Thursday, September 15, 2016

Selamat Hari Raya Aidil Adha 2016

Selamat Hari Raya Aidiladha... :)

Tahun ni turn raya kat umah Pil (Parents In Law) kat Jengka 17 nun. Cuti sampai Selasa. Rabu Khamis dah start koje. Aku cuti banyak lagi, Enady la yang tak banyak cuti... nak menyampai ke hujung tahun takut ada emergency nak guna cuti...

Gerak kul 9 pagi hari Sabtu. Agak jem jugak nak masuk ke Tol gombak nun... Kul 1 tengahari baru sampai.

Gambar raya nan hado sebab masing2 macam malas nak bersiap... haha, aku siap iron baju dah sebenarnya, tp malas lak nak pakai. baju raya budak2 pun tak bawak, keterlupaan. Enady je la pakai baju melayu sebab nak g solat raya kan...

Sepanjang kat kampung, gambar anak2 je yang banyak aku amik...







Rendang 2 kali masak ye. raya pertama n raya kedua. First time ni selama 7 tahun kawen aku masak rendang kat umah mertua... hikhikhik... sebab dah rasa konfiden sket masak macam ibu masak, so hentam sajalah labu, mujurla lebih kurang je ngan rendang ibu... tahniah ana! hahaha


Budak ni kul 12 tengah malam tak tido lagi.. actually dah tido masa lpas maghrib tu, pastu bangun nak main... nasib la ada movie best malam tu. sambil layan dia main ketuk2, sambil mama tgk movie.



Ikan talapia bela by abah. abah suh amik sebab asyik mati je... siang2 pastu tabur kunyit garam, masuk lam peti beku.


And last gambar dak kecik yang suka sangat la meniti2... risau salah step je benornya.. hehe...

Tu je cerita Aidiladha tahu ni. Balik tengahari Hari Selasa tu. Alhamdulillah tak jem. Kul 3 dah sampai Putrajaya... :)

Jumpa Aidiladha tahun depan, InshaAllah kalau panjang umur...

1 comment:

antalya said...

teruk kan jammed kat karak hiway aritu..standard blk kg 4jam. kali ni 6jam.penat!