Monday, September 24, 2012

Review Check up Zara 6 bulan



Hurmmm, agak mengecewakan result check up kali ni. Sama ngan Yun Nasir. Berat Zara naik 100gram sahaja. Huhu..~~

Tak tau nak cite apa dah.

Sedih...



=p

Taklah, gurau je. Sekarang ni sedaya upaya merajinkan diri mencuba macam-macam resepi untuk diberi kat Zara. Tapi semuanya berakhir ngan aku yang kecewa jugak. Hahaha, Zara takmo makan. Masuk dalam mulut pastu diluahnya balik..

Ada tips tak?

Aku try bagi telur separuh masak baru dia nak makan sikit2. Takkan ler aku nak bagi telur je hari2 kan.. Atas saranan nurse jugak aku bagi dia rasa telur separuh masak tu. Terkejut jugak nurse cakap dah boleh bagi anak makan, bubur, telur.. Sampai kat telur, aku terkejut. Telur? Bukan ke telur masa umur dia setahun ke?

Nurse cakap, taklah. Leh try bagi sekarang. Pastu observe la kot2 allergic ke kan.. So far, takde plak naik merah2 ke apa.. Ok je Zara makan.. Boleh bagi lagi nanti. Bagi berat naik sket.

Ok, next appointment bulan 12 nanti. 9 bulan.


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

8 comments:

antalya said...

tula..mmg frust bila progress berat bdn ank tak seberapa. tp ramai yg bg kata2 perangsang dan yg positif 'asalkan anak sihat xde masalah xperlu lah risau'. lgpun selera mkn Iskandar ok jer.maybe ank2 kita ni tak byk naik sbb dh mula melasak kot

aziyana said...

tp zara nampak mcm tembam giler tu

Ana Lyana said...

@antalya

maybe lah kan Yun.. dulu Dani pun sama.. start 6-7 bulan, berat dia dah naik sikit2.. xpelah, janji sihat.

Ana Lyana said...

@aziyana

hehe, tgk depan2 biasa je. tak kecik tak besar..:)

Kaklong @ Izan said...

Walaupun bdn tak naik...tp zara nmpk tembam...sihat... Cubalah ltk planta sikit dalam bubur nasi zara... selain drpd telur dalam nasi die...

Ana Lyana said...

@Kaklong @ Izan

thanks sis.. ok, nanti nk try..:)

iietamalek said...

bambam nyer zara..

Ana Lyana said...

@iietamalek
thanks aunty..:)