Thursday, August 13, 2015

Ariana's Birthday Party + Open House Raya

Firstly, terima kasih to cousin, Abg Peroz dan Kak Ida di atas jemputan. Tetamu yang unexpected kan.. Terkojuit kome..hahaha...

Hari Ahad lepas xde plan pun nak ke mana.. tunggu Enady balik dari out station malam katenye baru sampai umah... Tanya bebudak ni.. nak makan McD ke nak g bebedaytuyu?

Dani nak Mcd. Zara nak bebedaytuyu... Aku rasa aku macam rajin je nak ke Sg. Buloh nun. So pujuk la Dani kita g bebedaytuyu la ek abang... Mengamuk2 la dia... Tapi kuasa seorang mak kan, akhirnya mengalah la dia... Tak pernah pegi sana tu yang lagi cam rajin nak survey jalan. Waze kata ikut Bukit Jelutong n Jalan Puncak Alam. First time sampai sana memang la kiri kanan aku tgk.. ada UiTM bagai.. tasik cantik... banyak perumahan baru... Akhirnya sampai ke destinasi... tanpa sebarang masalah.. Oh ade gak masalah.. GPS bengong. Nape ntah tiba2 lost connection. Mujurla jalannya lurus je dari Exit Bukit Jelutong nun. 


Terkejut Kak Ida aku datang... kehkehkeh... sampai bergegar2 gambar aku gelak sebab aku terjah dia kat dapur... tgh baking lagi haaa...



Kambing golek ni sedap gilosss.. aku rasa ada 4 kali aku repeat... Oppss... bukan aku sorang je bedal yer... ngan anak2 sekali la.. Tak sangka plak deme pun minat kambing... Tapi dalam pada makan2 tu aku risau gak makan banyak kang pening kepala..Memangla takde darah tinggi n so on tu tapi yela, hormon preggy ni tak tau lan... Buku pun lom bukak. So taktau Hb aku low ke normal ke...



Happy Birthday Ariana... Besar dah awak. 9 tahun.. Dulu2 kecik cenonet je... Yelah jumpa pun kadang2 setahun sekali time raya je kan... Semoga awak jadi anak yang solehah yang menyenangkan ibu dan ayah...









Desert cake semua tu Kak Ida buat sendiri... Kak Ida memang tokey baking... Sesape kat area Sg. Buloh tu kalau nak tempah cake n desert2 ni boleh la contact Kak Ida thru FB.. rasanya FB dia Sweetfood Oven. G lah terjah. Macaroon atas ni super sedappppp...!




Lama gak aku dok umah Kak Ida ni.. hahaha, dok ulang2 makan... Nak makan sekali banyak mcm dulu, aku bukan macam dulu dah boleh mentekedarah sekali banyak... Pasal tu berat lepas raya maintain.. hehe... Siki2 makan, pastu kenyang dah...



Ni yang last sekali aku makan kambing... Budak2 dah lapar nasik, so mari makan kat luar... SEtel perut deme kenyang, marilah pulang... Nak tolong basuh apa2, Kak Ida amik katering... So, tolong buang pinggan polestrin je lepas makan... :)

Tq so much Abg Feroz n Kak Ida! Sangat-sangat kenyang. Sampai Dani lupala nak g McD... Hahaha, tambah2 dapat goodies bag Frozen tu kan, lagila budak berdua tu berbunga2 hati riang tak terkata... 

Perjalanan sangat smooth sebab pegi balik dorang tido dalam kete... Muahahahaha... Tenang mama korang nak drive.


1 comment:

Rizziela said...

meriahnya bebedayto you tu