Skip to main content

Selamat Menjadi Suami Orang, Akim...

Event ni dah agak lama la, kira-kira 4 bulan yang lepas.. adududu, ampunnn, busy nau nau..=p

Belum terlambat lagi nak wish kat blog ni untuk Akim n isteri : Selamat Pengantin Baru... :)

Bulan 8 majlis dorang ni. Akim ni cousin aku, anak Arwah Mak Alang, kakak ayah. Anak yang paling bongsu sekali dalam family dorang. Alhamdulillah selesai la majlis kahwin semua anak-anak arwah Mak Alang. InshaAllah.. :) 



Tak ingatla nama pengantin pompuan ni.. Maaf ye...



Ibu n ayah of kosla wajib datang kan... Dan acara kenduri kawen ni macam dah jadi tempat kami sedara mara bergathering.. Time ni je lah nak jumpa sedara mara selain daripada Hari Raya...

Majlis ni buat kat Dewan AU2, Keramat. Disebabkan Enady pegi kursus rasanya, Kakyang pun keje so aku drive bertiga je ngan Dani n Zara. 



Zara n Icha, the only anak buah side aku yang ada... Habis pelamin tu dorang konker. Sampai runtuh lah pelamin tu.. kahkahkahkah, budak-budak dok main kat situ, pastu kerusi pengantin tu terjatuh dari tempat dia... Mujurla Zara ngan Icha masa tu dah turun bawah dah...



Tudung pink, Wanchik. ngan anak dia yang baru gak kawen tahun ni, bulan 2 ari tu. Ati n Rino.


Umah parents Fyqa kat Setiawangsa tu je. Dekat. So, ajak sekali. Berjumpa-jumpaan la besan-besan ni.. :)


Anak-anak aku ni tak takut langsung la naik pelamin orang.. tsk! Aku masa kecik2 takde pun cam tu tau... 


Gambar dah tunggang terbalik.. Pengantin berarak masuk ke dewan.


Tengok tu.. Icha n Zara...


Mak sedara, Mak Uda, n Wancu n cousins, Pami, Faridah n NIsa yang datang dari Perak.


Makan beradab ngan pengantin.


Dah makan kat meja biasa. Sekali rupanya tuan rumah jemput semua sedara mara penuhkan meja VVIP kat depan nun.. Apa lagi, kasik makan satu kali lagik la... 


With parents Fyqa.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…