Emergency di hari Ahad

Alkisahnya, semalam aku aku bawak Zara pegi emergency Hosp. Putrajaya. Tiba-tiba Zara sakit telinga. Tak boleh disentuh langsung. Sentuh je meraung menangis-nangis. Apa kena ntah.

Aku call papa dia suh balik n bawak pegi klinik. Sebab aku tak apa benda yg ada kat dalam tu yang buatkan dia sakit.

Memang 3-4 hari dulu telinga dia ada discaj kesan daripada dia selsema n batuk. Zara dah on antibiotik. Dan dah clear semua-semua tu, batuk, selsema dan demam. memang takde dah.

Hasil review daripada doctor kat emergency semalam, dia kata maybe taik telinga dah keras. dan dah tutup gegendang telinga dia. Tu yang dia rasa sakit. Tapi aku rasa bukan taik telinga.

Aku cakap kat doctor, "maybe discaj yg keluar hari tu dah keras kat dalam lah doctor.. "

"Takpe, saya bagi ubat titik untuk cairkan benda yg keras tu dan paracetemol utk tahan sakit"

"Eh, anak saya ada demam ye doctor?"

"Ada, 37.8 ni."

Alahai, demam ke sayang.. tak perasan sebab kat kaunter triage tu busy sangat, lepas je daftar, terus tunggu turn untuk jumpa doctor pulak. Tak dengar dia cakap temperature Zara berapa.

Syukur alhamdulillah, tak lama pun masa tunggu utk jumpa doctor tu. Aku syak sebab Zara baby kot..:) tak sempat panas vontot pun tunggu. Kat triage yg lama tunggu utk daftar. Sejam. Standardlah.

Sekarang aku tengah pantau je telinga Zara. Keluarlah jugak yg keras tu, sebab aku sentuh n bau, bau discaj yang lama ari tu. Cuma aku nak sentuh dia tak bagi lagi. Dia pukul2 nya aku.. Hahaha, comel! lagi la aku nak sakat dia..:)

Zara, cepat2 baik ye sayang..



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...