Sunday, March 17, 2013

Happy One Year Old, puteriku..

17 Mac 2012 - 17 Mac 2013

Sekejap sangat rasanya kali ni. Dah setahun dah my baby.. Rasa macam baru je dok kelek2 kaki tangan dia yang kecik tu..

Alhamdulillah melahirkan Zara dipermudahkan olehNya.. Syukur sangat-sangat.. Pengalaman bersalin Zara klik link kat bawah ni ye..:)



Dan yang paling seronok sekali, setahun juga aku still breastfeeding her.. Dah dapat degree dah orang kata.. Haha.. Another 1 year to go untuk complete kan penyusuan sepenuhnya. Doakan aku yer kawan-kawan!








Milestone Zara di usia setahun ni :

- paling aku teruja, dia dah pandai jalan. Officiall la 1 week b4 dia setahun ni dia jalan-jalan dah keliling rumah ni.. kat kampung hari tu yang dia start berjalan lama.. Pastu, abang dia lalu sebelah, mcm angin kuat, terus terduduk jatuh. haha, siap muka2 tak tahan tu..

- Tau dah beza makanan ngan benda takleh makan. Kalau dia nampak makanan, mulut dia mesti terchupchap chupchap.. hikhik

- Menyusu macam-macam gaya dah..

- Cepat tul dia mengikut atau erti kata lain, cepat belajar sesuatu. Apa abang dia buat, dia pun try buat. Aduhaii, abang kena jadi contoh yang baik yer abang..

- Rancangan tv favourite dia : Mumuhug, Geng Bas Sekolah (lagu dia je), Upin Ipin (ni semua budak suka kan..:)

Apa lagi ek.. Tak sempat nak catch up balik2 yg lama2 sebab dah lama sangat aku tak update milestone zara kat sini.

Ok Zara, mama, papa, abang semua sayang Zara.. Jangan nakal-nakal yer. Muahhh..



#note :  tq to aunty Cyrus Amiera, sebab bagi dress yang gojes ni. Umur Zara setahun baru leh pakai Na, hikhik.. Tq very much tau.

#Dani pun lom lagi aku update entry 3 tahun dia. alahaii anak, sorry yer.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

2 comments:

antalya said...

happy besday zara. brp ketinggian ank dara ni eh? nampak mcm dh 2thn plak dlm gambo ni hehe. but she's really gorgeous lah pakai gown

tenku butang said...

hepi belated besday zara

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/