Skip to main content

Hari Raya INSPEN 2015 !!

Fuhhhh Kenyang sangat hari ni!

Terima Kasih kepada seluruh warga INSPEN..:)

Kerana semua bergotong royong menjayakan Majlis Hari Raya INSPEN bagi tahun 2015.

Bahagian latihan kena buat laksa. N bahagian lain ade la kena buat macam-macam... sedap-sedap menu hari ni...


Pagi-pagi, bertungkus lumus la geng latihan buat preparation Laksa ni. Kuah dah siap buat malam tadi. Thanks guys.. exspecially MakNgah, Ummy, Kak Puteh, Yan , geng PPH lain yang masak kan kuah laksa yang super sedap itu... Resepi dari MakNgah...  Berebut-rebut orang makan. Sampai kena catula kuah laksa nye... hahaha... 


Sesi rebus merebus laksa...


En. Jamal tukang hangkut barang2 bawak turun.


Kak Puteh n Azwan tukang potong bawang...


Hehehe, ni lah gerai kami... Unit Latihan. Memang gerai khas untuk laksa.


Gerai Pentadbiran dan Kewangan. Dorang buat cocktail, kuih lopez, rojak buah n kuih-muih.



Ni tak sure gerai sape... Lemang rendang n pulut kuning n bihun goreng..


Kuih muih.. rasanya dari Unit Korporat.



Team Pusat Akademik dan Research. Mee Rebus + Buah-buahan + aiskrim.


Show off lagi sekali Unit Latihan punya gerai laksa....:) Thanks En. Afizan & En. Azhar di atas decoration... Memang gempak la...hahaha...



Pengarah INSPEN yang baru bagi speech. Puan Rashidah Isnin.



Geng Latihan : Qila + Ummy + Yan.


Geng ***** INSPEN... Hahahahaha, nama tu kena secret sebab sensitif bagi sesetengah orang... kihkihkih... Tapi yang baju merah tu dah tukar JPA. So, alumni lah ni...


Geng Jiran Opis. Geng Unit Kewangan. Bina  & Wahid. Merangkap geng breakfast gak kalau agak2 bosan makan sorang2 n xde keje urgent lehla breakfast sambil borak2 masalah dunia.. hahaha...



OK dah setel makan n kemas, tapaula apa2 yang patut untuk makan kat opis.. hehehe... Baju yang tak berapa nak raya sangat. Mix n Match saje. Kain batik Sarawak + Blouse beli kat jualan Jabatan Peguam n tudung kat pasar karat RM25 2 helai...

Sekian, cerita raya INSPEN 2015. Tahun depan inshaAllah bertemu lagi.



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…