Thursday, November 10, 2016

Happy Graduation Day Kakyang!

Kakyang grad 25 Oktober 2016 kat UiTM Shah Alam nun. Ibu ngan ayah 24hb dah sampai. Semangat lah kan anak pompuan dorang nak konvo. Last kitorang semua g konvo tahun 2011 kot. Anep punya konvo kat UIA. hah, 5 tahun baru nak merasa konvo2 lagi... Lepas ni yang si bngsu la pulak kot. Taktau berapa tahun lagi, sebab dia baru nak amik SPM haa... ke sempat kakak dia ni selit satu konvo kejap sebelum si bongsu konvo? hikhik...

Petang Isnin tu, xde buat apa, maka jomla kita jalan ke Sogo. Tempat faveret Ibu kalau nak shopping n datang KL/Putrajaya. Dapatla rembat handbag 1, aku rembat kasut 1, ayah, stokin kebun =p, dah suh pilih dah apa2, xpe anep bayo..haha, ayah takmo. Then dinner kat Oldtown depan Sogo tu. 




Esoknya hari Konvo. Ibu ayah n Kakyang awal2 dah gerak ke Shah Alam. kul 7 pagi kot. Aku n Enady lambat sikit. Setelkan anak2 dulu. Hantar ke sekolah n Taska pastu jommm ke Shah Alam kita!

Enady ajak g carik Nasi Lemak Anak Dara tu. tapi frusttt, tutup rupanya hari Selasa tu... Rabu baru ada. padan muka! =p






Hahaha, gambar frust sebab ayah ibu tak sempat nak snap gambar dia kat screen tu sebab cepat sangat. Dah terlepas. kahkahkah.



Sementara Kakyang kat dalam dewan tu, moh la kita bergambar jap...





10 tahun yang lepas. hahahahha, gelak tengok gambar sendiri ni wey... tulus suci je muka...

http://honeysour00.blogspot.my/2008/11/sweet-memory-konvoku.html






Kuar dah budak bertuah ni... Conrats Kokyang!!! Alhamdulillah, belum grad dapat keje yang ok lah untuk dia. Sekarang dia stay ngan aku, adela budak2 ni kawan gaduh kat umah tu... Keje nun jauh sketkat Subang. Single and available. Sape nak masuk line, sila! Eh!.. hahaha... larikk, matikla...


Ayah. Ibu, Aku, Enady, Keloyang, Kelonep... =p
Dulu ayah kot selalu gelarkan kitorang mase kecik... aku kelolong, Ijai Kelojai, Anep Kelonep, Kakyang, Keloyang, Ika, macam xde rasaya... =p


Busy nau nau ramai kawan datang nak raikan sama. Boyfren?
:D


Anep cuti gak rasenye...ke keje ntah...


Balik dari Konvo, terus bawak Ibu n Ayah jalan-jalan kat IOI City Mall. sambil carik tempat nak lunch.


hehehe, kalau dah hobinya suka kumpul kapal terobang, singgah jap usha.... Ibu kata, selagi takde rak kaca nak simpan, xyah la beli, yang ada tu pun mane nak letak... hihi..

Ok last, shopping jap barang dapur sket kat Tesco, pastu balik... Lepas maghrib camtu, Ibu n ayah gerak balik ke Kampung Gajah, Perak.

Thanks Ibu dan Ayah sudi datang sini... Jumpa lagi nanti kenduri Pami ngan Nasiha hujung bulan ni... :)





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

2 comments:

Intan Saffyna said...

hi, saya datang follow sini :)

Zie Azi said...

tahniah, dah grade..