Sunday, July 6, 2014

Juadah 8 Ramadhan

8 Ramadhan dah nak melabuhkan tirainya... Welcome 9 Ramadhan... pejam celik pejam celik je kan...

ok hari ni, masak simple jugak... Enady ternampak 2 tong sardin ikan macarel ayam brand kat atas almari. "Masak sardin jelah mama"... Well, masak sardin version aku memang favourite dia... takde rahsia ape pun.. haha, masak je macam biasa, Cuma tambah serai atau halia, untuk hilangkan bau hanyir dia... 

Menu : ikan sardin ngan puding roti je. Cukupla untuk berbuka.. Nape ntah, takleh nak makan banyak time bulan pose ni.. kalau makan banyak siapla... overload. mengantukkkk satu ape tak prepare untuk esok kang... umah bersepah, solat isya' sahur baru solat... so, bersederhana sajelah... lagipun berbuka dua orang je, tak rasa sangat feel berbuka tu... Hari ni pun sorang je. Enady tapau makan kat opis dia. 

Masa berbuka tadi, makan puding roti sepotong pun dah rasa kenyang. Maghrib jap pastu baru kemas2 beg dani n zara esok nak g school. perut dah kenyang ni, tapi sian plak nasik ngan lauk tu kan...makan jugakla sikit... sekali dani ngan zara nak tumpang sekaki... habis licin. nasik dalam periuk pun habis... 

Hahaha, aku dah kate dah, kalau lauk sardin je konfem nasik habis licin. Dani & Zara pun suka...sardin je pun kan... sahur kang nasik xmasak la, sebab sahur sensorang gak... makan cicah ngan roti pon sedap kan sardin tu...


puding roti bersos kastard... nanti aku tempek resepi..


Perut dah kenyang tapi kesian kat nasi ngan lauk tu. Makan la sikit buat syarat...Tapi at last bukan aku yg habiskan... Hahaha, bagus anak2...

Dah telan macam2 tadi, nak masuk tido tadi telan Herblax 4 biji. Untuk kasik clear esok harinya... Seminggu bos takde g seminar kat London, so, rasanya tak berapa nak busy. Lehla memerut... hahaha...

Herblax disarankan makan waktu malam dan esoknya takde plan kerja yang crowded ok... kalu tak, haru jadinya... kot2 ada meeting, haaaa, asyik ngulang toilet ajele...=p





korang makan apa tadi? Selamat bersahur...

No comments: