Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

Contest : Soyfresh Hershey's Petronas

Menarik gak contest kali ni...

Bagusla Petronas ni.. macam-macam contest dia buat. Contest Whatsapp Petronas habis dah bulan Oktober ari tu. Ni sambung pulak contest baru..

Cara dia simple je...

Beli minimum 1 air kotak Hershey's ni, pastu resit dia simpan. jangan hilangkan..

Then hantar detail2 yang dia nak kat SMS.

Taip :

HERSHEYSSOYFRESH>JARAK< PETRONAS>JARAKJARAKJARAK BILANGAN AIR YAG DIBELI

HANTAR KE

38888




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Photobook Free Datang Lagi

Sapa-sapa yang teringin nak buat photobook free g lah terjah groupon tau. Actually not lah free semata-,ata. Ko still kena bayar gak delivery RM8.48. Tpi still berbaloi lah... :)

Hari tu masa internet down, sempat gakla buat satu photobook masa pegi Cameron hari tu... Dah dapat dah pun...




Silalah terjah ya... Cara nak buat, baca je instruction dia... Senang je nak buat.. :)


Mencarik2 masa lagi nak buat photobook. Beli dulu lah banyak2... Sebab expired dia Mei 2016 kot... Leh simpan untuk adik baby nanti ..:)

1 million photobook free tu dia nak bagi... Sekarang baru 53k yang dah beli... Cepat! Cepat!..



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Simulasi Haji Taska Bijak Cerdik INSPEN

Assalamualaikum...
Al-kisah Tadika Zara buat simulasi Haji.
Terlebih dahulu, terima kasih kepada cikgu-cikgu Tadika Bijak Cerdik khususnya Teacher D di atas penganjuran ini. Tak terfikir langsung idea ni kan masa zaman-zaman kita dulu. 
Gambar tunggang terbalik dah haa.. abaikan aje la ek...


Grup Tadika Zara. Zara yang pakai suar hitam bintang-bintang tu. Gigih mama ko carik telekung kat Mydin tau. Tinggal satu je pun kat Mydin tu. Kalau tau, pakai telekung aje, mama dah guna dah yang maksu punya telekung time kecik2 dulu yang kainnya hilang ntah ke mana tu.. Hahha, Takpelah Zara, nanti leh guna kan solat sama-sama ngan mama...


Melontar jamrah.


Baru sampai. Dorang buat kat Dewan MPOB. So, naikla van ke sana...


Zara no.4 dari kanan. Seluar bintang tu...


Carik seluar hitam bintang.. hihihi... Lepak jap sementara tunggu nak balik...


Siap masuk tv tau deme ni.. kurlassss... TV Al-Hijrah.


Gabungan tadika-tadika Bijak Cerdik kawasan sekitarnya.. TBC INSPEN, TBC MPOB, TBC DPP, TBC Bandar En…

Dapat Tiket Kidzania Free

First of all, Tq Majalah Glam kerana menaja tiket kami masuk Kidzania... 
http://honeysour00.blogspot.my/2015/05/menang-tiket-kidzania.html
Dan tiket pun sampai... dapat 3 tiket, makanya 1 tiket kena la beli sendiri. Untuk dewasa RM38.++ sahaja.

Ni cerita bulan July ari tu sebenarnya.. hehe, maafla entry cabuk. Banyak kali draft pastu lupa.. sebab gambar banyak... Balik je dari cuti beraya tu, next weeknya xde plan ke mana-mana, Enady punya idea, jom la pegi Kidzania... BUdak-budak ni tak tau ape benda tu. Cuma leh cerita tempat abang n kakak nak merasa jadik bomba, polis, doktor... Oooo je lah deme tu... 

Kidzania ni ada dua slot. satu belah pagi, satu belah petang. Pagi kul 10. Petang dalam kul 2 rasanya. Selepas pukul 6 dah tak boleh masuk. Kitorang decide nak pegi yang belah pagi. Dapat la lama sikit kan. Pagi-pagi dah siap2kan budak2 ni. And plan nak breakfast kat IKEA. Nak makan meatball dia yang lazat tu.. :)

Setel breakfast, jom la kita jelajah Kidzania ni... Anak-anak seronok…