Skip to main content

Happy Graduation Day Kakyang!

Kakyang grad 25 Oktober 2016 kat UiTM Shah Alam nun. Ibu ngan ayah 24hb dah sampai. Semangat lah kan anak pompuan dorang nak konvo. Last kitorang semua g konvo tahun 2011 kot. Anep punya konvo kat UIA. hah, 5 tahun baru nak merasa konvo2 lagi... Lepas ni yang si bngsu la pulak kot. Taktau berapa tahun lagi, sebab dia baru nak amik SPM haa... ke sempat kakak dia ni selit satu konvo kejap sebelum si bongsu konvo? hikhik...

Petang Isnin tu, xde buat apa, maka jomla kita jalan ke Sogo. Tempat faveret Ibu kalau nak shopping n datang KL/Putrajaya. Dapatla rembat handbag 1, aku rembat kasut 1, ayah, stokin kebun =p, dah suh pilih dah apa2, xpe anep bayo..haha, ayah takmo. Then dinner kat Oldtown depan Sogo tu. 




Esoknya hari Konvo. Ibu ayah n Kakyang awal2 dah gerak ke Shah Alam. kul 7 pagi kot. Aku n Enady lambat sikit. Setelkan anak2 dulu. Hantar ke sekolah n Taska pastu jommm ke Shah Alam kita!

Enady ajak g carik Nasi Lemak Anak Dara tu. tapi frusttt, tutup rupanya hari Selasa tu... Rabu baru ada. padan muka! =p






Hahaha, gambar frust sebab ayah ibu tak sempat nak snap gambar dia kat screen tu sebab cepat sangat. Dah terlepas. kahkahkah.



Sementara Kakyang kat dalam dewan tu, moh la kita bergambar jap...





10 tahun yang lepas. hahahahha, gelak tengok gambar sendiri ni wey... tulus suci je muka...

http://honeysour00.blogspot.my/2008/11/sweet-memory-konvoku.html






Kuar dah budak bertuah ni... Conrats Kokyang!!! Alhamdulillah, belum grad dapat keje yang ok lah untuk dia. Sekarang dia stay ngan aku, adela budak2 ni kawan gaduh kat umah tu... Keje nun jauh sketkat Subang. Single and available. Sape nak masuk line, sila! Eh!.. hahaha... larikk, matikla...


Ayah. Ibu, Aku, Enady, Keloyang, Kelonep... =p
Dulu ayah kot selalu gelarkan kitorang mase kecik... aku kelolong, Ijai Kelojai, Anep Kelonep, Kakyang, Keloyang, Ika, macam xde rasaya... =p


Busy nau nau ramai kawan datang nak raikan sama. Boyfren?
:D


Anep cuti gak rasenye...ke keje ntah...


Balik dari Konvo, terus bawak Ibu n Ayah jalan-jalan kat IOI City Mall. sambil carik tempat nak lunch.


hehehe, kalau dah hobinya suka kumpul kapal terobang, singgah jap usha.... Ibu kata, selagi takde rak kaca nak simpan, xyah la beli, yang ada tu pun mane nak letak... hihi..

Ok last, shopping jap barang dapur sket kat Tesco, pastu balik... Lepas maghrib camtu, Ibu n ayah gerak balik ke Kampung Gajah, Perak.

Thanks Ibu dan Ayah sudi datang sini... Jumpa lagi nanti kenduri Pami ngan Nasiha hujung bulan ni... :)





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…