 Ogos 2013.





♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Penawar duka lara

Terima kasih kerana selalu ada kat sisi mama.. Selalu buat mama gembira Selalu buat mama menangis Selalu buat mama geram Selalu buat mama menjerit Selalu buat mama gelak terbahak-bahak Selalu buat mama kecik hati Selalu buat mama bersyukur Selalu buat mama terharu Selalu buat mama marah Selalu buat mama bangga Selalu buat mama terhibur Selalu buat mama riang ria Selalu buat mama menyanyi Selalu buat mama senyum sorang-sorang.. Terima kasih buat anak-anak mama.. Semoga anak-anak mama membesar dengan sihat, bijak, dan jadi anak yang soleh..
Ya Allah Ya Tuhanku, kuatkan hatiku untuk menerima segala dugaan dan cabaran yang mendatang. Amin Ya Rabilla'lamin..

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Petua Untuk Mengasihi Suami

1. Bagi seorang isteri, anda perlulah menjamu mata suami anda. Lelaki mudah terangsang oleh penglihatan matanya. Pakailah pakaian yang menarik perhatiannya. Lemparkan senyuman yang bermakna. Berdandanlah dengan sempurna dan selitkan jelingan-jelingan manja.

2. Sambutlah kepulangan suami anda dengan gembira dan hantarlah pemergiannya dengan hati yang sedih dan mengharapkan kesetiaan. Jangan lupa untuk bersalaman dan berciuman apabila dia pulang dan apabila dia mahu meninggalkan rumah. Uruskan perihal suami anda dari segi makanan dan pakaiannya. Isteri yang bijak menjaga suami akan mengambil berat mengenai dua perkara penting, pertama zakar suaminya dan kedua perut suaminya.

3. Banyak membantu suami anda. Terutamanya apabila suami anda bermasalah. Jangan banyak meminta-minta kerana ini akan menyebabkan suami anda berdukacita. Walaupun anda bekerja, usah boros dalam berbelanja, sama-samalah merancang masa depan bersama suami anda. Rujuklah kepada suami anda dalam hal-hal yang …