SLIP DISC & PROLONG PERIOD SEMBUH DENGAN AMALKAN VIVIX



OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 11: NENG ROZIANA
.

[SLIP DISC & PROLONG PERIOD SEMBUH DENGAN AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum wbt.

Saya Siti Roziana Bt.Alias, berumur 33 tahun dan merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya seorang WAHM dan kini menetap di Puchong.
.

Saya seorang yang agak aktif ketika di universiti dahulu. Bola jaring, kayak dan aktiviti rekreasi lasak menjadi pilihan ketika itu. Pendek kata..jatuh terseliuh, lebam dan injured dah jadi rutin saya. Akibatnya belakang mula rasa sakit hingga ke tapak kaki.
.

Pernah juga saya pergi mengurut kerana kecederaan yang saya alami tetapi kerana tempat mengurut itu agak jauh dari Universiti itu sekali sahaja saya kesana. Dan saya pendam sakit itu kononnya tak mahu terlalu memikirkannya dan berharap ia akan baik sendiri suatu hari nanti
.

Tuntutan kerjaya saya sebagai Jurutera Rangkaian memerlukan saya banyak keluar pejabat dan pergi ke tempat pelanggan kami. Oleh kerana kerja saya melibatkan pemasangan kabel, perkakasan IT dan computer..makanya kebanyakan barang itu saya akan angkat sendiri selagi terdaya. Tanpa saya sedari sakit itu datang semula. Paling ketara di bahagian belakang hinggalah ke tapak kaki. Berdenyut-denyut dan sungguh menyakitkan.
.

Jadi apabila saya mula rasa sakit..saya akan makan kan ubat tahan sakit yang diberikan doctor. Memang lega..namun ia hanya berkesan untuk sementara waktu..

Hendak dijadikan cerita, pada tahun 2013 sakit belakang saya menjadi amat kronik. Sakit hingga saya berjalan mengengkang ke hospital kerana terasa amat perit di bahagian pinggang, punggung dan kaki. Jika saya berjalan seperti orang normal..sepertinya ada sesuatu mencucuk-cucuk belakang dan kaki saya.
.

Suami cadangkan saya refer terus ke pakar Ortopedik kerana keadaan saya yang amat merisaukan nya. Bila sesi soal jawab dengan pakar..pakar menegur saya kerana membiarkan masalah belakang saya yang berlarutan tidak dirawat sehingga 9 tahun lamanya.Pelik juga katanya saya boleh tahan sakit sebegitu..huhuhu..
.

Beliau menjalankan beberapa ujian dan hasil dari ujian MRI mendapati tulang L4 saya telah terkeluar sedikit atau dalam istilahnya Slip Disc. Kata doctor itulah yang menjadi punca kepada sakit belakang saya selama ini dan ia masih belum di tahap kritikal.
.

Saya ditahan wad selama seminggu dan menjalani beberapa sesi fisioterapi dan ia mendatangkan sedikit kelegaan. Namun kata doctor saya tidak boleh terlalu lasak dan mengangkat benda berat kerana masalah slip disc saya itu. Sedih mendengarnya kerana saya sedar sebagai seorang pekerja/ ibu pasti banyak perkara yang akan terbatas nanti.
.

Disebabkan tuntutan kerja yang agak sibuk ketika itu saya tidak menumpukan proses penyembuhan fisioterapi yang telah dijadualkan doctor, namun saya cuba ikhtiar dengan cara lain yang saya rasa fleksibel dengan diri saya.
Saya bertanyakan kepada rakan dan juga mencari di internet . Saya lihat ramai orang bercerita tentang khasiat Vivix yang telah membantu ramai pesakit kronik untuk kembali sihat. Jadi tanpa berlengah lagi...tanpa berkira kira berapa harga sebotol Vivix itu saya terus membeli sebotol Vivix dan juga GLA ( Saya consume serentak dengan Vivix kerana saya turut mengalami masalah prolong period)
.

Awal ambilan saya kena healin crisis yang teruk juga...pening kepala, tak sedap badan, rasa nak demam.. tapi saya tabahkan hati juga untuk habiskan sebotol.
.

Perubahan yang mula-mula saya rasai, apabila Prolong Period saya yang tak berhenti selama 6 bulan (dimana seiring dengan sakit slip disc) berhenti serta merta. (Prolong period ini tidak tahu apa puncanya kerana saya disahkan tiada cyst dan fibroid oleh Doctor O&G.)
.

Perubahan ini turut disedari oleh suami. Katanya saya nampak sihat berbanding dulu dan tidak lagi mengadu sakit belakang setiap malam
.

Dan syukur pada anugerah yang tak terhingga dariNya yang saya hamil anak kami yang ketiga.Saya alahan diawal kehamilan namun tiada sakit pinggang /belakang yang teruk seperti dua kali kehamilan sebelum ini. Dengan asbab Vivix dan GLA, slip disc dan prolong period saya sembuh. Badan saya sihat dan segar..malah sentiasa bertenaga. Terima kasih Allah..terima kasih Vivix kerna kembalikan semula nikmat sihat pada diri saya.

#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Untuk pesanan boleh whatsapp atau call terus di no ini... 0182244135


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Nak Awet Muda? Amalkan Ini... :)



OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 12: SITI SARAH MOHAMAD NOOR
.

[JERAWAT BATU HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi. 
.

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.
.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.
.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.
.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.
.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.

#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Untuk pesanan boleh whatsapp atau call terus di no ini... 0182244135


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Bebas Darah Tinggi Setelah Konsisten Minum Vivix




OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 14: PUAN ARBAYIAH MOHD NOH
.

[SAKIT TUMIT SEMBUH & BACAAN DARAH TINGGI MENURUN SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum..
Nama saya Arbayiah Binti Mohd Noh dan berumur 53 tahun. Saya seorang suri rumah dan kini menetap di Selangor serta mempunyai 5 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengamalkan Vivix kerana masalah darah tinggi, sakit tumit dan cepat penat.
.

Saya pernah mencuba pelbagai suplemen, berjumpa doktor dan membeli produk lain seperti Jus Nusantara, Jus dari produk Zhulian dan macam-macam lagi. Doktor juga membekalkan ubat-ubatan setiap kali selepas check up.
.

Saya mula mengenali Shaklee melalui phamplet yang dibawa pulang oleh anak saya, Nurliyana. Beliau merupakan seorang pengedar Shaklee. Saya juga turut membuat pembacaan di Internet untuk mengetahui kandungan Vivix serta membaca testimoni-testimoni di Internet.
.

Saya mengambil 1 sudu teh Vivix setiap pagi. Selain Vivix, saya turun mengambil Ostematrix setiap hari. Selepas 5 bulan mengamalkan kedua-kedua produk ini secara konsisten, bacaan darah tinggi saya telah menurun dan dulu setiap 1-2 bulan saya perlu pergi ke klinik untuk check up, kini cuma 6 bulan sekali sahaja. Saya juga telah menghabiskan 2 botol Vivix dalam tempoh 5 bulan ini.
.

Saranan anda saya untuk pembaca yang mempunyai masalah seperti saya, minumlah Vivix untuk kesihatan yang menyeluruh. Saya berasa sangat gembira kerana bacaan darah tinggi saya telah berkurang bacaannya. Saya juga sangat berpuas hati sebab dengan Vivix ini saya tidak lagi perlu mengambil ubat-ubat lain. Ianya memudahkan saya yang tak suka sangat makan ubat ini.
.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada anak saya kerana memperkenalkan Vivix kepada saya. Selama 4 tahun saya menghidap darah tinggi ini, akhirnya saya bebas. Malah berat badan saya juga turun dengan banyak selepas mengamalkan Vivix.

Terima kasih Vivix! Saya sayang Vivix! ;)

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Untuk pesanan boleh whatsapp atau call terus di no ini... 0182244135

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Aktiviti Bagi Ikan Makan

Banyak kali dah pergi sini... Memang tempat faveret anak-anak la kalau nak bawak dorang ni aktiviti outdoor. Jejak sisiran Putrajaya namanya... Di samping mengajar anak-anak supaya berkongsi rezeki dengan ikan... :)

Kali ni kita bawak Iman. Iman tak pernah lagi pergi sini...

Jom Iman...



Papa g beli roti 2 bungkus...


Lama tak posing berdua kan papa, kasik can la sikit...=p


Makyang pun ikut, dia lom pernah lagi datang sini gak.. so dia agak teruja. Bukan agak, memang teruja teruja teruja teruja...



Iman senyappp je.. hahaha tak excited langsung budak tecik ni tau... mata dia terkujat je tgk ikan-ikan tu meloncat2 makan. 


Iman dah buat muka boring. Jomla kita jalan-jalan adik oi...


Tempat ni sangat cantik untuk photoshoot tau. Cepat-cepat aku letak Iman kat tengah tu. Eh bukan aku, Kakyang. Aku standby ngan Kamera. Dalam 3 second je kot, pastu Iman menangis mintak dukung.. Hahaha...


Ni pun Kakyang standby letak Iman, aku amik gambar.



Kakak Abang pun nak jugak.. Ok layan....





Habis.




♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Short Vacation To Port Dickson


Dimulakan dengan gambar si kecik molek ni la... Walaupun kecik hatinya besar, sekali dia keluarkan suara, terpelanting mama ngan papa. ok tipu. =p

Plan nak jalan-jalan Port Dickson ni last minute. Last minute jugak Nurul n Yaya join. So, jomlah beramai-ramai ke Port Dickson.

Nak pegi Port Dickson je, tapi aku punya itenarary kemain haaa... gugel setiap tempat kat Port Dickson tu aku nak jelajah. Tempat makan of kos kan... :) 3 hari 3 malam dok pikir pasal Poer Dickson je. Hahaha, belum lagi pegi Sydney kan... kuikui



17 September 2016.

Plan gerak kul 8 pagi n jumpa kat PD. Yaya gerak dulu.. aku kul 9 baru gerak. jumpa la kat sana kang memane... Aku bawak sandwich, yaya bawak nasik lemak. Yaya sampai dulu n carik port. Makan dulu sebelum kita g Ostrich Farm kat Teluk Kemang.





Nasi lemak, sandwich, nugget n sosej. Makan dulu isi perut...


OSTRICH FARM, PORT DICKSON

Lepas dah siap makan n main2 kat pantai sekejap, terus gerak ke Ostrich Farm kat Teluk Kemang. Berhadapan dengan Primaland tu. Bayaran masuk untuk dewasa RM15, Untuk kanak-kanak RM10. Lain pulak dari harga yang kitorang survey. Urmmm anak-anak dah excited kan, so nak tak nak masuk je lah... Luckily, Iman takyah bayar. 


Masuk-masuk jumpa lah dengan En. kambing dulu... Mmbekkkkk! :)




Then baru jumpa Ostrich ni... Tengah lapar kot. Asyik nak mematuk-matuk je bila hulur daun tu...










Pinjam stroller aunty Yaya jap. Afi taknak dok dalam tu, so caye pinjam jap yer abang Afi...


Telur ostrich. Boleh tahan sampai 90kg. Wow!



Cantik plak pangkin ni. Dulu2 masa dok KL dulu selalu ayah buat kan pangkin duduk bawah pokok makan buah rambutan...



Yaya n family.




Zara takutttt hahahah...








Aku pun takut benonya, takut burung tu mematuk.. hahaha... buat2 berani je ni . kihkihkih...






Jumpa lak poney ni... jom naikkk.. freeee katekan... Ni tak takut plak ek Zara...




Ngan baby Ostrich...


Syoknyaaa lepak dalam stroller ni...



Iguanaaaa...


Ada rabbit...Zara memang suka sangat la ngan rabbit ni..






NI paling aku kagum... Dani pun lariiii...Zara lagi la... hahaha.. takut. BUkan Dani je takut. aku pun takut. Berani lah auf... Syabas Aufff... :)


Relax je dia pegang ular tu...



Berehat jap. Penat.


Lalu bawah buah ape ntah ni dorang tanam...



Buat syarat bergambar kat sini... :)



ALIVE 3D

Kuar dari Ostrich Farm tu dah kul 1 tengahari. Matahari dah terpacak kat atas kepala. Nurul tak sampai lagi. So decide jumpa kat Rumah Terbalik jelah. Rumah Terbalik tu kat sebelah je ngan Ostrich Farm tu. 

Setelkan solat Zohor dulu kat Surau Teluk Kemang, then patah balik nak g Rumah Terbalik. Nurul pun dah ada. Sekali tu diaaaaaa, ramainyaaa orangggg... Pastu macam tak berbaloi je. tempat nak bergambar tak banyak tapi masuk nak bayar tu RM20. Mahal. Maybe sebab weekend kot. Pastu cuti sekolah plak lan. So cancel. Baiklah pegi Alive 3D. Bayar mahal sikit pun berbaloi sebab banyak tempat leh amik gambo.

Then, here we go!

Ke Alive 3D lah kita. Aku 5 orang kena bayo RM75 hokey! Hahaha... Tapi sebab anak2 dah excited nak masuk. Pejam mata je lah bayo. Padahal leh buat makan sedap2 tu RM75 tu tau...Yaya satu family RM50. Sebab Afi bawah 90cm. Nurul pun ingatkan RM50 je, sekali dah balik rumah, dia tengok resit balik, kena RM75 rupanya... kihkihkih... nyumpah2 dia...Mati2 dia ingatkan RM50 je.

Dah bayar mahal2, silalah duduk lama2 dalam tu yer... hahaha.. Ayat Saiful, husband nurul.

Jom layan gambar.

Ni je gambar yang senonoh2, yang lain2 tu banyak gegar je. Anak2 tak bagi kerjasama sangat la.




Gambar ni, aku kat belakang Saiful tu, dia dudk mula2, leh tak dia bangun, dah dia lindung aku... Sebabnya, Nurul kat depan tu lindung dia.. kahkahkah.. pecah perut gelak masa dalam ni... Gambar tak jadi!



Real kan aku jadik kecik dalam ni... hihi...


Gambar anak2 tak bape jadik... Auf je nampak tinggi.


Konon-konon kat Greece yer.. hihi


































Kul 4 lebih gak kot kuar dari Alive 3D tu... Pastu masing2 dah penat, jomlah kita check in. Dekat je Hotel ngan Alive 3D ni...


GLORY BEACH RESORT, PORT DICKSON


Kitorang check in kat Glory Beach Resort. Amik apartment yang 3 bilik sebab 3 family kan. Beli kat Agoda. Masa booking, dah kabo 3 bilik n 3 queen bed or 2 single bed. Tapi yang dapatnya 1 room tu 1 single je.. Kitorang complain la kat kaunter, dapatla extra 1 tilam.

Aku dah pernah pegi Glory Beach REsort ni masa Dani dalam perut dulu. Family Day tempat keje Ady, Hicom Teck See. Ade kot aku blog kan dulu2.. Jap carik link.

http://honeysour00.blogspot.my/search/label/Glory%20Beach%20Resort



Memang amik yang sea view. Nak tengok sunset n sunrise. Nurul, Yaya n Me. Kebetulan pulak kan, ni geng yang sama pegi Aquaria tahun lepas. Cuma Reen je takde. Last minit punya plan kan, sape yang ada lalu lalang kat Grup wasap, dipersilakan join. Reen busy kot mase tu, tak perasan kitorang sembang dalam grup. 


Ni view Sunset dari balkoni... Hp Nurul. Hp aku tak lawa nak amik sunset...


Nak g dinner... Seronok tengok budak-budak ni... Nak pecah apartment tu budak2 ni riuh main...




Tak ingat nama kedai makan tu tapi memang hampehlah servis dia. Zara siap ngamuk2 dah dia punya mee goreng lambat sampai. Tau jelah kan kalau si Zara dah mengamuk. Memang spoil mood maisng2. Takdela sedap sangat-sangat tapi sebab semua lapar, makan je lah bagi habis. Yaya lagi kesian. Ikan dia dah siap bakar dah. Nasi putih je pun tunggu berejam. Last-lasy Enady g amikkan... kahkahkah...

Lepas makan, kebabom tido. Ingat nak sembang-sembang la kan tapi masing2 dah penat tunggu makanan tadi. mata dok pejam je. Ensuami2 je kot yang sembang kat balkoni.

Kul 5 pagi aku dah terbangun sebab sejukkk pastu bunyi angin kuat. Rupanya hujan lebat. Kitorang mak-mak ni berdoa lah moga2 hujan tu berhenti bila dah siang, sebab budak-budak ni nak mandi kolam.



Sarap dulu...

Hujan dah berhenti, maka moh la kita terjun kolam... :)


Belikan Iman pelampung ni. Bertuahhhh la dia nak masuk dalam tu... tak selesa kot....


Kakak abang memang tak fikir apa dah... Memang impian dorang selama ni nak mandi kolam.



Ada slide.




Apsal berkerut sangat muka tu cik landlord...=p







Tak lama pun Iman mandi, pastu dia dah mengantuk. Tido lah keje dia... Lepak jap kat bawah gazebo ni, tunggu Kak Ila Jivebum. Tak sangka dia pun holiday kat sini...



Dah layan kolam , kitorang ajak g lepak pantai plak...










Ok nak balik dah... Tq korang sudi holiday sama-sama... Next nanti kita plan lagi.. :) Ajak lagi geng2 UB kita...





 Yaya balik tu dia singgah kat Army museum ni. Macam best je tengok gambar dia. Kitorang disebabkan balik ikut jalan belakang, ikut Sepang nun, malas dah nak patah balik g museum tu. Lain kali lah.

Ok sekian, short vacation kami... Jumpa lagi di NEXT!! :)



 ♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...