Skip to main content

Lunch Date Ex-Wang Awam 1


My Ex-opismate yang baik lagi budiman *Lenon kalau ko baca ni ko kene belanja akak 1)kain phua Sarawak 2) Teh C Special 3) Nasi Ayam Ketuk  4) Laksa Sarawak   wokeh..haha, giler banyak wishlist! bhahahahaha!

Lenon Tuing.

Dia dapat pindah balik ke hometown dia... Sangat best lah kan bila dapat balik keje kat kampung halaman, dekat ngan mak ayah, childhood memory keliling ko... Kawen pulak ngan orang yang dekat-dekat situ gak. Nanti anak-anak ko membesar sama tempat dengan ko membesar. Giler tak best!

Ok dah melampau pulak imaginasi... mihmih...

Rindu kampung halaman sebenarnya dan jeles Lenon dapat keje kat kampung... =p

So, kami-kami yang cantik lagi menawan ni, sajelah ajak lunch date. Saje nak jumpa-jumpa menghilangkan rindu.. eceewahhh! =p 

Beli hadiah tanda perpisahan sikit...

Dah ajak bekas-bekas staff Wang Awam 1 dulu, akhirnya beberapa orang je yang dapat join. Kak Izah, Kak Zai, Qila, aku dan tuan empunya badan yang nak pindah ni. Ni lunch ala-ala farewell la ni... Terbayang-bayang kalau farewell kat Wang Awam dulu.. Meriah uollsss..

Sambal Nani, Laksa Kak Timah, Puding Trifle Kak Zai, Asam Pedas Kak Izah, Asam Pedas Kak Lin, Koktel Ecah n Dayan, Sandwich Cik Aida & Cik Ita, Sate part bos-bos la, En.Jenal, En. Zulnaidy, En. Bad, Puan Suhaila, Rendang Cikmaz, Red Velvet Ciksu, Kuih Sagu En. Farihan, Mee Goreng Udang Puan Bashah, Kuah Lodeh Qila + Ecah, Mee bandung Muar Ita, Rozy selalu bawak apa ek, haaaa, kopok leko la dia selalu bawak sebab dia org Ganu...yang tak sebut nama tu maaf... dah lupa ingatan sikit.

Eh, dah kenapa mengimbau sangat ni...

Tsk tsk tsk tsk rinduuuuuuuu! Memori yang takkan berulang kembali.. Kalau berulang pun, takkan sama... T_T


Nah pulut mangga! 

Teringat kat Ann... hihi... not bad.. sedapp, tak manis leting macam yang ko makan tu Ann... :)

Keh keh keh...

Kitorang Lunch Date kat Restorang Tomyam Khung kat Ayer @8 tu je... Aku harapkan dapatla makan tomyam kan, sekali nan hado... Hanya nasi campur biasa2 tu...


Agak tak tenang aku nak makan sebab Dani Zara request itu ini.... pandai pulak tu nak air green... Jus apple rupanya cik Zara oii...Dah order air bandung cincau dia g tukar air green.. Mama ko kenyang minum air je nak... Yang si Dani, nasik habis nak tambah lagi nasik.. hahaha, lapar ye anak2... balik rumah baru repeat makan nasik yerp..









Dah licin haaa muka Cik Qila kita ni....

Phewwwiitttt!

Apa rahsia? hehehehe...

Rahsia dia adalahhh... Dia makan produk SHAKLEE!!!!.. :)

Serius licin dan makin cantikkk... 

Cepat-cepat kawen Cik Qila...#taktau ler dah ada calon ke tak? hihi...

Eh, ni entry untuk Lenon ke Qila ni? Hahaha...


OK Lenon! Gud Luck di tempat baru. jangan lupa kami di sini... See you Again...:)


*lambai-lambai tangan.
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…