Skip to main content

Makan nasi minyak @INFRA, Bangi

gambar tuan tanah setepek dulu yerp..:)

Moh kite, makan kenduri lagi..

Bulan 5 hari tu  dua orang cousin aku menamatkan zaman bujangnya... Lelaki kedua-duanya... yang sorang dapat orang Parit rasanya, yang sorang ni dapat orang Kajang je... 

Yang kat Kajang ni buat kenduri kat Dewan INFRA, Bangi. Dekat sangat dah ngan umah tu.. Jadi wajib la pegi kan.. sementelah plak aku tak dapat pulang untuk belah lelaki kat Gopeng sebab Enady keje. Orang keej shift ni mmg gitu. Takpe aku dah biasa... raya ni pun standby je lah balik raya anak beranak je yer, dengar2 xdpt cuti.. sobss!

Oklah, congratulation to mamat n wife. Kahwin dah ko Mat... Zaman lepas aku SPM dulu pernah duk ngan Wancu mak si mamat ni keje kat Ipoh, dia sekolah lagi... tengoklah dia pagi pergi sekolah pastu balik sekolah.. haha.. rasa macam waahh sekejap nya masa.. mamat dah besar dah kawen pon..=p 

Selamat pengantin baru. Semoga bahagia ke anak cucu dan akhir hayat. Comel pengantin perempuannya... nama dia sama ngan Ika adik bongsu aku.. hehe..






Ni pengantin lama.. Ayah cik dan Wancik. Wancik tu adik ayah aku..:) comel jer...


Cousin.


Start dah gambar posing ngan cousins.. hehe





Anep teman aku g Infra ni. Sebab pagi tu dia ada event larian ape ntah kat Taman Wetland.



Lastly, gambar ngan Zara super manja kededek ni... nak berdukung xleh mama tinggal dia... )
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…