Skip to main content

Selamat Pengantin Baru Ati & Rino

Cerita bulan Februari aritu...

Rugi plak tak citer sini... 6 bulan berlalu... hehehe.. ampun Ati.. kebizian...

Well tahniah tau... tahniah juga sebab bakal jadi mummy nanti... Dekat2 due date kita... Tapi Kak Nana la bersalin dulu.. kehkehkeh...

Ok jom start cerita...

Ati sepupu iolls, adiknya Ain Butterfly.. hikhik.. kakak nya blogger dahulu kala... sekarang buat bisnes sendiri jual shawl, jubah dan sewaktunya sendiri. Ngape dia tak aktif blog lagi tidaklah diketahui... hehe...

rasanya time cuti chinese new year ari tu Ati nikah & Reception ni... oh ya, exact date is 20-21 Februari 2015. Esoknya sepupu aku lagi sorang bertunang. Ok tu cerita lain nanti.. tak sempat-sempat gak nak update... Ampun ye tasyot... hihi..



Nikah kat rumah...




Cantik pelaminnya.. Tema Ariana Rose... hehe... Kan, sape tengok yang time dorang kawen tu? Ala-ala kan.. Flower tu putih je, tapi lighting tu yang buatkan bunga2 tu maerveless...




Lawannya ngan orang jauhh nun kat Perlis nun... Syok laaaa nanti musim harum manehhh senang je leh petik kan... =p



Wefie with adik n kazen. Tak lupa muka separuh tu, Zara... =p


Wefie ngan pengantin wajib lah kan... :)




Selesai majlis nikah... Esknya majlis sanding pulak...


Seperti biasa, sepupu sepapat yang gila bergambar... nilah rupanya... pantang di sua kamera... hahaha... baru best kan... kenangan sangat nih bila masing2 dah tua nanti.. :)







 Ngan baju time reception...


Make up oleh sepupu aku gak.. Tasyot. lepas majlis ni esoknya, dia plak bertunang... tu next next entry..


Adik lelaki iolls jadik pengapit, Anep.



Bersantap time!

Kat bawah ni semua sedara mara belah ayah iolls... Kan dah kabo, semua kaki bergambar... hahaha, suruh la pose macam mane pun... =p


Gangnam style... hahahaha... pls la anep oi.. gaya ape tu...


Dani prank gambar mama tau... sobss!


Mase ni ada gambar ke kiri ke kanan ke depan ke belakang... tapi aku jumpa gambar nya yang ni je.. ke kiri.. hahahaha... Happening kan.







Adik beradik ngan mak je jadi bridesmaid... cantik kan... aku suka tema gini... 

Again, Tahniah Ati & Rino... Semoga kekal til jannah... :)


#sebenarnya nak buat entry kazen aku kawen gak semalam, kakak kepada Ati ni, Ella. Sekali baru perasan entry Ati kawen aku tak buat lagi... maka terhasil lah entry yang diperam selama 6 bulan ni... kofkofkof... ampun Ati. Ketidakperasanan. :)

Ni masa kakak sulung deme kawen... 



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…