Monday, February 9, 2015

Cuti Hari Thaipusam

Happy belated Thaipusam Day... :)

Cuti hari Thaipusam buat apa?

Seperti yang diceritakan di entry ini.... http://honeysour00.blogspot.com/2015/02/cuti-hari-wilayah.html



Tempat nya kat Desa Pinggiran Putra la.. mane lagi... Datang pagi2 tu dalam kul 9 pagi, ramai sangat orang. Port best dah takde... kongsila duduk kat gazebo ni ngan satu family lain...

Dan benar jangkaan ku... 2 jam pertama je behave.... selanjutnya.... dah mula menangis2 panas, berebut toys, kesana kemari...

So, aku decide jomla balik... kul 1 kang aku dtg la balik amik....


Tengah drive tu, macam malas pulak nak balik rumah kan... so, pusing2 jap semenatra kul 1..., singgah kat area orang main motor scrambler ni.. kekaguman si Dani n Zara.. Mama, motor tu lompat2 la mama, huyooo mama, tinggi la mama... dan macam-macam la... =p ok dah, dlm 1/2 jam je lepak tepi tgk tu...



Pusing2 lagi ternampak balloon ni, zaaasss, ke tempat balloon tu....







Betul2 tepi tasik... kat area monumen alaf baru tu... untuk Festival Hot Air Balloon nanti kot, bulan 3.





Dah pusing2 tu, alaa, lom lagi kul 1... jomla balik umah amik seluar mandi, g berendam jap kat dataran Gemilang...



Panas2 berdenting tu deme ni relax je mandi... air pun sejukkk, lagi syoklah... menyesal pulak aku tak bawak suar baju.. hahaha, teringin gak...

Next Next la mandi pulak...



Dalam kul 1.30 balik amik papa deme kat kolam mancing.  Hurmmm, asyik x dapat ikan je papa ni... dia cakap, ikan dah nak dapat, tapi terlepas... yolah tu papa oi... =p


Ok, sekian cerita di Hari Cuti Thaipusam saya... :) Korang?



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: